Loading...
27 juni 2016#

Origineel overnachten in een kunstobject

Een kunstobject waarin je kunt overnachten, dat is Solid Family. Het is ontwikkeld door Boomhuttenfest voor UrbanCampSite 2013. Boomhuttenfest is een doorlopend social design project opgezet door ontwerpers Sander Borsje en Tobias Krasenberg.

oo-blog-solidfamily

Dit bijzondere ontwerp is gebaseerd op de geometrische vormen van de Platonic Solids: vijf afgesloten ruimten met als buitenoppervlak identieke vlakken, lijnen en hoeken. Aan weerszijden is een tweepersoonsbed geplaatst, waardoor je hier met z’n vieren kunt overnachten. Boomhuttenfest wilde hiermee een object realiseren waar met de hele familie van genoten kan worden. Bijzondere, gedeelde ervaringen maken onze relaties immers sterker.Het is gemaakt van gerecyclede materialen, zo is het hout eerder gebruikt als podiumdecoratie voor het dancefestival Mysteryland.

De Solid Family staat opgesteld op BouwLab Nijmegen. BouwLab is een proefveld voor het nieuwe wonen, waar een actueel beeld gegeven wordt van de ontwikkelingen die gaande zijn op het gebied van wonen, leven en stadmaken. In een aantal bijzondere objecten en tiny houses wordt de bezoeker uitgenodigd om alternatieven te beleven en om met elkaar in gesprek te gaan (bekijk hier het programma)

Dit object is te boeken via Airbnb.

Pin It on Pinterest