Fort

Slapen in een Fort

Alleen al in Nederland vind je een aantal van dit soort historische locaties waar je in een fort kunt overnachten. Hierbij kies je je eigen luxe: bij het ene fort vind je nog veel in originele staat, terwijl het andere fort compleet is omgebouwd tot luxe bed en breakfast. Bekijk hier onze tips.
Lees meer
Slapen in een Fort

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Type

Toon meer

Ligging

Kenmerken

Toon meer

Nachtprijs

Overnachten in een fort

Je kunt het zo gek nog niet verzinnen op het gebied van origineel overnachten of het bestaat wel. Slapen in een fort moet bijvoorbeeld ook écht op je bucketlist staan. Alleen al in Nederland vind je een aantal van dit soort historische locaties waar je in een fort kunt overnachten. Hierbij kies je je eigen luxe: bij het ene fort vind je nog veel in originele staat, terwijl het andere fort compleet is omgebouwd tot luxe bed en breakfast. Vrijwel overal leer je in ieder geval meer over de geschiedenis van het fort. De meeste forten in Nederland zijn onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waar van alles over te lezen is. In welk fort ga jij overnachten?

Verschillende soorten fortovernachtingen

Overnachten in fort staat garant aan avontuur en een onvergetelijk verblijf, ongeacht de luxe van zo’n accommodatie. In Nederland vind je een aantal hele verschillende soorten fortovernachtingen. In het ene fort kun je met 12 personen terecht, terwijl een andere locatie slechts plek heeft voor 2 personen. Neem bijvoorbeeld deze fraaie bunkerovernachting voor twee personen die in 1939 gebouwd is als schuilplaats voor de vijanden. Slapen in deze bunker in Gelderland is een hele ervaring, omdat de buitenkant en een deel van de binnenkant in originele staat is. Hoewel de bunker redelijk basic is, is het juist een aanrader om op een plek als deze te overnachten. Hier zie je namelijk echt goed hoe een fort of bunker vroeger werd gebruikt.

“Nederland kent bijvoorbeeld heel wat fortovernachtingen in bunkers en forten die omgebouwd zijn tot comfortabele bed en breakfast of hotelkamer.”

 

 

 
Het kan ook zijn dat je juist liever voor wat meer luxe wilt gaan. Gelukkig kun je dan ook op verschillende plekken in een fort terecht. Nederland kent bijvoorbeeld heel wat fortovernachtingen in bunkers en forten die omgebouwd zijn tot een comfortabele bed en breakfast of hotelkamer. In dit historische fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie beschik je bijvoorbeeld over je eigen stijlvolle appartement of slaapkamer. Hier slaap je in de oude keuken, de voormalige ziekenboeg en de officierskamer. Spannend én leuk tegelijk! Wil je nog wat meer luxe tijdens overnachten in een fort? Zoek dan eens op de mogelijkheden voor een accommodatie met een hot tub waarin je lekker kunt ontspannen tijdens je verblijf.

 

Een fortovernachting; waar kan dat in Nederland?

In diverse provincies in Nederland kun je genieten van een overnachting in een fort, ook wanneer je voor comfort en luxe wilt gaan. Deze Fortlodge met hot tub moet bijvoorbeeld echt op je wensenlijstje wanneer je op zoek bent naar spanning en sensatie én wilt genieten van de nodige luxe faciliteiten. Hier heb je alle ruimte om met maximaal 6 personen te overnachten. Ook is er een hot tub aanwezig waar je tijdens je verblijf gebruik van mag maken. Andere forten in Nederland die meer dan de moeite waard zijn, zijn onder andere:

Ik wil in een fort slapen. Waar moet ik op letten?

Ben je van plan om in een fort te overnachten? Goed idee! Het grote voordeel van zo’n bijzondere locatie is dat je vaak ook het één en ander over de geschiedenis leert van de plek. Bij het boeken van een fortovernachting kun je letten op de volgende zaken:
 • Wat is de locatie van het fort: in de buurt van natuur of van een stad?
 • Is het fort toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn?
 • Voor hoeveel mensen is het fort bedoeld?
 • Kan ik (gratis) parkeren bij het fort?
 • Mag mijn hond mee naar het fort?
 • Is er genoeg te doen voor kinderen in of bij het fort?
 • Is er een keukentje aanwezig in het fort?
 • Wat zijn de buitenfaciliteiten van het fort? Is er een terras aanwezig?
 • Is er WiFi in het fort? Kan ik er televisie kijken?
 • Zit ontbijt inbegrepen bij de fortovernachting?
 • Is er een minimum aantal nachten dat je moet boeken bij het fort?

 

Geef een uniek nachtje weg cadeau

Wil jij een bijzondere overnachting cadeau geven? Dat kan met de Origineel Overnachten Cadeaubon. Bepaal zelf de waarde van de cadeaubon en de ontvanger kan deze vervolgens besteden bij alle deelnemende accommodaties.

Geef een uniek nachtje weg cadeau