Loading...

Overnachten in een Tipi op een onbewoond eiland in het Veluwemeer

CampSpirit Eiland De Kluut (Veluwemeer)
  • 2-50 personen
  • Prijs vanaf € 110,- per weekend voor een 2-persoons tipi
  • Onvergetelijke ervaring

Het is iets waar veel mensen van dromen en waar talloze films en liedjes over gemaakt zijn; op een onbewoond eiland verzeild raken en één zijn met de natuur. In de film kom je er meestal door een schipbreuk of een vliegtuigramp. Maar er is een makkelijkere manier! Je stapt in de auto en rijdt naar Biddinghuizen. Bij park Flevostrand pak je de veerboot die vaart naar Eiland de Kluut. Dit eiland van ong. 4 hectare groot in het midden van het Veluwemeer is een echt onbewoond eiland. En daar kun je vervolgens overnachten in een authentieke Tipi. Hoe bijzonder is dat?!

CampSpirit

Op het eiland staan hoge bomen, rietpalm, dicht struikgewas en hier en daar open plekken van zand of gras. Rust, natuur, vogelgeluiden en het ruisende water, dat is wat je hier gaat vinden. Én een ruim opgezet Tipi tentenkamp. Dit gezellige kamp, gerund door CampSpirit, bied je de mogelijkheid om op eigenzinnige wijze te overnachten op het eiland. In echte Indianen tipi’s dus.

Het kamp is ruim opgezet met bij iedere tipi een picknicktafel en een hangmat. In de tipi vind je opgemaakte bedden voorzien van dikke matrassen, een kookstel, koelbox, kookbenodigdheden, eetgerei en hout. Waarom hout? Omdat het échte Indianen tipi’s zijn! In het midden van de tipi is namelijk een vuurplaats! De tipi beschikt over speciale rookflappen waardoor de rook naar buiten kan en je binnen gezellig bij een zelfgemaakt vuurtje kunt zitten. Lekker knus en warm! Er zijn 2-persoons, 4-persoons en 6-persoons Indianen tipi’s aanwezig.

Vind je een vuurplaats in je Tipi iets te avontuurlijk? Dan is de Zweedse Tipi een goed alternatief. Deze kegelvormige tipi’s heeft maar 1 centrale tentstok waardoor een vuurplaats niet mogelijk is. De tent is volledig regendicht en stormvast. En door het ademende tentdoek blijft het binnenklimaat heel aangenaam. De Zweedse Tipi is vrijwel hetzelfde ingericht als de Indianen Tipi, met als verschil dat op de grond van de Zweedse Tipi echte Zweedse rendierhuiden op de grond liggen. Heerlijk warm en zacht! De Zweedse Tipi is er alleen in een ruim 2-persoons model, maar in overleg kunnen er 3 tot 4 personen in overnachten.

Op het eiland is een uitstekend toiletgebouw aanwezig met toiletten, wastafels en warme douches. Verder is de grote tipi ingericht als gemeenschappelijke ruimte. In deze tipi lounge kun je rondom een behaaglijk vuurtje wegzakken op comfortabele kussens, marshmallows roosteren of aardappelen poffen en andere gasten ontmoeten. Er liggen gezelschapsspelletjes, boeken en tijdschriften en kleurboeken voor de kinderen. Buiten kun je heerlijk wegdommelen in een van de hangmatten.

Wil je met de boot komen en hier overnachten? Ook dat kan, aan de kop van het eiland is een havenkom met aanmeerpalen.

Wil jij je droom om eens op een onbewoond eiland te verblijven realiseren? Kom dan naar CampSpirit!

Meer informatie over de Tipi’s op CampSpirit

Origineel Overnachten

Prijs vanaf Eur 110 per weekend voor een 2-persoons tipi, of Eur 145 per midweek.

Pin It on Pinterest