Loading...

Overnachten in een voormalige strafkolonie in Veenhuizen

Hotel Bitter & Zoet Veenhuizen (Drenthe)
  • 1-4 personen
  • Prijs vanaf € 79,- per nacht
  • Keuze uit hotelkamers en appartementen
  • Wellness

Gastvrijheid was vroeger in het Drentse Veenhuizen niet zo vanzelfsprekend als dat tegenwoordig is. In de gemeente bevindt zich namelijk een voormalige strafkolonie. Veel van de gebouwen hebben inmiddels een andere bestemming en vandaag de dag word je met open armen ontvangen in Hotel Restaurant Bitter & Zoet. In drie, prachtig gerenoveerde, voormalige dienstwoningen zijn nu 15 hotelkamers gesitueerd. En in het voormalige hospitaal 6 ruime appartementen.

Rust, ruimte en historie

Bitter & Zoet opende in 2009 haar deuren. De voormalige dienstwoningen doen nu dienst als hotel. In iedere woning zijn 5 hotelkamers gevestigd. Allen met smaak en respect naar het verleden ingericht en natuurlijk met het comfort van nu. De indeling van de oorspronkelijke kamers is in tact gebleven waardoor een vriendelijk, huiselijk gevoel ontstaat. Elk huis heeft zijn eigen kleurstelling en een uniek behang, gebaseerd op het oude behang uit de panden. Overal vind je elementen die de tand des tijds hebben doorstaan en alle kamers hebben een prachtig uitzichten op de tuin en de majestueuze beukenlaan.

In het voormalige hospitaal “Vertrouw op God” bevinden zich 6 ruime appartementen/familiekamers en een wellnessruimte. Aan mindervalide gasten is ook gedacht. Er zijn 6 hotelkamers op de begane grond en 6 appartementen rolstoeltoegankelijk gemaakt.

In het restaurant van Bitter & Zoet worden heerlijke gerechten gemaakt met (h)eerlijke ingrediënten uit de regio en brood komt uit de eigen bakkerij. Een verblijf in combinatie met diner en ontbijt in het restaurant is dan ook zeker aan te raden. Bitter & Zoet heeft hiervoor verschillende leuke arrangementen samengesteld.
Met de prachtige omgeving en natuurgebied Fochteloërveen op fietsafstand is het heerlijk toeven in en om Veenhuizen. Overnachten in deze voormalige strafkolonie is nu dus alles behalve een straf!

Meer informatie over Hotel Bitter & Zoet in Veenhuizen.

Origineel overnachten:

Vanaf 79,- euro per nacht.

Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest