Loading...

Slapen in een Werfkelder in het centrum van Utrecht

B&B Werfkelder Oudegracht Utrecht (Utrecht)
  • 2-6 personen in de werfkelder
  • Prijs vanaf € 100,- per nacht
  • Met los appartement erbij in totaal plek voor 11 personen
  • Ook 1 nacht mogelijk

Utrecht is een populaire bestemming voor een stedentrip. Een weekendje weg naar de Domstad is natuurlijk ook heel erg leuk. De prachtige grachten, de vele cafeetjes en restaurants, lekker shoppen en cultuur snuiven. Het kan allemaal in Utrecht. En wat is er dan leuker om ’s avonds laat weg te dommelen en weer wakker te worden in een authentieke Werfkelder? Het kan in B&B Oudegracht.

Werfkelder in het Museumkwartier in Utrecht

De grachten en de daaraan gelegen Werfkelders zijn wereldberoemd en genomineerd als werelderfgoed bij Unesco. Er zijn veel restaurantjes en pittoreske barretjes in de werfkelders. Op zonnige dagen zitten de terrassen op de kades vol. Een prachtig gezicht. Maar wij hebben nu ook zo’n mooie oude werfkelder gevonden die omgebouwd is tot bed and breakfast.

Deze werfkelder, die dateert vanuit de Middeleeuwen, is nu een romantische plek om te overnachten. Aan de werf heb je een eigen (openbaar) terras onder hoge bomen. Ideaal om te genieten van de middag- en avondzon terwijl ondertussen de bootjes aan te voorbij trekken. Je kunt zelf ook de grachten en singels verkennen per rondvaartboot, kano of waterfiets. En langs het jaagpad van de Kromme Rijn loop je in 10 minuten de stad uit richting het fraaie landgoed Amelisweerd. Deze tocht kun je ook per kano of roeiboot maken.

De werfkelder heeft nog tal van authentieke kenmerken maar beschikt uiteraard ook over alle moderne gemakken van deze tijd. Zo heb je de beschikking over een keuken met vaatwasser, keramische kookplaat, koelkast en combimagnetron. Er is gratis WIFI.

Het appartement bestaat uit 2 kelders en heeft een eigen ingang aan de werf. Een slaapkamer, een zitkamer en een badkamer met douche en toilet vind je op de 80 vierkante meter die je tot je beschikking krijgt. In totaal kunnen er zes personen comfortabel verblijven. De Werfkelder ligt in het Museumkwartier in Utrecht. Midden in het gezellige centrum van Utrecht. Binnen 10 minuten lopen vind je maar liefst 8 musea, een filmhuis, een theater, een concertzaal, winkels, restaurants en terrassen. Van vervelen geen sprake dus op dit bijzondere plekje. Het station ligt op een kwartiertje lopen.

Kom je met meer personen? Boven de werfkelder, aan de gracht, ligt Atelier Jalin. In dit appartement op de begane grond kunnen nog eens 5 personen verblijven. In totaal kun je bij B&B Oudegracht dus met 11 personen terecht.

Wegdommelen in een werfkelder en na een heerlijke nacht ontbijten op je eigen terras aan het water. Een Utrechtsere overnachting zul je niet snel vinden!

Origineel overnachten:

Prijs vanaf 100 euro per nacht voor twee personen. Elke extra persoon betaald 25 euro per nacht extra.

Pin It on Pinterest