Reviews

Glamping in de mooist gelegen Lodgetent van Nederland


dinsdag 11 oktober 2022

Wij mochten een weekendje kamperen in de luxe Lodgetent van Buitenplaats Beekhuizen op de Veluwe. Glamping in de herfst, op een prachtige plek waar de bomen hun mooiste kleuren lieten zien en het zonnetje uitbundig scheen. En of we genoten hebben!

Glamping in de mooist gelegen Lodgetent van Nederland

Locatie, Locatie, Locatie

Buitenplaats Beekhuizen is een kleinschalig vakantiepark op een heuvelachtig terrein aan de rand van de Veluwe. Hier staan de accommodaties niet - zoals op zoveel campings of vakantieparken - naast elkaar strak in het gelid maar de Lodgetenten, Forest Cabins en POD's (bijzonder vormgegeven houten hutjes) staan gezellig door elkaar in het bos tussen de heuvels. En door deze bijzondere opzet is werkelijk elke accommodatie prachtig gelegen. Op kleine, knusse veldjes of verscholen tussen de bomen, geen plek is standaard.

Locatie, Locatie, Locatie
Dit is misschien wel de mooist gelegen Lodgetent van Nederland

Herfst glamping in een Luxe Lodgetent

Wij sliepen in een luxe Lodgetent die qua formaat niet onder doet voor een vakantiehuisje. Er is een gezellig zitgedeeltje, een volledig uitgeruste keuken en achter in de tent zijn de slaapvertrekken. Er staat een comfortabel tweepersoonsbed, een aparte slaapkamer met een eenpersoonsbed én een stapelbed en als extra verassing is er een ruime tweepersoonsbedstee .... de slaapplek waar onze meiden natuurlijk voor kozen. Wij verbleven in oktober en door de aanwezige petroleumkachel is het heerlijk behaaglijk in de tent. Er lagen zelfs kruiken voor ons klaar. 

Herfst glamping in een Luxe Lodgetent
Natuurlijke 'schilderijtjes' aan de wand.

Midden in het bos

Vanuit de tent lopen vele paadjes direct het bos in. Er zijn bewegwijzerde wandelroutes (de receptie adviseert je graag) die starten tegenover de Buitenplaats. Wij kozen voor een klim de heuvel op naar de Emma Piramide, een uitkijktoren op een kleine wandelafstand van de Buitenplaats. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Midden in het bos
Bovenop de Emma Piramide heb je een prachtig uitzicht.

Marshmallows boven het vuurtje

Elke accommodatie heeft een vuurschaal. Bij de receptie kun je hout halen (en ook marshmallows). Als de avond valt steken we de vuurschaal aan en is de zak marshmallows snel verdwenen.

Marshmallows boven het vuurtje

Restaurant Woodz

Op de Buitenplaats ligt restaurant Woodz. Een klein en knus restaurant met een echte outdoor vibe. Lekkere loungeplekken, schapenvellen, houtkachels en niet onbelangrijk heerlijk eten. We hebben hier genoten van een lekker diner en het is tevens een prachtplek voor kopje koffie en stukje taart in de late ochtend na een mooie boswandeling.

Restaurant Woodz
Lekker eten bij Restaurant Woodz

Op stap: De Canon van Nederland

Het Openlucht Museum ligt op fietsafstand van Buitenplaats Beekhuizen. Het museum staat van oudsher bekend om de bijzondere blik op het verleden die je hier kunt aanschouwen. Van oude boerderijtjes, molens, Zaanse huisjes tot een authentiek Amsterdams café. Het is hier allemaal bewaard gebleven. Nieuw is het interactieve gedeelte de 'Canon van Nederland' waar je in 50 vensters wordt meegenomen langs de belangrijkste gebeurtenissen, personen en voorwerpen die bijgedragen hebben aan het Nederland waar we nu wonen. Leerzaam en ook ontzettend leuk. 

Buitenplaats Beekhuizen is wat ons betreft de perfecte plek voor een weekendje in de natuur! Of je nu met z'n tweetjes gaat, met het hele gezin, een groep vrienden en vriendinnen of met je trouwe vierviervoeter. Op de Buitenplaats en in de nabije omgeving vind je voor ieder wat wils!

Ook origineel overnachten op Buitenplaats Beekhuizen?

Bekijk hier alle informatie over de Lodgetenten (waarin wij verbleven), de POD's of de Forest Cabins.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht