Loading...

Overnachten in Het Vogelnest van het Treehotel in Zweden

Treehotel Harads (Zweden)

Zweden barst van het bos. Het is dan ook een perfecte bestemming voor een avontuurlijke buitenvakantie. Zowel in de zomer als ook in de winter biedt het je een geweldige reiservaring. In Zweden vind je ook één van de meest bijzondere hotels van de hele wereld; het Treehotel.

Treehotel: Het Vogelnest

Het Treehotel is architectonisch hoogstandje diep in de Zweedse bossen. Met groot respect voor de natuur zijn de boomhutten op een hoogte van 4 tot 6 meter tussen de bomen bevestigd. Het Treehotel vind je te midden van de ongerepte natuur in Noord-Zweden, vlakbij het plaatsje Harads. De ‘treerooms’ zijn niet alleen van buiten spectaculair, ook binnenin vind je luxe, architectuur en een groot respect naar de natuur, de interieurs zijn modern, licht, minimalistisch en ecologisch. Een spectaculair uitzicht over de vallei is zoals je zult begrijpen inclusief.

Het hotel wordt gerund door Kent Lindvall en zijn vrouw Britta. Het idee ontstond na het zien van de film ‘The Tree Lover’ van de Zweedse cineast Jonas Selberg Augustsen. Het is een documentaire over drie mannen uit de stad die willen terugkeren naar hun wortels door samen een boomhut te bouwen. Kent en Britta hebben dit nu werkelijkheid gemaakt. En op wat voor manier?! Ongelooflijk!

Op de locatie van de diverse Treerooms is een restaurant aanwezig, een bar en relaxgedeelte, TV en Internet (WIFI). Je kijkt uit op de Lulu rivier en wordt omringd door de indrukwekkende naaldbossen. Het meest dichtstbijzijnde dorp ligt op 2 kilometer afstand. Ga je naar Zweden, dan is een overnachting in één van de Treehouses echt een unieke en onvergetelijke ervaring. Eentje voor op de bucket list.

The Bird’s Nest / Het Vogelnest

In Het Vogelnest vind je een hele grote tegenstelling tussen de buiten- en de binnenkant. De buitenkant is helemaal bekleed met takken. De boomhut is daardoor helemaal gecamoufleerd en je slaapt echt in een vogelnestje. Het interieur daarentegen is echt exclusief. Het is een ruime cabin waar een gezin met twee kinderen comfortabel in kunnen verblijven. De muren zijn bekleed met houten panelen en de ramen verdwijnen letterlijk in de takkenbrei aan de buitenkant. De kamer is 17 vierkante meter en heeft een aparte slaapkamer, badkamer en woonkamer. Je betreedt het Vogelnest met de hulp van een intrekbare trap.

Meer informatie over Het Vogelnest van het Treehotel

De andere Treerooms op deze locatie zijn: De Hut, De Mirrorcube, De Blauwe Kegel en de UFO.

Pin It on Pinterest