Loading...

Origineel overnachten in een Yurt

Mobo Yurt Hollandscheveld (Drenthe)

In de prachtige omgeving van Hollandscheveld (Drenthe) staat deze authentieke tent uit Mongolië waar je met vier of vijf personen bijzonder kunt overnachten.

De Mobo Yurt

De yurt is een origineel exemplaar en het houtwerk van de yurt is dan ook helemaal met de hand geschilderd. Dit geeft een bijzondere authentieke sfeer. In de yurt bevindt zich een tweepersoonsbed met twee aparte matrassen en een tweepersoonsslaapbank van 1m40 breed. Komen jullie nu met zijn vijven, dan kan er eventueel ook nog een bed worden bijgezet. Verder is de yurt ingericht met twee stoelen, een houtkachel en ook is er voldoende kastruimte met bestek en servies. Wifi en elektriciteit is aanwezig. Naast de yurt staat een blokhut waar jullie kunnen koken. Er is een tweepits gasstel, een waterkoker en een koelkast. Ook staat in deze blokhut een kast met spelletjes en een grote tafel waaraan gegeten kan worden. Douchen kan op 50 meter van de yurt en dit sanitair wordt exclusief gebruikt door de yurt-gasten.

De locatie

De yurt staat in een groen grasveld met daarop een klimtoestel, schommel, een trampoline en een picknicktafel. In het hoogseizoen is er tevens een zwembad aanwezig. Naast het veldje bevindt zich een weiland waarop alpaca’s rondscharrelen. Bijzonder is verder dat het hier ’s nachts écht donker is en dat je de prachtige sterrenhemel daardoor goed kunt bewonderen.

De omgeving

De yurt bevindt zich op zo’n 20 kilometer van Nationaal park Dwingelderveld. Dit is een goede uitvalsbasis voor een flinke fiets- of wandeltocht. De Wildlands Adventure Zoo Emmen is in de buurt en ook attractiepark Slagharen vind je op zo’n 13 kilometer afstand.

Origineel Overnachten

Vanaf 90 euro per nacht.

Pin It on Pinterest