Loading...

Biesbosch

Het is een van de mooiste nationale parken van Nederland: de Biesbosch! En met al het natuurschoon is het eigenlijk zonde om na slechts een dagje alweer naar huis te gaan. Blijf eens overnachten in de Biesbosch en ontdek het gebied en al haar prachtige plekjes gewoon lekker op je gemak. Niet vanuit een hotel, maar net even tikkeltje origineler. Dat maakt je avontuur natuurlijk pas helemaal onvergetelijk! Wat dacht je van een uitvalsbasis als een tuinkas of watertoren? Of slapen op boot of in een kartonnen huis? We verzamelden hieronder de meest bijzondere overnachtingen in de Biesbosch voor je.

« terug naar alle thema's

 • Bijzonder overnachten in een kartonnen huisje

  Bijzonder overnachten in een kartonnen huisje

  Aan de rand van de Biesbosch.
  Bekijken
 • Bijzonder overnachten in een Ecolodge

  Bijzonder overnachten in een Ecolodge

  2- 3 personen
  Bekijken
 • Bijzonder overnachten in een Watertoren in Dordrecht

  Bijzonder overnachten in een Watertoren in Dordrecht

  Voor 2 personen
  Bekijken
 • Bijzonder overnachten op een Aquahome in de Biesbosch

  Bijzonder overnachten op een Aquahome in de Biesbosch

  Maximaal 4 personen.
  Bekijken
 • Bijzonder overnachten in een tuinkas

  Bijzonder overnachten in een tuinkas

  Voor 5 personen vlakbij de Biesbosch
  Bekijken
 • Bijzonder slapen naast je eigen lievelingsauto

  Bijzonder slapen naast je eigen lievelingsauto

  Voor 2 of 4 personen bij de Biesbosch
  Bekijken
 • Bijzonder overnachten op een Blokhutboot

  Bijzonder overnachten op een Blokhutboot

  Slaap middenin de Biesbosch. Geen vaarbewijs nodig.
  Bekijken
 • Bijzondere Bed & Breakfast in een Fort!

  Bijzondere Bed & Breakfast in een Fort!

  Tot 4 personen in Nieuwendijk
  Bekijken
 • Overnachten in een voormalige watertoren in Dordrecht

  Overnachten in een voormalige watertoren in Dordrecht

  Voor 2 personen 15 minuten van het centrum.
  Bekijken

Nationaal Park de Biesbosch bevat een wirwar aan smalle riviertjes en zit vol eilandjes met wilgenbossen. Het is een van de weinige zoetwatergetijdengebieden in Europa. Dat betekent dat je hier eb en vloed kunt meemaken! Je ontdekt het natuurschoon het beste vanaf het water (bijvoorbeeld per klein bootje of een kano), maar ook wandelen en fietsen behoren hier tot de mogelijkheden. Er is echter een ‘probleem’: er is simpelweg te veel om te ontdekken in een dag. De oplossing: gewoon wat langer blijven! Hier kun je bijzonder overnachten in de Biesbosch:

Overnachten Biesbosch: op het water

Op het water ontdek je niet alleen de prachtige natuur van de Biesbosch het beste, ook slapen op een drijvend obstakel is hier allesbehalve een straf! In Werkendam overnacht je bijvoorbeeld op een Aquahome. Dit drijvende huisje ligt midden in de natuur aan de rand van de Biesbosch. Je hebt geen vaarbewijs of vaarervaring nodig, want mocht je naar een andere plek willen varen, dan kan een schipper dat (tegen betaling) voor je doen. Je hebt dus alle vrijheid om zelf te kiezen waar je wilt overnachten in de Biesbosch. En mocht je toch graag zelf op pad gaan: je kunt een elektrische sloep huren zodat je zelf alle smalle riviertjes kunt ontdekken. Een andere optie is het huren van een Blokhutboot. Deze haal je op in Heerewaarden, om vervolgens zelf naar de meest afgelegen plekken te varen. Overnachten in de Biesbosch behoort hierbij ook tot de mogelijkheden. Het nationale park ligt op slechts vier uurtjes varen. En ook handig om te weten: voor deze boot heb je wederom geen vaarbewijs nodig.

Overnachten Biesbosch: in een watertoren

Liever slapen op het vasteland? Ook dat kan! Om toch een beetje de link met het water te houden kun je er voor kiezen om eens te overnachten in een watertoren. Zo vind je een historisch exemplaar aan de rand van Dordrecht, op korte afstand van de Biesbosch. Vanaf de zevende verdieping van Hotel de Watertoren krijg je een panoramisch uitzicht over de omringende natuur. Dordrecht telt nóg een voormalige watertoren. Hier is de sfeer van vroeger nog goed zichtbaar dankzij de authentieke ijzeren vloer van het waterreservoir. Elke kamer is hier uniek ingericht en heeft een eigen stijl.

Overnachten Biesbosch: bijzondere locaties

Maar ook wie niet zo heel veel met water heeft, kan heel origineel overnachten in de Biesbosch en in de buurt van het nationale park. In een tuinkas aan de rand van de Biesbosch bijvoorbeeld, waar glamping een heel nieuwe betekenis krijgt. Hier kampeer je overdekt en in alle luxe met uitzicht op de Brabantse akkers. Alsof je in een huis zonder muren verblijft! In de GarageINN kun je kiezen naast welke auto je slaapt. Een echte klassieker? Je lievelingsauto? Die keuze is aan jou! Zoek je eigen alleen een parkeerplek voor je auto, en slaap je zelf liever ergens anders? Kies voor een Wikkelhouse, een duurzaam kartonnen lodge, of slaap met z’n allen in een historische fort!Pin It on Pinterest