Verhuurder vertelt

Hoe figureren in een speelfilm van Walt Disney ervoor zorgde dat Wilko nu Indiase Radjatenten verhuurd in Drenthe


woensdag 20 maart 2024

“Tijdens onze wereldreis, een jaar of 25 geleden, werden we in India gevraagd om te figureren in een speelfilm van Walt Disney. Op de set stonden een paar prachtige Indiase tenten die me altijd zijn bijgebleven. Inmiddels staan precies dat soort tenten bij ons op de camping in Drenthe waar onze bezoekers optimaal kunnen genieten van de sfeer van India, maar dan gewoon in Nederland”.

Hoe figureren in een speelfilm van Walt Disney ervoor zorgde dat Wilko nu Indiase Radjatenten verhuurd in Drenthe
Radjatent in Drenthe

Droom die uitkomt: start van een eigen camping

Uniek in Nederland: echte Indiase Radjatenten waar je je even waant in een totaal ander werelddeel. Ze staan in het Drentse Witteveen bij Marjan en Wilko Kronemeijer. Daar heeft het duo in 2014 een camping overgenomen die vandaag de dag Camping Buitenwereld heet. Wilko: “In de zomer van 2014 hebben we de voormalige minicamping De Beestenbult gekocht. Hoewel deze camping al jaren buiten gebruik was, zagen we er meteen potentieel in. Het starten van een eigen camping is sowieso een droom die in vervulling is gegaan. Toen deze kans voor het grijpen lag, hebben we het dan ook met beide handen aangenomen.”

“Natuurlijk duurde het even voor we de camping nieuw leven in hadden geblazen. We wisten vooraf heel goed wat we wilden: een plek waar we al onze opgedane vaardigheden en liefhebberijen konden verenigen. Denk aan de liefde voor natuur, reizen, klussen, bewust leven, duurzaamheid, festivals en creativiteit. Zelf heb ik een groene opleiding afgerond en veel van de wereld gezien. Het leek me te gek om dat alles te combineren op één plek waar wij en onze gasten erg blij van zouden worden. Waar het heel fijn toeven is en je in de avond nog lekker bij een vuurtje kunt zitten. Dat hebben we ervan gemaakt.”

Droom die uitkomt: start van een eigen camping

Indiase Radjatenten van India naar Drenthe geïmporteerd

“We hebben een aantal bijzondere overnachtingen op onze camping gemaakt, waarvan de Indiase Radjatenten misschien wel het meest bijzondere verhaal hebben.”, vertelt Wilko verder. “Zo’n 25 jaar geleden waren we als onderdeel van een reis over de wereld in India en werden we op straat gevraagd om te figureren in de live-versie van de animatiefilm Jungle Book, een film met bekende sterren zoals John Cleese en Sam Neill. Dat leek ons wel wat. De film werd opgenomen in een oud maharadjapaleis in de plaats Jodhpur, een magische plek.”

“Bij het paleis stonden zogeheten Radjatenten opgesteld, die bedoeld waren voor de professionele acteurs. Daar konden ze tussen de scènes door verblijven. Ik vond de tenten toen al bijzonder mooi, niet wetende dat ik ze ooit zou gaan verhuren op onze eigen camping! Helaas brandden de tenten tijdens de opnames af, maar gelukkig heb ik de foto nog van mezelf voor een van de tenten. Toen we onze camping gingen inrichten, wist ik al gauw dat we van die Radjatenten moesten hebben om te verhuren. We hebben er vier laten importeren uit India: een grote en een kleine Radjatent.”

Indiase Radjatenten van India naar Drenthe geïmporteerd
Wilko in India

Grote sfeervolle tenten voor een divers publiek

“De tenten zijn vroeger nog door de Maharadja’s gebruikt, maar zijn nu natuurlijk aangepast naar onze tijd. De tentstokken zijn van bamboe en de binnentent is volledig met de hand bestempeld. De doeken van het plafond bestaan bijvoorbeeld uit talloze gouden sterren, waardoor je echt dat 1001 nacht gevoel krijgt. De kleine Radjatent is geschikt voor maximaal 4 personen en beschikt over een tweepersoonsbed en een stapelbed. Zoek je wat meer ruimte dan is de grote Radjatent een aanrader. Deze tent heeft 2 tweepersoonsbedden en een stapelbed. Er kan eventueel nog een eigen babybedje worden bijgeplaatst, zodat je er echt even met het hele gezin uit bent.”

“Verder hebben we ervoor gezorgd dat je zowel binnen als buiten lekker kunt zitten. Aan de voorzijde is een ruime veranda te vinden waar je kunt relaxen of samen kunt borrelen. Om het tropische gevoel af te maken, staan de tenten in een kleurrijke tuin vol bijzondere planten en bomen. Van bamboe tot palmbomen en van citroenmelisse tot siergrassen; ze maken de Bollywood-sfeer helemaal compleet! Er groeit zelfs een heuse bananenboom! Wat leuk is om te weten, is dat we ook 5 kampeerplekken aanbieden voor kleine campers, tenten en caravans. Dus, kom je liever kamperen in je eigen kampeermiddel, dan kan dat ook gewoon!”

De Radjatenten van Wilko en Marjan zijn voor 2 tot 5 personen te huur. Ben je nieuwsgierig geworden naar de tenten? Dat snappen we helemaal! Op deze pagina zie je meer foto’s van de tenten en kun je een boeking maken.



Grote sfeervolle tenten voor een divers publiek

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht