Loading...

Slapen in een luxe 4-sterren designtoren in Amsterdam

Fletcher Hotels Amsterdam (Noord-Holland)
  • Voor 2 personen
  • Vanaf € 55,- per persoon per nacht
  • Ook 1 nacht mogelijk
  • Skybar met spectaculair uitzicht over Amsterdam

Amsterdam heeft een nieuw karakteristiek hotel in de gelederen. En ditmaal geen ouderwets grachtenpand maar een futuristische designtoren. Fletcher Hotel Amsterdam is een uniek en origineel ontwerp. Het 4-sterrenhotel is namelijk helemaal rond (24 meter doorsnede) en is ontworpen door de wereldwijd bekende architect Benthem Crouwel. Een nieuwe landmark aan de rand van de stad.

Design hotel als uitroepteken van de stad

Als je vanuit het zuiden over de A2 richting onze hoofdstad rijdt dan zie je al ver voor je de stad nadert de gloednieuwe en karakteristieke toren hoog boven alles uitkomen. Een vrolijke verschijning in het serieuze Amsterdam Zuidoost. Een hoteltoren die duidelijk zichtbaar is, of je uit het noorden, het zuiden, het oosten of westen komt. Het markante ontwerp van het Fletcher Hotel Amsterdam is de winnaar geworden van een prijsvraag die door de gemeente Amsterdam is uitgeschreven. De opdracht was om een gebouw te ontwerpen dat op deze plek als landmark het ‘begin’ en het ‘einde’ van de stad kon markeren. Nou dat is gelukt!

Bij het ontwerp van het design hotel vond de architect het belangrijk dat het hotel niet zou lijken op een kantoorgebouw die in grote getalen Amsterdam Zuidoost bevolken. Ook wilden de ontwerpers dat het gebouw de uitstraling zou krijgen van een object. Door de grote ronde cirkels op de glazen gevel is van buitenaf niet te zien hoeveel verdiepingen de toren telt. Om het object mystiek te maken, gaven de architecten de toren een spectaculaire glazen schil, die als het ware om de toren hangt. Deze dubbele gevel is heel goed voor de warmtehuishouding van het gebouw. In de winter wordt het zo minder snel koud in het gebouw. In de zomer wordt het minder snel warm. Bovendien maakt de dubbele gevel het gebouw extra bijzonder en geeft het de toren iets geheimzinnigs.

Het Fletcher Hotel Amsterdam telt 120 kamers die ‘Eco-chic’ zijn ingericht en allemaal voorzien zijn van gratis WiFi, flatscreen televisie, airconditioning, extra grote bedden en een opvallende transparante, glazen cilinder douchecel die middenin de kamer staat. De kamers beschikken over grote ronde ramen met prachtig uitzicht. En dankzij deze hoge, ronde raampartijen (variërend in grootte van vier tot acht meter) waan je jezelf door het vele licht en het doordachte kleurgebruik in een loft met spectaculair uitzicht over Amsterdam.

Helemaal bovenaan in het hotel vind je een panorama SKY Restaurant genaamd Pi. Hier kun je heerlijk biologisch en duurzaam dineren met een fabelachtig uitzicht over Amsterdam. Het hotel ligt centraal tussen de A2 en de A9. Binnen enkele minuten ben je vanuit hier in het centrum van de stad met de auto of met het openbaar vervoer. De concerthallen Ziggodome en de Heineken Music Hall en ook de Amsterdam Arena en congrescentrum RAI liggen op een steenworp afstand.

Amsterdam heeft met het markante Fletcher Hotel Amsterdam een designhotel met allure in de stad. Hét uitroepteken van de stad!

Origineel overnachten vanaf:

Prijzen vanaf 55 euro per persoon per nacht.
Vergelijk hier de prijzen van dit hotel op verschillende boekingssites.

Pin It on Pinterest