Verhuurder vertelt

Eigenaar aan het woord: Sterrenkubus op Erfgoed Bossem


dinsdag 12 november 2019

Altijd al eens willen slapen onder de sterren? Het kan in Overijssel, waar je in het dorpje Lattrop-Breklenkamp in een heuse Sterrenkubus kan verblijven. Deze bijzondere overnachtingsplek staat op het eeuwenoude Erfgoed Bossem, dat al vijf generaties in de familie zit. Mede-eigenaar Annette van Gaalen vertelt over hun duurzame en biologische werkwijze, wat ze hun gasten te bieden hebben en natuurlijk over de Sterrenkubus zelf.

Eigenaar aan het woord: Sterrenkubus op Erfgoed Bossem

Wie ben je?

“Mijn naam is Annette van Gaalen. Samen met mijn man Dennis Rerink woon en werk ik op Erfgoed Bossem. Dit is een eeuwenoud boerenerf in Noordoost-Twente, dat al vijf generaties in Dennis z’n familie is (onze kinderen zijn de zesde). Op deze bijzondere plek runnen we een biologische zoogkoeienhouderij met oudhollandse Brandrode Runderen. Het natuurvlees hiervan wordt in eigen keuken verwerkt. Dit rundvlees en allerlei andere mooie lokale producten gebruikt onze keukenbrigade om heerlijke gerechten voor onze gasten te bereiden: van ontbijtmand tot uitgebreid viergangendiner. We werken vanuit het Slow Food principe ‘think global, eat local’."

Wie ben je?

"Daarnaast hebben we allerlei logeeraccommodaties in en rondom de Saksische boerderij, waaronder boerderijkamers, koestersuites, een familiehuis en safari lodgetenten. Een paar jaar geleden zijn daar de Sterrenkubussen bij gekomen. Onze logeeraccommodaties zijn Greenkey Gold gecertificeerd, een duurzaamheidskeurmerk in de toeristische branche.”

Hoe zijn jullie op het idee van deze accommodatie gekomen?

We zochten naar uitbreiding van logeermogelijkheden en wilden daarbij de beleving van deze plek benadrukken. Een van de typische kenmerken is dat het hier ’s nachts nog echt donker is. Cosmos sterrenwacht zit niet voor niets 200 meter bij ons vandaan! We hebben een ‘tiny house’ ontwikkeld waarin het bed op een vide is geplaatst onder een glazen koepel, zodat je echt onder de sterrenhemel kunt slapen. Het huisje is klein maar wel voorzien van alle comfort, inclusief douche, toilet en kitchenette. Dicht bij de natuur, knus samen: we hopen dat gasten echt even in een andere wereld zijn dan hun dagelijkse bestaan.”

Sinds wanneer kunnen mensen hier overnachten?

“Al heel veel jaren. Dennis en ik zijn vanaf 2007 betrokken. De Sterrenkubussen staan er sinds 2011.”

Op welke doelgroep richten jullie je precies?

“Er komen hier vooral stellen logeren, maar we richten op iedereen die van de natuur en rust houd, die even de dagelijkse drukte achter zich wil laten, die het landleven en het leven met het ritme van de seizoenen kan waarderen.”

Waarom zouden mensen deze accommodatie echt eens moeten uitproberen?

“Het is gewoon heerlijk om de boel de boel te laten en alleen maar hoeven te genieten van je gezelschap, de mooie omgeving en de rust. Je kunt lekker op jezelf zijn: een maaltijd laten klaarzetten in je Sterrenkubus of gezellig eten in de boerderij aan onze Twentse table ‘d hôte. Sterren staren kan zo vanuit je bed, maar ook met de telescoop die in het huisje staat. Of je kunt een bezoekje brengen aan Cosmos Sterrenwacht waar je uitgebreid uitleg krijgt door enthousiaste vrijwilligers.”

Waarom zouden mensen deze accommodatie echt eens moeten uitproberen?

Slapen in een Sterrenkubus

Nieuwsgierig geworden naar de Sterrenkubus van Annette en Dennis? Bekijk dan hier de beschikbaarheid en prijzen van de Sterrenkubus.

Meer bijzondere overnachtingen zoals deze? Bekijk dan ook de collectie Houten Huisjes.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht