Loading...

Bijzonder overnachten in een werfkelder in Utrecht

Tijdens een bezoek aan het mooie Utrecht is niets zo bijzonder als slapen in een middeleeuwse werfkelder. Of je nu kiest voor een werfkelder hotel, bed and breakfast of appartement; ze zijn allemaal even bijzonder door de geschiedenis en unieke architectuur. Logisch dat wij een aantal van de mooiste werfkelders in ons aanbod hebben opgenomen.

« terug naar alle thema's

 • Bijzonder overnachten in een Utrechtse Werfkelder

  Bijzonder overnachten in een Utrechtse Werfkelder

  Voor 2 tot 4 personen
  Bekijken
 • Origineel overnachten in een Werfkelder in Utrecht

  Origineel overnachten in een Werfkelder in Utrecht

  Voor 2 personen
  Bekijken
 • Bijzonder overnachten in een 13e eeuwse werfkelder in hartje Utrecht

  Bijzonder overnachten in een 13e eeuwse werfkelder in hartje Utrecht

  Voor 2 personen
  Bekijken
 • Bijzondere hotelkamer aan de werf in Utrecht

  Bijzondere hotelkamer aan de werf in Utrecht

  Tot 5 personen
  Bekijken
 • Bijzonder overnachten in een werfkelder in Utrecht

  Bijzonder overnachten in een werfkelder in Utrecht

  Voor 2 personen.
  Bekijken

Geschiedenis van de werfkelders

Iedereen die het oude centrum van Utrecht wel eens heeft bezocht zal zich vast de beroemde werfkelders herinneren. Ze zijn te vinden langs de Oudegracht, Nieuwegracht, Kromme Nieuwegracht, Drift en Plompetorengracht. Deze werfkelders hebben een interessante en rijke geschiedenis. De eerste werd in de 12e eeuw gebouwd!

Werfkelders Utrecht

Neem de Oudegracht. Destijds gegraven ten behoeve van handelaren die het kanaal gebruikte voor de aanvoer van goederen. Met de werven en werfkelders had Utrecht in de late middeleeuwen een bijna twee kilometer lange haven dwars door de stad met kades van vier kilometer lang. Op de kades werden goederen de oever opgebracht en aan de andere kant van de straten naar beneden getild naar de huiskelders, die als opslag diende.

Slapen in een middeleeuwse werfkelder in Utrecht

Tegenwoordig worden de werfkelders nog steeds gebruikt. Weliswaar niet meer door de middeleeuwse handelaren, maar wel door winkeliers, horeca, particulieren en als slaapadres. Je kunt je voorstellen dat slapen in een werfkelder erg bijzonder en leuk is! Je verblijft midden in het oude centrum, de architectuur is bijzonder door de bogen en je zit direct aan het water van de gracht.

Werfkelder Hotel Utrecht

Een mooi voorbeeld van zo’n werfkelder hotel is Hotel Oudegracht, gelegen aan de Oudegracht van Utrecht. Het is een luxe eenkamerhotel: je hebt hier dus het hele hotel voor jezelf! De kamer heeft openslaande deuren naar een ruim werfterras. Wie liever wat meer ruimte heeft kan terecht in het werfkelder appartement van Verrassing aan de Werf. Ook met eigen terras en midden in de binnenstad.

Werfkelder Appartement Utrecht

Stedentrip met overnachting in Utrecht

De stad Utrecht leent zich perfect voor een weekendje weg tijdens een stedentrip. Rondom de werfkelders en de grachten is waar je moet zijn voor musea, winkels en talloze horeca. Maar vergeet natuurlijk niet het ‘openluchtmuseum’ van de Middeleeuwse binnenstad. Ontdek te voet, op de fiets, per kano of boot het netwerk van grachten, werfkelders en bijzondere architectuur met als middelpunt de Domtoren.Pin It on Pinterest