Loading...
11 oktober 2018#

Terug in de tijd: 3x overnachten in eeuwenoude gebouwen

Op zoek naar een plek waar je oude tijden kunt herbeleven, maar waar je tegelijkertijd ook het comfort van nu kunt verwachten? Heel ver te zoeken hoef je niet, want op deze drie plekken slaap je in echt historische stulpjes: van een eeuwenoude herberg tot aan een 13e eeuws kasteel.

1. ‘t Goude Hooft – Den Haag

Middenin het centrum van Den Haag vind je ‘t Goude Hooft: de oudste herberg van Den Haag die uit de 15e eeuw stamt. Bang voor middeleeuwse taferelen hoef je hier niet meer te zijn, want hier is een perfecte combinatie van heden en verleden gevonden. Inmiddels zijn de ruimtes omgetoverd tot acht unieke hotelsuites: ieder met een aparte inrichting, maar wel allemaal met een jacuzzi, op afstand bedienbare open haard en kingsize bed.

Meer over ‘t Goude Hooft

2. Hotel New York – Rotterdam

Ook deze accommodatie ademt historie: Hotel New York is namelijk gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Via hen reisden ruim 100 jaar lang passagiers van Rotterdam naar New York. Na een jarenlange leegstand is het volledig verbouwd en gerenoveerd tot een luxe hotel waar de nostalgie nog steeds voelbaar is. Inmiddels is het een icoon van de stad geworden met haar hoge plafonds en authentieke details. Hier krijg je nog gewoon een sleutelklos en persoonlijke roomservice in plaats van een minibar!

Meer over Hotel New York

3. StayOkay Domburg – Oostkapelle

Nog ouder is dit eeuwenoude kasteel met torens en slotgracht. Kasteel Westhove stamt uit de 13e eeuw, maar is inmiddels omgebouwd tot een Stayokay-vestiging, wat het een unieke combinatie geeft. Boek een privékamer of meerpersoonskamer en geniet ‘s ochtends van het uitgebreide ontbijtbuffet. Op nog geen vijf minuten van het kasteel ligt het strand, maar ook de kasteeltuin zelf leent zich goed voor een fijne wandeling.

Meer over Kasteel Westhove

Pin It on Pinterest