Tips

Glamping tips voor de zomervakantie


donderdag 16 februari 2023

Wil je wel kamperen, maar heb je niet zo’n zin om in te leveren op de luxe die je thuis gewend bent? Dat hoeft gelukkig allang niet meer! We selecteerden vier bijzondere glamping accommodaties die je zomervakantie zonder twijfel onvergetelijk maken, in binnen- én buitenland. Hier krijg je alle pro’s van kamperen én van een luxe vakantiehuis!

Glamping tips voor de zomervakantie

Airlodge – Italië

Denk je dat je in een tent altijd op een luchtbed moet slapen? Hoeft helemaal niet! In de Airlodges van Vacanceselect overnacht je zelfs op een echt boxspringbed met uitzicht op de sterrenhemel. De Airlodge is 24 m2 groot en telt zowel een boven- als benedenverdieping. Er is ook een volledig uitgeruste keuken, een groot terras en zelfs een balkon aanwezig.

Airlodge – Italië

Indiase tent – Camping Buitenwereld (Drenthe)

Het gevoel hebben dat je heel ver weg bent kan tegenwoordig gelukkig ook gewoon in Nederland. In Drenthe, op Camping Buitenwereld, vind je deze bijzondere Indiase tent. De accommodatie is gebaseerd op de traditionele Indiase tent die vroeger door de Maharadja’s werden gebruikt. Hier ontbreekt het je aan niets: er is een keukenblok met kooktoestel en koelkast, een ruim tweepersoons hemelbed en er is ruimte om eventueel nog extra bedden bij te zetten. Aan de voorkant vind je een ruime veranda met eethoek, hangmat en twee luie stoelen. Niet alleen binnen waan je je in India, maar dankzij de bamboes, palmen, siergrassen en vele bloemen voelt het ook buiten heerlijk exotisch aan. Als dat geen vakantie is!

Indiase tent – Camping Buitenwereld (Drenthe)

Lodgetenten met uitzicht over het dal - Ardèche

Deze Lodgetent is ideaal voor liefhebbers van rust en comfort. De tenten staan op een plateau nabij het riviertje de Gluyere en daarmee ben je verzekerd van een prachtig uitzicht! Camping L’Ardechois is een rustig gelegen, kleine familie camping met wel vijf sterren in een natuurlijke omgeving. De camping is onder Nederlandse leiding en heeft een gemoedelijke sfeer. De camping is ideaal voor liefhebbers van rust en comfort en bestaat uit 2 delen (gescheiden door een rustig weggetje) met diverse terrassen. 

Lodgetenten met uitzicht over het dal - Ardèche

Luxe boutique-yurt - Gelderland

In Gelderland, midden in de natuur! Een moderne Kirgizische yurt waar je de weldaad van het leven in een ronde ruimte kunt beleven... Echt een hemelse ervaring! Zomer én winter. Sfeervol, luxe en uniek. Buitendouche en privé-toilet. All ECO-friendly. De Yurt staat bij een paar grote bomen aan de rand van het weiland van een FarmGlamping, ongeveer 200 meter lopen vanaf de parkeerplaats. In en om de yurt heb je alle privacy. Weids uitzicht vanaf een intiem terras met eettafel en loungestoelen. 

Luxe boutique-yurt - Gelderland

Praktisch

Als je een Glamping tent boekt dan hoef je je geen zorgen te maken over het meesjouwen van alle spullen. De tent staat immers als voor je klaar en is volledig ingericht. Alle inventaris is reeds aanwezig. Travel light dus!Controleer bij boeking wel even goed of beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen, dat is niet altijd het geval. Vergeet ook niet om een goede reisverzekering af te sluiten. Dan kun je echt zorgeloos op glamping vakantie.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht