Loading...

Stoere overnachtingen voor kids

Niet alleen kinderen vinden het heerlijk om te fantaseren over stoere beroepen. Ook als volwassene is het leuk om je eens te verplaatsen in een andere rol. Droom jij er ook wel eens van om spannende avonturen te beleven? Kom dan eens stoer overnachten …

… als een ontdekkingsreiziger

Het Verborgen Verblijf op de Veluwe neemt je mee terug naar de tijd van stoere ontdekkingsreizigers. Je kunt er eindeloos rondzwerven door de natuur, boomhutten bouwen en bramen plukken. In het Verborgen Verblijf heb je boeken over de natuur, een microscoop en een telescoop bij de hand. Als echt natuurmens fiets je je eigen energie bij elkaar en kook je op een houtkachel. En dat allemaal terwijl de egels en konijntjes om je tent heen ritselen.

Ook een trekkershut is een ideaal uitgangspunt om de natuur te verkennen. Zeker een Trek-in: een unieke trekkershut die wel wat op een tent lijkt, maar meer luxe biedt. Je bent er heel dicht bij de natuur, mede dankzij de grote glazen wanden. De mascotte van Trek-in, Otto de Ooievaar, laat jonge logeetjes op een leuke, informatieve manier kennismaken met duurzaamheid en de natuur.

Het verborgen verblijf

Op ontdekkingsreis in het Verborgen Verblijf.

… als een wereldreiziger

Voel je meer voor een avontuur in de jungle? Dan is een Jungle Cabana echt iets voor jou. Daar zijn de flora en fauna uit de jungle namelijk speciaal voor jou naar Limburg gehaald. Of ga logeren in een jungalow in Beekse Bergen en plak er een safari naar de leeuwen, zebra’s en giraffen aan vast.

Jungle Cabana Center Parcs

Stoer slapen in de jungle van Limburg.

…als astronoom

Een ruimtereis kunnen we je (nog) niet aanbieden, maar een Sterrenkubus in Lattrop brengt je wel heel dichtbij. Deze vierkante vakantiehuisjes hebben een transparante koepel op het dak, zodat je echt onder de sterrenhemel slaapt. Met de telescoop en het bijbehorende observatiepakket ben je helemaal klaar om naar de sterren te turen.

Sterrenkubus

Staren naar de sterren vanuit je eigen Sterrenkubus.

… als een indiaan

Indianenverhalen zijn altijd spannend. Hoe leuk zou het zijn om eens in een echte indianentent te slapen? Gelukkig kan dit op meerdere plaatsen, dus er is altijd wel een tipi te vinden die aansluit bij je wensen. Kijk bijvoorbeeld eens bij:
Twente Tipi
TerSpegelt in Eersel
Tipi Tenten Terrein in Ravenstein
Wigwam in Slagharen
Boda in de Ardennen
Mobiele kampeerplek In het Wijland
Camp Spirit in het Veluwemeer
De Jutberg in Gelderland
Wigwam Indianentent in Slagharen

In het Wijland

Pizza Indian Style ‘In het Wijland’.

… als een tijdreiziger

Durf jij in een tijdcapsule te stappen en honderden jaren terug in de tijd te reizen? In recreatiepark Anno Nu in ’t Vatrop staan splinternieuwe vakantieappartementen die eruitzien alsof ze al eeuwen bestaan. Tegelijkertijd profiteer je toch nog van al het comfort waar we inmiddels zo aan gewend zijn. Een andere plek waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben, is d’Olde Kamp. Daar kun je slapen in een plaggenhut, waar bedsteden samengaan met gratis wifi. In het Twentse Hezingen neemt een monumentale schaapskooi je mee terug in de tijd en bij Buitenboel Brabant bieden de bedstedes zelfs plek aan tien volwassenen.

Plaggenhut

De eerste plaggenhut in de geschiedenis … met WIFI!

… als boswachter of jager

Als boswachter zorg je voor de planten en dieren in het bos. Maar soms moet je ook optreden tegen dieren om het evenwicht in de natuur te beschermen. In een authentiek boswachtershuisje of een jachthut voel je je op slag een stuk stoerder en dat zorgt – samen met de buitenlucht – voor hele mooie dromen. Probeer het maar eens in:
De boswachtershut in Norg
Het boswachtershuisje in Eerbeek
De Veluwse jachthut
De pelsjagershut in de Belgische Ardennen

Boswachtershut

Binnen in de boswachtershut van Norg.

… als een strandwacht of vuurtorenwachter

Mensen redden is natuurlijk het allerstoerste wat er is. In de strandhuisjes van Julianadorp kan iedereen strandwacht spelen, want ze staan op het strand en bieden door de grote ramen altijd zicht op de branding.

Maar ook een vuurtorenwachter speelt een belangrijke rol bij de veiligheid op zee. Hij of zij heeft als geen ander zicht op schepen en mensen in nood. Hoe het is om over de zee uit te kijken en schepen voor onheil te behoeden, kun je zelf ervaren in de vuurtoren van Harlingen. In Harlingen ligt ook een echte reddingsboot, waarmee tussen 1955 en 1979 45 drenkelingen voor de Engelse kust zijn gered. Nu kun je er slapen, maar ook een bad nemen in een houten tweepersoonsbad of je laten rondvaren door een privékapitein. Als dat niet stoer is…

Strandhuisjes van Landal

Zicht op zee!

Pin It on Pinterest