Loading...
15 juli 2016#

Tips voor een bijzondere overnachting in de zomervakantie

Nog even en het is weer zomervakantie.
De laatste schoolweken verlopen losjes, in de gangen hangt een verwachtingsvolle sfeer.
Het klaslokaal wordt opgeruimd, de rapporten uitgedeeld.
Eindelijk breekt de laatste schooldag aan.
Voor de laatste keer je pauzehapje ruilen, het laatste voorleesuurtje, tafels en stoelen verhuizen naar het nieuwe lokaal.
Afscheid nemen van juf of meester, zwaaien naar je vriendjes en vriendinnetjes.
De grote vakantie is begonnen. Tijd voor avontuur.

Zet je pilotenbril maar op, we vertrekken naar Zweden, bestemming Luchthaven Arlanda, Stockholm. Hier kun je, in het Jumbo Stay hotel, slapen in een heus vliegtuig, een oude Boeing 747 die 31 jaar lang de wereld heeft rondgevlogen.
En als we dan toch in Zweden zijn; in het Treehotel in Harads kun je als marsmannetje slapen in een ufo.

Overnacht je liever in een trein? In Racour, België staan twee ouderwetse treintuigen uit 1958 die omgebouwd zijn tot knusse en luxe vakantiehuisjes.

Slapen in een trein

Ook dichter bij huis kun je grootse avonturen beleven.

Wat dacht je van slapen op 17 meter hoogte in een havenkraan in Harlingen? Dan heb je pas echt een stoer verhaal te vertellen, straks na de vakantie.

Wat minder hoog, maar net zo leuk; de Droomboom, in Landal Miggelenberg. Hier kun je heerlijk slapen en via je eigen glijbaan naar beneden roetsjen.

Boomhut van Landal

In Safaripark Beekse Bergen kun je in slaap vallen tussen de leeuwen, in België tussen de beren. Op Camping de Pampel in een holle boomstam, in Slagharen in een wigwam en in een drakenei op Camping het Schinkel.

Slapen in een boomstam

Verkleed je als piraat, piloot of stewardess en kom logeren in Het Land van Jan Klaassen op Camping Dromenland, waar je kunt slapen in een piratenboot, helikopter of pipowagen.

Ons avontuur eindigt in Buitenhotel ‘De Vreemde Vogel’ in Vlaardingen.

Hier kun je overnachten in de ‘Vuurvogel‘, een brandweerhuis met knalrode blusbus of in raket ‘De Spacemees‘, waar je als stoere astronaut een gewichtsloze tocht door het oneindige heelal kunt maken, terwijl je ouders in het lanceerstation slapen.

Let er wel op dat over zes weken de school weer begint.

Slapen in een raket

Pin It on Pinterest