Loading...

Origineel overnachten in een Plaggenhut

De Toffe Peer Ruinerwold (Drenthe)
  • Voor 2 tot 4 personen
  • Vanaf € 175,- voor een midweek of lang weekend
  • Slapen in een bedstee

Ooit al eens overnacht in een plaggenhut? In Drenthe bevindt zich vakantiewoning ‘de Pondspeer’, een ouderwetse plaggenhut waar je kunt slapen in een bedstee en eten aan een robuuste eikenhouten tafel. Zo waan je, je eventjes terug in de tijd, maar wél met alle voorzieningen van vandaag.

De Pondspeer

Een plaggenhut in Drenthe heeft als voorbeeld gediend voor de bouw van de Pondspeer. Binnen vind je geheel in stijl een knusse bedstee waar twee personen kunnen overnachten. Verder zijn er twee banken die kunnen worden omgebouwd tot twee eenpersoonsbedden. Er is dus ruimte voor maximaal vier personen. De Pondspeer is voorzien van een complete keuken, inclusief magnetron en oven. Bovendien is er een luxe douche in de badkamer aanwezig. De kleintjes zijn ook niet vergeten, want speciaal voor hen zijn er kinderbedjes en kinderstoelen. Mocht je deze nodig hebben dan is het handig dit van te voren even aan te geven. Buiten de Pondspeer bevindt zich een ruim terras waar je bij een knisperend haardvuurtje kunt borrelen of van de zonsondergang kunt genieten.

Naast deze bijzondere Plaggenhut kun je er ook voor kiezen om te slapen in de voormalige Kapschuur of Potstal van de boerderij.

Omgeving

De plaggenhut bevindt zich op het Drentse erf ‘De Toffe Peer’. Dit is een ideale uitvalsbasis voor prachtige fietstochten. De omgeving is prachtig en ademt een en al rust, ruimte en natuur. Pittoreske stadjes als Meppel (10km) Ruinen (6km) en Halte (6km) liggen op een kleine (fiets)afstand van het erf en ook de drie nationale parken: Dwingelderveld, Wieden/weerribben en het Drents Friese Wold liggen binnen handbereik.

Origineel overnachten:

Prijs voor een midweek of lang weekend begint vanaf € 175,- euro. Dit is zonder schoonmaakkosten € 30,- euro en toeristenbelasting € 1,10.

Pin It on Pinterest