Tiny house

Tiny houses

Tiny Houses zijn – zoals de naam al doet vermoeden – klein, maar wél zo praktisch mogelijk ingericht: elke vierkante centimeter wordt slim benut. Ben je benieuwd hoe het is om eens in een Tiny House te overnachten? Ze zijn er inmiddels in allerlei soorten en maten, ook in Nederland: van kleine huisjes aan het water of in het bos tot aan nog specialere slaapplekken in de vorm van paddestoelen en wijnvatten.
Lees meer
Tiny houses

Uitgelicht:

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Type

Toon meer

Ligging

Toon meer

Kenmerken

Toon meer

Nachtprijs

Filteren
Sorteer op:
48 overnachtingen gevonden
Filteren

Wat zijn tiny houses?

Nog nooit gehoord van de zogenoemde Tiny House Movement? Dan ben je niet de enige, maar dat zal niet lang meer duren: deze uit Amerika afkomstige trend maakt namelijk steeds meer z’n opmars in Nederland en de rest van Europa. Er zijn meerdere definities van een Tiny House, maar in feite komt het hierop neer: het is een huisje met een kleine oppervlakte, waarbij elke vierkante meter optimaal wordt benut.

Vaak zijn ze niet groter dan 50 m², maar beschikken wel over alle faciliteiten die een normaal huis ook heeft: van een compleet uitgeruste keuken en badkamer met douche en toilet tot aan een woonkamer met bank en een echt bed in de slaapkamer. Het is dus een volwaardige woning, maar dan een stuk kleiner en zo milieuvriendelijk en zelfvoorzienend mogelijk gebouwd. De Tiny Houses Movement past perfect bij de trend ‘consuminderen’, waarbij aanhangers een zo milieuvriendelijk en vrij leven willen zonder overtollige spullen. Naast dat je er daadwerkelijk in kunt wonen, zijn er ook diverse Tiny Houses in Nederland te huur als vakantiewoning.

Waarom verblijven in een tiny house?

Vaak vind je de Tiny Houses midden in de natuur. Het is de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen en niets anders nodig te hebben dan jezelf, je gezelschap en je accommodatie. Omdat deze kleine huisjes vaak zo zijn gebouwd dat je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft, gebruik je veel minder water en energie, en produceer je ook nog eens minder afval. Een win-win dus: én een bijzondere slaapplek én zo milieuvriendelijk mogelijk.

De Tiny Houses trend is steeds meer in opmars; meer en meer mensen kiezen ervoor om in dergelijke minihuisjes te gaan wonen, en tegelijkertijd poppen er ook steeds meer Tiny Houses op die als accommodatie te boeken zijn. Een ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn klein en compact, maar volledig voorzien van alle gemakken die je mag verwachten in een normale vakantiewoning. De rest is aan jou: je hebt Tiny Houses in allerlei soorten en maten, maar je vindt ze ook nog eens op verschillende plekken. Kies jij voor een variant op het water, in het bos of ga je voor nog een andere optie?