Loading...

Slapen in een Yurt in Frankrijk

La Garnasette Rosières (Frankrijk)
  • 2-4 personen
  • Prijs vanaf € 455,- per persoon per week
  • Uitzicht over de vallei

De Auvergne is één van de mooiste streken van Frankrijk. Vlakbij het dorpje Rosières vind je boerderij ‘La Garnasette’ van Nederlandse eigenaren op 750 meter hoogte tegen de beboste helling. Hier kun je overnachten in de sfeervolle kamers van de boerderij, een klein huisje op het terrein, in een caravan met spectaculair uitzicht of met je eigen tentje. Maar wat wij leuk vinden is de de bijzondere Yurt die je achter het huis vindt.

La Garnasette

De Yurt die op een prachtig plekje is neergezet en een prachtig uitzicht biedt over de vallei de l’Emblavez. Je kunt hier lekke slapen met 2 tot 4 personen op de zogenaamde ‘futons’ (perfect voor je rug). De Yurt is helemaal ingericht in Tibetaans-Mongoolse stijl. Er is een houtkachel, voldoende kastruimte en een zithoek. De Yurt wordt verhuurd als chambre d’hôtes, met volledig pension. Er is een grote picknicktafel en een sanitair gebouwtje vlakbij.

De omgeving van boerderij La Garnasette leent zicht uitstekend voor wandeltochten in de omgeving. Zo’n twintig wandelingen starten direct vanaf de boerderij. Ook in de verdere omgeving zijn tochten uitgezet. Ideaal voor de wandelliefhebber. In de winter zijn er trouwens ook langlaufmogelijkheden. De verzorging van de inwendige mens laat niets te wensen over: je krijgt een stevig ontbijt en een goedgevuld lunchpakket mee als je gaat wandelen. En na je wandeltocht volgt de beloning: een fantastisch vegetarisch diner van biologische kwaliteit, ‘haute cuisine’!

Een prachtige plek dus om heerlijk te rust te komen, actief te zijn en waar je ook bijzonder kunt overnachten. De Yurt op La Garnasette is een aanrader voor een ieder die het nomadenleven wel eens wil ervaren.

Meer informatie over de Yurt op La Garnasette

Origineel overnachten:

Prijs vanaf 455 euro per persoon per week, inclusief alles.

Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest