Gevangenis

Gevangenishotels

Bijzonder overnachten in een gevangenishotel. Daar waar boeven jarenlang werden opgesloten, kun jij vandaag de dag je koffers uitpakken voor een unieke overnachting. Vroeger was dit een gevangenis en nu wil je hier nooit meer weg! Op meerdere plekken in Nederland vind je een hostel of hotel dat gebouwd is in een oude gevangenis.
Lees meer
Gevangenishotels

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Type

Toon meer

Ligging

Toon meer

Kenmerken

Toon meer

Nachtprijs

Gevangenishotels

Waarschijnlijk kon je je jaren geleden niet voorstellen dat je vandaag de dag kunt slapen in een voormalige gevangenis. Daar waar boeven en criminelen jarenlang werden opgesloten, kun jij je koffers uitpakken voor een avontuurlijke overnachting. Op meerdere plekken in Nederland vind je een hostel of hotel dat gebouwd is in een oude gevangenis. Durf jij het aan?

“Daar waar boeven en criminelen jarenlang werden opgesloten, kun jij je koffers uitpakken voor een avontuurlijke overnachting.”


Bij de ene plek zijn de sporen van vroeger nog goed zichtbaar, terwijl je bij een andere accommodatie juist meer geniet van een luxe omgeving met comfortabele meubels en moderne faciliteiten. Waar kies jij voor: ‘opgesloten’ worden achter tralies of heerlijk slapen in een modern gevangenishotel? Er is zat keuze voor slapen in een gevangenishotel in Nederland.

Slapen in een gevangenishotel

Logeren in een gevangenishotel is leuk voor jong en oud. Hoe spannend is het voor kinderen om een of meerdere nachtjes in de bak te mogen slapen? Op veel locaties van gevangenishotels in Nederland leer en zie je meer over de geschiedenis van het gebouw. In het hart van het centrum van Leeuwarden vind je bijvoorbeeld deze oude gevangenis waar je kunt logeren waar zelfs criminelen zoals Willem Holleeder en Klaas Bruinsma ooit vastgezeten hebben. Met die kennis op zak wordt een overnachting in een gevangenis toch een stuk levendiger.

Hoewel slapen in een gevangenishotel allesbehalve eng is, is het door zo’n bijzondere locatie zeker spannend te noemen. Het maakt hierbij niet uit hoe oud je bent; ook bij volwassenen is vaak gezonde spanning op te speuren wanneer ze in een gevangenishotel logeren. In sommige gevangenishotels logeer je in een cel die omgebouwd is tot hotelkamer. Bij andere locaties zijn de cellen opgebroken waarna er grotere kamers en suites ontworpen zijn. Zo kies je je eigen mate van luxe tijdens een overnachting in een gevangenis.

Gevangenishotels in Nederland

Ook zoveel zin om in een gevangenis te slapen? Nederland kent een aantal hele toffe plekken waar je een gevangenishotel kunt vinden. In Overijssel vind je bijvoorbeeld dit Huis van Bewaring in Almelo, een hotel dat volledig gerenoveerd is tot een moderne en stijlvolle slaapplek. Hier boek je geen sobere cel, maar een grote luxe kamer die van alle gemakken voorzien is. Denk aan ronde bedden, heerlijke ligbaden en het gebruik van warme kleuren en zachte materialen. Deze voormalige gevangenis beschikt over verschillende kamertypen; de Portier-kamers, de kamers in het cellenblok en de Cipiers-kamers. Voor welke kamer ga jij?

Ook in Alkmaar vind je een oud cellencomplex dat omgebouwd is tot een luxe hotel met fraaie kamers. Net als in Almelo zie je hier veel authentieke details waardoor je direct herkent dat het om een voormalige gevangenis gaat. Toch geniet je hier ook optimaal van stijlvolle meubels in grote kamers. Ga je liever voor een gevangenishotel waar de cellen nog een beetje lijken op de cellen van vroeger? Dan raden we je aan om een of meerdere nachten bij het Bajes hotel aan het Markermeer te boeken. De kamers in dit cellencomplex vind je in de cellen van vroeger. Natuurlijk slaap je hier niet zo sober als de gevangenen ooit deden, maar de kamers zijn wel meer back to basic dan de bovenstaande hotels.

Geef een bijzondere overnachting cadeau

Wil jij een bijzondere overnachting cadeau geven? Dat kan met de Origineel Overnachten Cadeaubon. Bepaal zelf de waarde van de cadeaubon en de ontvanger kan deze vervolgens besteden bij alle deelnemende accommodaties.

Geef een bijzondere overnachting cadeau