Yurt met transparant dak op het terrein van een oude glasblazerij uit 1365

 • Frankrijk
 • Vogezen
 • Hennezel

Hier stap je echt even in een andere wereld waarin je kan genieten van de natuur, elkaar en je bijzondere overnachting in deze ruime Yurt, die maximaal 4 mensen kan herbergen.

 • 1 tot 4 personen
 • Huisdieren toegestaan
 • In het bos, In de natuur
 • Gratis Wifi

Koop als cadeau

Wil je deze overnachting cadeau doen? Koop een cadeaubon

Bijzonder overnachten in een ruime houtombouwde Yurt met transparant dak in Frankrijk

Op onze 2 hectare stap je een andere wereld in, waarin je kan genieten van onze bijzondere bouw (vrijwel helemaal natuurlijk), het samenzijn met andere gasten (die je makkelijk tegenkomt in de gezamenlijke gastenkeuken), de spontane acties die soms onderling ontstaan, het begrijpen van onze Rites of Passage/initiatie trajecten naar volwassenheid en een gelijkwaardig onderling contact waardoor er een fijne, vrije sfeer op het terrein heerst.
Lees meer
Toon op kaart
De Natuurlijke Tijd - Joerthut

Origineel omdat

 • Back to basic overnachten in een Joerthut( Yurt)
 • Sterren kijken door het transparante dak
 • Nederlandse eigenaren
 • Ideaal voor natuurliefhebbers

Beschikbaarheid

Selecteer een gewenste datum.

Hoe boeken?

Je kunt hier direct reserveren. Er wordt je nog niets in rekening gebracht.


Wat je moet weten

 • Inchecken vanaf 15:00
 • Uitchecken tot 11:00
 • Aantal personen Maximaal 4 personen
 • Huisdieren In overleg toegestaan.
 • Parkeren Gratis op eigen terrein
 • Wifi Gratis.
 • Minimum verblijf 1 nacht
 • Bijkomende kosten Gebruik van de gezamenlijke keuken is € 4,00 per dag per groep die samen kookt. Ook vragen we € 10 lidmaatschap van onze vereniging.
 • Aantal personen in de accommodatie In de basis gaan we uit van een bezetting van twee of meer personen, maar je kan natuurlijk ook alleen komen. De prijs blijft dan dezelfde als die voor twee personen.
 • Onze dieren We hebben 3 katten en 1 haan met kip(pen). Het kan zijn dat de haan eerder wakker is dan wij en zijn mannelijke lied kraait. We houden ze in het nachthok tot ongeveer 9 uur maar ook daar kraait ie. We hopen dat het geluid van de beek fijn afleidt!

De Joerthut - Yurt

Beleef een unieke ervaring in onze Joerthut! Je verblijft in een met hout ombouwde Yurt met transparant dak op het terrein van een oude glasblazerij uit 1365! Het leven bij ons is basic en uniek. De ruïne is opgebouwd met vooral natuurlijke materialen. Bekijk zeker de foto's! Er is een open gastenkeuken, en sinds 2022/2023 is er een gloednieuw gastensanitair. De omgeving is verrassend mooi met zijn grillige bossen, watervallen en meer! Er is veel gezelligheid tussen de gasten onderling.

Omgeving

Deze bijzondere plek vindt je in de Lage Vogezen, op zo’n 600 kilometer van Utrecht. Het is een mooi, glooiend gebied en onze sprookjesachtige, mysterieuze bossen strekken zich wijd om ons heen uit. Bij reservering ontvang je een ABC met allerlei informatie om jouw komst naar ons voor te bereiden!

Het domein

De plek is bijna twee hectaren groot en ligt in een dal welke doorkruist wordt door een sprankelend riviertje. Samen met de bomen zorgt ze voor verkoeling op warme dagen. Wil je juist in de zon, dan is die te vinden in het amfitheater en in de ommuurde tuin. Maar ook in de open keuken en bij de meeste tentplekken. Mocht het regenen, dan kun je terecht in de zaal, de open keuken of in de partytent, wanneer deze opstaat.

Geen gewone camping

Onze plek is geen gewone camping, maar een vereniging. Met onze visie en missie zal jouw ervaring hier bijzonder zijn. Het is voor ons belangrijk dat je je thuis voelt op ons terrein. Dat je zo veel mogelijk jezelf kan zijn, dat je je een deel van het geheel voelt. Dat we echt, spontaan en gelijkwaardig contact hebben met elkaar. We gebruiken als grondhouding de vier speelvelden: communicatie, respect, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Hans geeft initiaties naar volwassenheid voor mensen in alle leeftijden en Indi geeft regelmatig onderwijs aan jongeren zonder startkwalificatie. Wij zijn van de 'low budget to no budget' vanuit de gedachte dat gebruik de creativiteit stimuleert. Gebruik van de gezamenlijke keuken is daarom apart (zodat je zelf kunt kiezen of je deze wilt gebruiken) te gebruiken voor € 4,00 per dag per groep die samen kookt. Ook vragen we € 10 lidmaatschap van onze vereniging. Onze prijzen kunnen zo laag zijn omdat we enerzijds een vereniging zijn en geen camping, anderzijds dat we geloven dat genoeg ook echt genoeg is. Door de prijzen te splitsen heeft iedereen een kans zelf te bepalen welke extra's gebruikt worden en welke niet. Dat vinden wij eerlijker. Omdat wij een vereniging zijn (daar horen leden bij en dat word jij door een bijdrage van 10 euro lidmaatschap voor een jaar!) delen we onze plek, het materiaal,/gereedschap, ideeën, kennis en plezier! Ook hoort bij onze visie: 'gebruik, maar misbruik niet'. Bij onze lage basisprijs hoort ook zuinigheid (met water, waterkoker, wc). Voel je welkom om bij te dragen aan ons terrein, zelf lekker creatief te zijn, je terug te trekken, alles is goed!


Prijs inclusief

Gebruik gereedschap, ruimtes, onkosten, etc.

Extra personen toeslag

Er geldt een toeslag bij boekingen met 5 of meer personen. Vanaf 5 personen betaal je € 10,00 per persoon per nacht extra.

Bijkomende kosten

Schoonmaakkosten Per verblijf
€ 10,-
Nutsvoorzieningen Per persoon per nacht
€ 6,-
De vaste kosten zijn voor alle onkosten op het terrein.

Optioneel bij te boeken

Bedlinnen Per stuk
€ 5,-
Als je het bed/de bedden opgemaakt wilt hebben vragen we hier 5 euro per linnenset voor.
Wasmachine Per stuk
€ 3,50
Wij wassen voor je als je wilt. Hiervoor gebruiken we biologisch afbreekbare zeep.
Coachsessie Per persoon
€ 75,-
Indi is opgeleid als kindertolk: Ieder kind in onbalans is een kind met een boodschap aan ons, ouders/begeleiders! Het was 2004 toen ik me inschreef voor de opleiding Present Child®. Het was op hetzelfde moment dat ik het onderwijs (VO) in ging. Tijdens de opleiding leerde ik de wederkerigheid in de relatie met onze kinderen kennen, zowel in het onderwijs als thuis met mijn eigen zoon. Onze kinderen hebben dezelfde verlangens, dromen en wensen voor ons als volwassenen als wij voor hen hebben. Daar doen en laten ze onbewust praktisch alles voor! Het is volkomen logisch; willen wij veiligheid, gezondheid, vrijheid etc. voor onze kinderen? Zij willen het ook voor ons! Als wij dat niet kunnen ervaren, kunnen zij dat ook niet. Merken we het, als het op een van die vlakken voor onze kinderen niet goed gaat? JA! Ze gaan zich anders gedragen, krijgen fysieke klachten, krijgen moeite met leren etc. Maar andersom geldt dit ook! Onze kinderen merken het aan ons ook wanneer het op een van die vlakken met ons niet goed gaat. En we reageren met dezelfde symptomen: ander gedrag, fysieke klachten, moeite om te leren van de situatie etc.! In deze wederkerigheid maken kindertolken (zo worden we genoemd) de vertaalslag van dat wat een volwassene vanuit zijn/haar geraaktheid zegt over de situatie met een kind. Het verhaal wordt als het ware metaforisch terug gegeven en naar binnen gebracht. De volwassene (ouder, opvoeder, leerkracht, anders betrokkene) leert zo zien wat het kind haar/hem spiegelt en wat het te betekenen heeft. Kan deze persoon dat stuk in zichzelf helen, dan lost het ‘probleem’ bij het kind op! Dit gebeurt zo nauwkeurig dat je meteen kan zien of het goed gaat; dat spiegelt het kind dan nl. ook direct! Spiegelen gebeurt op micro- en ook op macro niveau. Zo laat het onderwijssysteem als geheel zich ook goed spiegelen, maar ook de leer- en gedragsstoornissen laten zich op verbluffende wijze van een hele andere kant zien! Ook onze thuiszitters hebben een duidelijke boodschap aan ons! Kan je het al voelen? Al mijn werk vanaf toen, wat leidde tot nu het Advies Centrum Thuiszitters, had dit spiegelwerk als onststaansbasis. Ieder kind in onbalans was en is voor mij een kind dat ons iets probeert te laten zien! Zij hebben alleen geen taal/overleg tot hun beschikking maar wel hun spel, leerinteresses, gedrag, fysieke klachten etc. Wanneer wij hun ‘taal’ leren verstaan, lossen we veel problemen op zonder dat het kind zelfs maar hoeft te worden gezien! Het mooiste van deze methode is, dat het kind zelf vrij blijft van bezoeken aan hulpverlening. Vaak is 1 sessie genoeg om patronen te veranderen en je kind zal dit direct laten zien!

Annuleringsvoorwaarden

Je boekt direct bij de eigenaar van deze accommodatie. Na (aan)betaling gelden onderstaande annuleringsvoorwaarden van de verhuurder:

* Annuleren gratis tot 2 weken van tevoren
* 50 % betalen vanaf 2 weken tot 1 week van tevoren
* 100% betalen van 1 week tot aankomstdatum


Deze accommodatie vind je in de collecties:


Yurt met transparant dak op het terrein van een oude glasblazerij uit 1365

 • Frankrijk
 • Vogezen
 • Hennezel
vanaf € 12,- per nacht Prijs uitleg

Beschikbaarheid

Selecteer een gewenste datum.

Hoe boeken?

Je kunt hier direct reserveren. Er wordt je nog niets in rekening gebracht.

Snelcode: 2408

Ook origineel: