Verhuurder vertelt

Mieke creëerde in Gent een 1-kamer hotel in een zeecontainer bovenop het dak


woensdag 6 oktober 2021

Slapen in een zeecontainer op hoogte? Dat kan in het gezellige Gent waar design, cultuur én sfeer met elkaar worden gecombineerd in een bijzonder One Room Hotel.

Mieke creëerde in Gent  een 1-kamer hotel in een zeecontainer bovenop het dak
© Stijn Bollaert

Industrieel pand in Gent omgetoverd tot unieke woon- en werkplek

De bijzondere zeecontainer op hoogte die je in Gent kunt huren voor een overnachting is nu al een echte eyecatcher in de stad. Deze gloednieuwe slaapplek, genaamd Studiomie One Room Hotel, is onderdeel van een gebouw waar wonen, werken en ontmoeten samenkomen. Het was alweer in 2006 dat eigenaren Mieke en Ward een van de laatste industriële panden in de wijk Sluizeken - Tolhuis - Ham te Gent kochten. Door de jaren heen toverden ze dit pand om tot een industriële woning waar ze een deel van graag met jou delen: het One Room Hotel.

Met maar liefst een oppervlakte van 666m2 én twee jonge kinderen had het duo een flinke uitdaging in 2006. Omdat er zo goed als geen bouwvoorschriften waren, konden ze alle kanten op met het bouwwerk. Één voorwaarde? De gevel moest behouden blijven. Zo gezegd, zo gedaan: in samenwerking met NU architectuuratelier zorgden Mieke en Ward voor een interessant ontwerp en vruchtbaar verbouwingstraject. Hoewel de woning vandaag de dag 'af' is, is er altijd nog van alles mogelijk. Zo is er in 2020 een mooie overdekte buitenruimte bij het huis gebouwd.

Industrieel pand in Gent omgetoverd tot unieke woon- en werkplek
© Jonah Samyn

Studiomie One Room Hotel: basis uit containers

Wat de B&B Studiomie One Room Hotel zo uniek maakt, is het feit dat de 'hotelkamer' bestaat uit een zeecontainer op hoogte. Mieke vertelt dat zij en Ward een voorliefde hebben voor shipping containers in mooie kleuren. Deze waterdichte boxen zijn ideale ruimtes om toe te passen binnen de kunst én architectuur, aldus Mieke. Wat ze ook prettig vinden aan deze basis is dat ze op die manier konden en kunnen werken met tweedehands materialen. Materialen en onderdelen een tweede leven geven past goed bij het stel.

Daarom kochten ze containers die niet meer gebruikt konden worden voor de transport, maar die nog zo'n goede staat hadden om te gebruiken voor deze toepassing. Het toffe is dat Mieke en Ward hun eigen containers in de haven mochten uitkiezen. Vanuit daar werden ze naar de laserij gebracht waar ze voorbereid werden voor de bouw van de hotelkamer én waar ze een mooie kleur kregen. Mieke liet de containers spuiten in de Studiomie kleuren mintgroen en okergeel. Studiomie is het bedrijf van Mieke; ze werkt onder andere in product design en interieurvormgeving.

Studiomie One Room Hotel: basis uit containers
© Jonah Samyn

Logeren in de zeecontainer van Studiomie in Gent

Na al die jaren werk is het One Room Hotel nooit af. Toch zul je daar niet veel van merken wanneer je er overnacht, want aan alles lijkt gedacht. Omdat Mieke zoveel bezig is met product design en interieurvormgeving ziet iedere centimeter in het One Room Hotel er verzorgd uit. Aan de binnenkant is gekozen voor een warme look met één materiaal; Pools grenen. Omdat de oppervlakte van de container best compact is, is het het best om te werken met slechts een materiaal. Op die manier wordt de rust behouden in een ruimte. Wat hierdoor heel bijzonder is, is dat je aan de binnenkant niets meer merkt van het feit dat je ín een container slaapt.

In het One Room Hotel vind je een heerlijk bed van twee bij twee meter. Hier is het heerlijk toeven met z'n tweetjes of gewoon lekker in je eentje. In de badkamer vind je een douche, toilet, haardroger en fijne badproducten van Likami. Ook is er een eethoekje aanwezig met Nespresso koffie, een koelkastje en de mogelijkheid om thee te zetten. Buiten geniet je volop van je eigen terras en het bruisende Gent. Deze unieke slaapplek vind je in het hart van de stad met allerlei leuke restaurants en koffietentjes om de hoek. Het is de ideale uitvalsbasis om Gent te ontdekken of om even tot rust te komen in een grote stad.

Logeren in de zeecontainer van Studiomie in Gent
© Liesbeth Driessen

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht