Loading...

Slapen tussen de geitjes in een plaggenhut

d'Olde Kamp Ansen (Drenthe)

Overnacht, samen met Greet en Gerrit, in luxe plaggenhut Drostenveen en ervaar de natuur van heel dichtbij.

Plaggenhut deluxe Drostenveen

In plaggenhut Drostenveen komt de natuur wel heel dichtbij. Dit luxe vakantieverblijf heeft namelijk een eigen geitenstal. Een plaggenhut is eigenlijk een heel kleine boerderij, een zogenaamde keuterij. Vroeger, ongeveer honderd jaar geleden, woonden hier mensen die als dagloner bij een grote boer werkten. Thuis hielden ze ook een paar koeien of geiten.

Vanuit de eetkamer kijk je direct in de stal van Greet en Gerrit. Door de glazen wand kun je de geiten wel zien, maar niet ruiken. De kinderen kunnen lekker ‘boeren’ en Greet en Gerrit zelf verzorgen of met hen wandelen. Natuurlijk is een verblijf zonder geiten ook mogelijk.

Geniet van de charme van toen, met de luxe van nu

Plaggenhut Drostenveen is geschikt voor vijf personen en is voorzien van een keuken, eetkamer, zitkamer, drie bedsteden en een douche met toilet. Ook beschikt het over vloerverwarming en een open haard. Buiten staan een picknicktafel en twee rotanstoelen.

De kinderen kunnen lekker ravotten in het speeltuintje of bij de geitenweide. ‘s Avonds mogen ze pizza maken in de authentieke buitenoven. Ook kunnen ze een echt boerendiploma behalen door te helpen met het verzorgen van de dieren.

De omgeving

Groen vakantiepark d’Olde Kamp grenst direct aan Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste natte heidegebied van West-Europa. Je kunt er heerlijk fietsen, wandelen, zwemmen en paardrijden. Ontdek vennetjes, veenmoerassen en een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Begluur roofvogels, reeën, vossen en vlinders vanuit de vogelobservatieposten en geniet van de rust tijdens een kop koffie of thee bij Theehuys Anserdennen. Op fietsafstand van d’Olde Kamp ligt Nationaal Park Drents Friese Wold, een prachtig natuurgebied met bos en zandverstuivingen.

Origineel overnachten

Prijs vanaf € 220,- voor een midweek, € 265,- voor een weekend, m.u.v. de schoolvakanties, en € 350,- voor een week. Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen.

Bezoek website

Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest