Tips

6 x kamperen in een safaritent in Nederland


donderdag 9 april 2020

Voor stoer kamperen in een safaritent hoef je de grens niet over! In Nederland zijn volop mooie campings te vinden met compleet ingerichte safaritenten. Ideaal, want je bent lekker dichtbij huis, maar je geniet wel van de luxe van glamping met alle ruimte en natuur om je heen. Waar je zo’n safaritent camping in Nederland vindt, dat lees je hier in onze zes tips.

6 x kamperen in een safaritent in Nederland

Kamperen in een safaritent op de Utrechtse Heuvelrug

De safaritenten van vakantiepark Het Grote Bos in Doorn liggen in bosrijke omgeving op de Utrechtse Heuvelrug. De natuurlijke heuvels van de Heuvelrug zijn nog zichtbaar en voelbaar op dit park. Naast vrije kampeerplaatsen kun je hier een volledig ingerichte safaritent huren met plek voor zes personen. Er zijn drie slaapkamers, een keuken, leefruimte met loungebank, ruime veranda met picknicktafel en een eigen badkamer. 

Op het vakantiepark is tijdens een verblijf in de safaritent genoeg te beleven voor jong en oud. Neem een duik in het verwarmde buitenbad met glijbaan en waterspeelparadijs of ga lekker tafelen in de brasserie met terras. Vanuit de safaritenten wandel je zo het mooie heuvelachtige bosgebied in. Door de centrale ligging is het park ook ideaal voor een vakantie vol afwisselende uitstapjes, van attractieparken tot musea en gezellige stadjes. 

Kamperen in een safaritent op de Utrechtse Heuvelrug

Safaritenten op Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Glamping is zoals luxe kamperen bedoeld is, dat kan in de safaritenten op vakantiepark De Sallandshoeve in Overijssel. Hier slaap je tussen de bomen, hoor je de vogels ritselen boven je hoofd en wordt je s’ ochtends wakker gemaakt door de eerste warme zonnestralen. Dit alles in de setting van een stoere en complete safaritent met echte bedden, een eigen keuken en sanitair met plek voor maximaal zes personen. 

Je verblijft in het mooie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug waar je prachtige wandel- en fietstochten kunt maken. Op het vakantiepark is vermaak voor jong en oud. Denk aan een binnenzwembad, speelvijver, horeca, speel- en sportterreinen en fiets- en skelterverhuur. Bent je op zoek naar wat spanning en sensatie? Ga dan over de kop in de achtbaan bij Avonturenpark Hellendoorn of cross over modderige mountainbikepaden. 

Safaritenten op Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Safaritent huren in het buitengebied van Noord-Brabant

Luxe en robuust kamperen: het kan in het Brabantse Roosendaal! Hier slaap je in een van de vier grote safaritenten die van alle gemakken is voorzien. Met een oppervlakte van 50 vierkante meter is er genoeg ruimte om vijf mensen in te laten verblijven. De master bedroom heeft een tweepersoonsbed, de andere slaapkamer telt drie eenpersoonsbedden. Opfrissen kan in je eigen badkamer en kokkerellen gewoon in de keuken met vaatwasser.  

De safaritent staat in een weiland naast een woonboerderij aan een rustige weg in het buitengebied van Roosendaal. Op het kleine en zeer rustige terrein is vermaak voor de kleintjes op de grote trampoline, schommels, een speelhuisje en speelveld en een dierenweide met geiten, konijnen en kippen. In de omgeving kun je goed fietsen en wandelen. Steden als Antwerpen, Breda en Rotterdam bereik je met een half uurtje rijden. 

Safaritent huren in het buitengebied van Noord-Brabant

Kamperen in een safaritent aan de Nederlandse kust

Altijd al luxe en origineel willen kamperen? Dan is glamping in een van de safaritenten aan het strand bij ‘s-Gravenzande een must. De safaritenten voor 5 tot 8 personen hebben de charme van kamperen maar de luxe van thuis. Ze zijn voorzien van een comfortabele zit- en eethoek met tv. Ook hebben ze een compleet ingerichte keuken en slaapkamers met echte bedden en een fijne eigen badkamer met toilet en douche. 

Het vakantiepark is niet al te groot en ligt aan het strand van ‘s-Gravenzande. Je beleeft er dus een heerlijke strandvakantie aan de Nederlandse kust! Op het park zelf is genoeg te doen voor de kinderen. Een vorkje prikken doe je in het restaurant of via de afhaalservice. Het centrum van de stad heeft volop leuke winkels, terrasjes en restaurants. Ga het strand op en trotseer de golven tijdens een surfles en kom bij met een wijntje in de strandtenten. 

Kamperen in een safaritent aan de Nederlandse kust

Safaritent in de Limburgse bossen

Geniet met het hele gezin van een luxe kampeervakantie in een safaritent op camping De Simonshoek, waarbij je gratis gebruik maakt van alle faciliteiten waaronder een speeltuin en zwembad. De safaritenten zijn geschikt voor vijf personen en uitgerust een keuken, eigen sanitair en slaapkamers met echte bedden. Het echte kampeergevoel in Nederland, maar met een luxe twist! 

Op de camping hoef je je niet te vervelen. Er is een restaurant met groot terras, verwarmd buitenzwembad en een leuke speelplaats voor de kinderen. Het kampeerbos ligt in het Limburgse Land van Peel en Maas, in een bosrijk gebied. Ideaal voor uitstapjes langs musea, kastelen en mooie Limburgse steden. Vlakbij ligt National Park De Groote Peel waar je mooie wandel- of fietstochten kunt maken. 

Safaritent in de Limburgse bossen

Vakantie vieren in een safaritent op Texel

Een vakantie op Texel doet aan alsof je al in het buitenland bent. Hier bent je echt even weg op een eiland vol natuur en mooie stranden! Op vakantiepark De Krim in Cocksdorp heb je alles bij de hand voor een heerlijke vakantie, zoals een binnen - en buitenzwembad, verschillende restaurants en vele andere parkfaciliteiten. Overnachten doe je in een van de safaritenten met plek voor 3 tot 6 personen. 

Ook deze safaritenten hebben alles wat je nodig hebt, zoals een compleet ingerichte keuken en eigen badkamer met douche en toilet. Slapen doe je op comfortabele bedden en een spannende bedstee voor de kinderen. Er is een gezellige zithoek met een gaskachel en een ruim houten terras. Het vakantiepark ligt aan natuurgebied De Slufter en Golfbaan De Texelse. Het strand, de vuurtoren en het leuke plaatsje De Cocksdorp zijn dichtbij. 

Vakantie vieren in een safaritent op Texel

Unieke safaritenten in Nederland

Ben jij op zoek naar een bijzondere safaritent aan de kust, in het bos, bij de boer, op de Veluwe, op het water of met een jacuzzi? Bekijk dan alle unieke tenten in onze collectie Safaritenten. Op de hoogte blijven van alle nieuwe safaritenten en andere originele overnachtingen? Volg ons via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht