Loading...

Overnachten op een schip in de museumhaven van Nijmegen

Opoe Sientje Nijmegen (Gelderland)
  • 2-4 personen
  • Prijs vanaf € 75,- per nacht
  • Op loopafstand van het centrum van Nijmegen

In de museumhaven van Nijmegen, aan de voet van de oude Waalbrug, ligt een bijzonder schip: de Opoe Sientje is een klipper uit 1885 die sinds kort in gebruik is als bed & breakfast én scheepvaartmuseum. Er zijn 4 kamers in het schip gemaakt, maar ook is er nog de originele schipperwoning ‘t Roefje. Dit is waar Opoe Sientje vroeger sliep: een prachtig appartement met uitzicht op de voorbij varende schepen op de Waal.

Unieke B&B kamers op een prachtige locatie

De klipper Clasina heeft ruim 126 jaar de West-Europese binnenwateren bevaren en is nu met pensioen! Het schip heeft haar naam te danken aan Clasina Koenen, door de kinderen liefkozend Opoe Sientje werd genoemd. Haar kinderen vinden het prachtig dat het schip nu in oude stijl is opgeknapt, een nieuwe functie heeft gekregen en van alle luxe is voorzien.

De vier kamers op het schip zijn elk voorzien van een 2-persoonsbed en eigen badkamer Zo heb je de Schippershut, waar je overnacht op de plek waar een eeuw geleden de schipper sliep. De Juttershut brengt een ode aan de jutters van vroeger en de 1001 nachtkamer heeft een romantische Arabische inrichting. Dan is er nog de kamer ‘Op het water’. Hier waan je je één met het water, waardoor je een rust ervaart die op de wal niet te vinden is. Tenslotte is er `t Roefje’, de schipperswoning vóór op het schip. Hij is nu als apartement te huur, inclusief keukentje, privéterras en aparte slaapkamer. ‘t Roefje’ is geschikt voor 4 personen.

Je kunt ook het hele schip afhuren voor een diner en/of feest in ‘t Ruim om vervolgens te overnachten in de verschillende kamers. Op het ponton bevind zich een groot buitenterras met barbeque, waar je gebruik van kunt maken.

Nijmegen is de oudste stad van Nederland waar verrassend veel te doen is op cultureel en culinair gebied. Je wandelt zo vanaf het schip het rivierennatuurgebied de Ooijpolder in. En als je de andere kant opgaat, dan ben je binnen 2 minuten in het stadscentrum. Het schip heeft uitzicht op de Waal, het Valkhofpark en de historische Waalbrug. Aan de Waal vind je verschillende strandjes waar je in de zomer kunt zwemmen. De museumhaven ligt midden in het museumkwartier, met onder anderen het Valkenhofmuseum, het Velorama fietsmuseum en vele mooie galeries. Aan de Waalkade en in het stadscentrum vind je vele restaurants en bars.

Origineel Overnachten:

Prijzen vanaf € 75,- per kamer per nacht. Heerlijk ontbijt in ‘t Ruim voor € 12,50 p.p.

Bezoek website

Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest