Verhuurder vertelt

Maik maakte van een foodtruck de enige Sixpackovernachting ter wereld


dinsdag 12 september 2023

Boomhutten, pipowagens en yurts boek je tegenwoordig overal in Nederland. Maar: slapen in een sixpack bier? Dat heb je vast nog nooit gedaan. In Castricum kan het. Daar vind je de enige echte Sixpackovernachting ter wereld, waar zes levensgrote blikken Heineken de basis zijn voor jouw overnachting. Op het voormalige perceel van zijn ouders bouwde Maik samen met zijn vrouw een voormalige foodtruck om tot een bijzondere accommodatie. Wij spraken Maik over deze toch wel heel unieke plek.

Maik maakte van een foodtruck de enige Sixpackovernachting ter wereld
Eigenaar Maik bij de Sixpackovernachting

Per toeval unieke foodtruck gescoord via Marktplaats

Ondernemer Maik woont samen met zijn vrouw in Castricum en beschikt daar over een prachtig stuk grond. "Achter op dat perceel wilde ik al een hele tijd huisjes bouwen om te verhuren. We zitten hier namelijk dicht in de buurt van het strand en het bos en steden zoals Amsterdam en Alkmaar liggen ook bijna om de hoek. Zelf heb ik 30 jaar in de metaal gezeten en is mijn vrouw eigenaar van een bewindvoerderskantoor. Daar ben ik inmiddels ook mede-eigenaar van. Totaal iets anders dan de verhuur van huisjes, maar nu blijkt dat dit prima samen kan gaan vanaf dezelfde mooie woonplaats in Noord-Holland."

"Met het idee van die huisjes in mijn achterhoofd zat ik op Marktplaats te kijken. Daar kwam ik, volledig toevallig, een foodtruck in de vorm van zes blikken Heineken tegen. Ik zei direct tegen mijn vrouw: "Dit moeten we hebben, want het kan een onwijs gave Airbnb worden". We twijfelden dan ook geen moment om de foodtruck aan te schaffen en zelf om te bouwen tot een volwaardige accommodatie voor maximaal 2 personen. Dat was in maart 2020, dus vlak voordat we te maken kregen met corona in en buiten Nederland."

Per toeval unieke foodtruck gescoord via Marktplaats
Sixpackovernachting

Foodtruck zelf omgebouwd tot luxe overnachting

"In deze periode besloten we om langzaam maar zeker aan de Sixpackovernachting te bouwen. We hadden immers de tijd omdat het land op slot ging. De voormalige foodtruck werd uit Amsterdam gebracht door gasten die van zeecontainers mobiele barretjes maken - een heel tof concept. Het levensgrote sixpack heeft hiervoor dan ook een hele tijd op Schiphol gestaan als foodtruck voor ijsjes, biertjes en patat. Veel mensen kennen het bouwwerk al van die locatie."

"Na een jaar (ver)bouwen en het vervangen van de waterleidingen, het toevoegen van een riool, het creëren van een luxe keuken, slaapkamer, douche en wc was het in mei 2021 zover: we konden beginnen met verhuren! Dat was precies in de periode dat je in Nederland weer op vakantie kon, dus je kunt je wel voorstellen dat we een fantastisch eerste jaar hebben gehad. Sterker nog: we konden niet beter beginnen! Het is het beste jaar dat we tot nu toe hebben gedraaid. Ook nu gaat het nog heel goed: we verhuren de Sixpackovernachting wekelijks."

Foodtruck zelf omgebouwd tot luxe overnachting
Binnenkant van de Sixpackovernachting

Diverse mogelijkheden voor meerdere personen

"Hoewel de Sixpackovernachting bedoeld is voor 2 volwassenen, kun je bij ons wel terecht met meerdere mensen", vertelt Maik. Op het perceel staan namelijk nog andere huisjes die je kunt huren. Ook wanneer je alleen het sixpack huurt, geniet je hier van optimale privacy. Wij wonen zelf aan het begin van het perceel, maar inchecken gebeurt altijd met behulp van een sleutelkastje. Op die manier zijn gasten vrij om te gaan en te staan waar ze maar willen. Ik vind het contact met de mensen wel superleuk en kom, als we thuis zijn, even hallo zeggen als de gasten arriveren. Zo ontmoet je de meest diverse mensen."

"Wat grappig is, is dat er inmiddels al zo'n 8 mensen de Sixpackovernachting hebben geboekt die zelf bij Heineken werken. Ze wilden allemaal eens meemaken hoe het nou echt is om in een blik bier te slapen. Verder zijn de gasten vooral fans van Heineken of mensen die in het groen op een bijzondere plek willen verblijven. Dit zijn voornamelijk Nederlanders; we hebben maar een keer mensen uit het buitenland gehad. Onze gasten waarderen de locatie, de natuur, de gezelligheid en de aanwezigheid van de geitenwei en het kippenhok. En natuurlijk de koelkast die bij aankomst gevuld is met 6 blikjes bier! Zij blij, wij blij."

Diverse mogelijkheden voor meerdere personen
Sixpackovernachting

Sixpackovernachting in Castricum boeken?

Nieuwsgierig geworden naar de Sixpackovernachting van Maik? Lees hier meer over deze bijzondere plek en boek jouw overnachting. Deze plek is adults only en vanaf 1 nacht te boeken.Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht