Eigenaar aan het woord

Eigenaar aan het woord: Kamperen in een Tuinkas


maandag 11 november 2019

Door de crisis ging eigenlijk een jarenlange droom in vervulling voor Brigitte van der Vooren en haar man Rob (beiden 56). Nadat Rob werd ontslagen, begon hij een eigen bedrijf en bedacht hij een uniek plan voor een B&B in hun eigen garage. Een paar jaar later kreeg ook hun tuinkas een heel nieuwe functie. Brigitte vertelt over de bijzondere glamping-ervaring die ze in hun tuin aanbieden.

Eigenaar aan het woord: Kamperen in een Tuinkas

Wie zijn jullie?

“Ik ben Brigitte van der Vooren en getrouwd met Rob. We zijn eigenaar van twee bijzondere accommodaties: de Garage InN en de Kas InN. We begonnen twee jaar geleden met de Garage InN, waarbij je kunt slapen naast je auto. De Kas InN bestaat sinds vorig jaar: hier slaap je in een omgebouwde glazen kas. Ik heb zelf een achtergrond in de catering: ik heb twaalf jaar in Groot-Brittannië gewoond en gewerkt, ben daarna in het Nederlandse bedrijfsleven gestapt en begon rond mijn 42e een eigen cateringbedrijf. Rob heeft naast de verantwoordelijkheid voor de InN’s ook een eigen bedrijf in ontwerpen en bouwen.”

Wie zijn jullie?

Hoe zijn jullie op het idee van de accommodatie gekomen?

“Rob is bouwkundig ingenieur en heeft tot vijf jaar geleden bij diverse architectenbureaus gewerkt als bouwkundig tekenaar en projectleider. Nadat hij door de crisis werd ontslagen, bedacht hij een uniek plan voor onze garage en heeft hij deze verbouwd tot de huidige B&B: De Garage InN. Zijn ultieme wens kwam uit: slapen naast je auto. Ik wilde altijd al een B&B en zo is het compromis ontstaan.

Het concept van de Garage InN sloeg zo goed aan, dat ik twee jaar geleden aan mijn man voor de grap vroeg wat we nog meer in de tuin konden verbouwen. Hij zei direct: ‘waarom doen we niet iets met de kas?’ We hebben ook een grote tuinkas van 60 m2 in onze tuin staan. Ik gebruikte deze tot dan toe alleen voor kookworkshops en kinderfeestjes. Rob tekende een ontwerp voor een glamping-idee binnen de kas. Ik was direct verkocht en was er gelijk van overtuigd dat dit een succes zou worden. Vervolgens heeft mijn man zijn eigen werkervaring weer ingezet om de Kas als glamping om te toveren. Vorig jaar april was de opening: het eerste seizoen was direct een groot succes en ook dit jaar lopen de reserveringen al erg goed!”

Op welke doelgroep richten jullie je?

“Onze doelgroep is vrij breed: dat zijn families, mensen die van kamperen houden maar een beetje meer luxe wensen, natuurliefhebbers, Biesbosch-bezoekers, maar ook mensen met honden zijn welkom. De Kas InN is ontworpen voor een familie (of een groep) van maximaal vijf personen, en is volledig uitgerust. De Kas heeft een landelijke uitstraling en geeft je vrij uitzicht over de achterliggende akkers en de rand van de Biesbosch. De Kas InN kan ook in combinatie met de Garage InN gereserveerd worden, zodat je in totaal met negen man bij ons kunt verblijven.”

Waarom zouden mensen deze accommodatie moeten uitproberen?

"De Kas InN is een unieke accommodatie omdat je letterlijk in een glazen huis verblijft met het gevoel van buiten. Dat terwijl je wel beschermd wordt voor wind en regen én van een luxe kampeergevoel kunt genieten. Vooral het voorjaar en najaar zijn heerlijk: als het buiten nog fris is, is het al wel genieten van het zonnetje en de warmte in de kas. Voor de wat frissere avonden hebben we een houtkachel om bij te zitten. Er is altijd veel licht, ook op bewolkte dagen.

Op warme dagen kunnen alle ramen en deuren open en zijn er twee terrassen waarop je kunt vertoeven. Er hangen omgekeerde paraplu’s met viervoudige functie: ter decoratie, tegen de zon, tegen de regen, en ook om insectjes op te vangen die worden bevangen door de warmte.”

Waarom zouden mensen deze accommodatie moeten uitproberen?

Wat maakt een verblijf bij jullie nog meer bijzonder?

“Ik vind het heerlijk om gastvrouw te zijn en het mensen naar hun zin te maken op allerlei gebieden. Er verblijven veel buitenlanders bij ons en die sta ik graag te woord in Engels, Frans of Duits. Van maandag tot en met vrijdag bieden we je bij aankomst de mogelijkheid om mee te eten met mijn ‘Wat de pot schaft’-menu. In de weekenden kan dat op aanvraag. Ook hebben we een barbecue beschikbaar en regel ik graag alles wat nodig is voor de gasten. In principe bereiden de gasten hun eigen ontbijt in de Kas, maar op aanvraag kan ik ook voor een heerlijk ontbijt zorgen. Deze zomer wil ik bij gelegenheid ook, net als in Frankrijk, een Table d’hote tafel of aanschuiftafel organiseren.

We zijn flexibel naar onze gasten toe, helpen graag met van alles en ook met ideeën voor uitjes, maar als de gasten gewoon hun eigen ding willen doen is dat natuurlijk ook helemaal prima!"


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht