Loading...

Overnachten op een Botel in Kinrooi (België)

Botel Ophoven Kinrooi (België)

Net over de grens van Nederlands Limburg ligt Kinrooi. In dit glooiende gebied ligt een vrachtschip met een verrassende binnenkant. Werden er lang geleden nog kolen en andere materialen vervoerd in dit schip, tegenwoordig is dit een luxe hotelboot. Een zeilschool met restaurant in Spanje, dat is wat de eigenaren altijd voor ogen hadden. Helaas diende de juiste locatie zich niet aan en moesten er andere plannen gemaakt worden. Het roer ging letterlijk om, en met de aankoop van een oud Pools vrachtschip werden ze (na zes jaar intensief verbouwen) de gelukkige eigenaren van Botel Ophoven.

Botel Ophoven

Het interieur van het vrachtschip werd volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Momenteel zijn hier 12 comfortabele hutten met eigen badkamer, een wellnessruimte, dakterras en een loungeruimte te vinden. In de kombuis worden heerlijke gerechten voor je klaargemaakt, allemaal op “grootmoeders wijze”. Geen menukaart dus, maar lekker mee-eten met wat de pot schaft, waarbij streekproducten en eerlijke ingrediënten worden opgediend. Daarnaast is er in het Botel ook een Kookstudio gevestigd waar smakelijke kookworkshops kunnen worden gevolgd. Inmiddels heeft Botel Ophoven 3 Groene Sleutels, dit is een duurzaamheidslabel voor toeristische bedrijven.

De zeilschooldroom van de eigenaren is niet helemaal aan de wilgen gehangen. Met de stille, elektrisch aangedreven sloepen kun je zonder vaarbewijs een mooie tocht maken over de Maasplassen. Heerlijk genieten van de stilte van het water en het waterleven. Botel Ophoven is absoluut een goede overnachtingsplek indien je van plan bent de omgeving van de Maasplassen te ontdekken!

Origineel Overnachten:

Prijs van een standaardhut vanaf € 59,- per nacht (voor 2 personen bij een meerdaags verblijf exclusief ontbijt). Prijs van een luxehut vanaf € 94 (obv meerdaags verblijf voor 2 personen exclusief ontbijt)
Ontbijt komt op € 10,00 p.p.

Bezoek website

Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest