Verhuurder vertelt

Hoe Nicky van een oude reddingsboot een te gek verblijf maakte


maandag 14 augustus 2023

We hebben allemaal wel eens van een reddingsboot gehoord, maar heb je er ook al eens eentje van binnen gezien? Of misschien zelfs in eentje geslapen? Ondernemer Nicky Heertjes verhuurt sinds een jaar of vier een heuse reddingsboot waar je met maximaal 2 personen kunt overnachten. Dat is wel even anders dan slapen op een woonboot of een zeilschip! We spraken Nicky om meer te weten te komen over deze unieke accommodatie op het water.

Hoe Nicky van een oude reddingsboot een te gek verblijf maakte
Reddingsboot huren in Monnickendam

Van reiziger naar verhuurder van een bijzondere reddingsboot

De wereld ontdekken. Dat is iets dat Nicky jaren heeft gedaan. Daarbij ontdekte hij onder andere veel bijzondere slaapplekken. "Het is bijzonder om te zien hoe creatief mensen kunnen zijn om vervolgens andere mensen te laten genieten van zo'n plek. Ik waardeer dat enorm en ben daardoor altijd al gefascineerd geweest door dit soort unieke verblijven. Toen ik in de buurt een oude reddingsboot tegenkwam waar op dat moment niets mee gedaan werd, hoefde ik dan ook geen twee keer na te denken. Zo'n boot heeft meestal jarenlang aan een groot schip gehangen en daardoor een enorm verhaal." 

"Deze reddingsboot bleek afkomstig van het schip dat vaart onder de naam PolarStern met als thuisbasis de Bremerhaven in Duitsland. De PolarStern is een onderzoeksschip en vaart nog ieder jaar met onderzoekers aan boord uit naar de poolcirkel. Daar onderzoeken zij onder andere hoe snel het ijs smelt en om door ijsschotsen en andere plekken te varen waar het grote schip niet kon komen. Je kunt je wel voorstellen wat voor een fantastische beelden dat op heeft geleverd. Een paar daarvan zie je nu terug in de boot, zodat de gasten ook echt het verhaal en de rijke geschiedenis van de boot meekrijgen."

Van reiziger naar verhuurder van een bijzondere reddingsboot
Binnenkant van de reddingsboot

Volledig omgebouwd tot een luxe accommodatie voor twee

De reddingsboot was uiteraard niet direct geschikt om te verhuren. Er moest nog van alles aan gebeuren, vertelt Nicky. "Een reddingsboot is natuurlijk volledig ingericht op het feit om mensen in nood te moeten redden. Dat is echt mijlenver van een slaapvertrek vandaan. Omdat de boot in de zee is gebruikt, hadden we veel te maken met zoutaanslag in en op de reddingsboot. Dat kostte nogal wat moeite om daarvan af te komen. Verder is de boot volledig nagekeken op gebreken en is er ruim 300 liter brandstof uit de boot verpompt naar een andere boot."

"We hebben vervolgens maandenlang hard gewerkt om de boot volledig accommodatiewaardig te maken. Zo hebben we een tweepersoonsbed op maat gemaakt, moeten we alle bekabeling voor de stroomvoorziening aanleggen en hebben we een mooie zithoek met tv weten te maken. Eerlijk is eerlijk: dat was zeker wat werk, maar het resultaat mag er absoluut zijn! Ik ben heel trots op hoe de reddingsboot er nu uitziet. De boot ligt tussen Amsterdam en Volendam op het water, namelijk in Monnickendam. Er is een koelkastje aan boord, evenals een kachel en gratis WiFi."

Volledig omgebouwd tot een luxe accommodatie voor twee
Bijzondere overnachting op het water

Waarom je echt eens op deze bijzondere slaapplek wil slapen

Alles voor een compleet verblijf; en dat ook nog eens op een wel hele speciale slaapplek. Dat trekt verschillende soorten gasten aan. "Onze gasten komen uit allerlei hoeken van de wereld", vertelt Nicky. "We hosten veel Nederlanders, maar inmiddels hebben we al gasten uit meer dan 35 verschillende landen mogen ontvangen. Hoe te gek is dat? Van stelletjes tot aan backpackers en zelfs gezinnetjes, vaders en zonen en ga zo maar door. Daarom is onze doelgroep ontzettend divers; iedereen is welkom. We krijgen nog steeds veel lovende reacties van de gasten en dat geeft iedere dag ontzettend veel voldoening. Ik blijf het mooi vinden om dit te kunnen delen met anderen."

"Wat de slaapplek verder bijzonder maakt, is dat je zo'n écht unieke accommodatie goed kunt combineren met verschillende activiteiten. Overdag hang je lekker de toerist uit in eigen land en kun je plekken als Volendam, Amsterdam en Monnickendam zelf bezoeken. Daarna lekker dineren bij een van de leuke restaurantjes om de hoek en 's avonds dobberen, uitbuiken en naar de sterren kijken in de knusse haven van Monnickendam. Met mooi weer kun je de luiken openzetten en kijk je vanuit bed naar de sterrenhemel! Kortom: leuk voor jong én oud. Wanneer zie ik jou in Monnickendam?"

Waarom je echt eens op deze bijzondere slaapplek wil slapen
Come sail with me

Boek een overnachting in de reddingsboot

Ook slapen in de reddingsboot van Nicky? Doen! Boek hier je overnachting en laat je verrassen door deze unieke drijvende accommodatie in Monnickendam.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht