Loading...
25 april 2018#

Interview met een eigenaar: de Wikkelboat

Met de intentie om hun ligplaatshouders en passanten betere faciliteiten te kunnen bieden, kwamen ondernemers Jelle de Haan en Sander Waterval op het idee van de Wikkelboat. Een multifunctionele een duurzame tiny house in hun eigen haven, midden in het centrum van Rotterdam. Inmiddels is het ook een populaire accommodatie voor mensen zónder boot en een ideale bestemming voor een romantisch weekendje weg.

Wie zijn jullie?

“​Wij zijn Jelle de Haan en Sander Waterval​ en beiden ondernemers in de IT. We wonen in hoogbouwcomplex “The Red Apple” in het Maritiem District, in het centrum van Rotterdam. In 2015 hebben we een jachthaventje met 28 ligplaatsen voor recreatieboten gerealiseerd. Omdat deze binnen twee jaar al helemaal vol lag hebben we deze recentelijk uitgebreid tot 47 ligplaatsen. Daar vind je nu ook sinds mei vorig jaar onze Wikkelboat. En we hebben een kleine scoop: deze zomer zal er een tweede Wikkelboat aanmeren in ons haventje! Vanaf dan is er ook plek voor grotere gezelschappen.”

Hoe zijn jullie op het idee van de accommodatie gekomen?

“​Voor de ligplaatshouders en passanten van ons haventje ​​waren er buiten het naastgelegen Ibis-hotel ​in de haven zelf geen faciliteiten om te overnachten en waren er ook geen sanitaire voorzieningen aanwezig. Met de uitbreiding van de haven wilden we dat invullen middels een soort van serviceboot of drijvend havenhuisje. Via via kwamen we op het concept van het Wikkelhouse, een uniek, duurzaam en fotogeniek tiny house. Deze is gewikkeld in 24 lagen golfkarton, met daaromheen een soort van regenjas en houten bekleding. We dachten dat als we daarvan een boot zouden kunnen maken we iets unieks in handen zouden hebben. Maar deze moest wel multifunctioneel zijn; als barbecueplek met terras en met zwemtrapje om rondje te zwemmen, met goede bedden om ook relaxed te kunnen overnachten en te gebruiken als vergaderlocatie. Omdat de haven in het najaar en winter nauwelijks wordt gebruikt, wordt de Wikkelboat in die periode vooral verhuurd als overnachtingsplek, maar ook in de zomermaanden is hij vaak beschikbaar voor niet-ligplaatshouders.”Op welke doelgroep richten jullie je?

​”We hebben geen specifieke doelgroep: iedereen is welkom en de Wikkelboat is ook toegankelijk voor iedereen, zelfs met een rolstoel.”

Waarom zouden mensen jullie accommodatie moeten uitproberen?

“​Onze Wikkelboat ligt supercentraal in het centrum van Rotterdam, op steenworp afstand van Station Blaak, de Markthal en de Oude Haven. Een tiny houseboat, rustig kabbelend op het water tussen alle hoogbouw​torens in, en van alle gemakken voorzien. De boot is super romantisch en ideaal ingericht met twee tweepersoonskamers voor maximaal 4 personen. De boot is uitgerust met keukentje en airco/verwarming. We kunnen zelfs voor e-bikes zorgen, een jacuzzi op het terras en een rondvaartbootje met schipper om de buurt vanaf het water te verkennen. Het is wat ons betreft de ideale manier om te ervaren hoe het is om op het water én in een tiny house te wonen.”

Meer informatie over overnachten op de Wikkelboat.

Pin It on Pinterest