Kerk & Klooster

Kerk & Klooster

Vergeet glamping, want champing is het tegenwoordig helemaal! Champing is een samenvoeging van de Engelse woorden ‘camping’ en ‘chapel’, oftewel kamperen in een kerk! En datzelfde geldt voor slapen in een klooster. Ga terug in de tijd en overnacht tussen de orgels of kies voor een volledig gerestaureerd klooster en kom daar in hogere sferen! Hieronder vind je een overzicht met de leukste kerk- en kloosterovernachtingen in Nederland en België: van kerkelijke gebouwen middenin een bruisende stad tot aan historische exemplaren op het platteland.
Lees meer
Kerk & Klooster

Uitgelicht:

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Type

Toon meer

Ligging

Kenmerken

Toon meer

Nachtprijs

Filteren
Sorteer op:
27 overnachtingen gevonden
Filteren

De prachtige orgels, de kleurrijke glas-in-lood ramen en de bijzondere kunstwerken. Ook al ben je misschien niet gelovig, een kijkje nemen in een kerk of klooster blijft toch bijzonder. Het is bijna onmogelijk om de rijke geschiedenis niet te voelen! Maak je bezoek nog net een tikkie specialer door er wat langer dan een paar minuten te blijven: niet om naar het gebed te luisteren, maar door er te blijven overnachten! Want hoe origineel is het om te ontbijten in een kerkzaal of naast de gigantisch orgel in slaap te kunnen vallen?

Overnachten in een kerk

Elk dorpje en elke stad heeft wel een of meerdere kerken staan. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, maar een ding hebben ze gemeen: ze kennen een rijke historie! Waar het ene godshuis nog steeds functioneert als een religieuze plek, is het ander omgebouwd tot iets heel anders: zo is het tegenwoordig ook mogelijk om te overnachten in een kerk! Zo kun je in het Friese dorpje Oosterbierum terecht in de originele dorpskerk, waar het orgel en de preekstoel nog steeds aanwezig zijn, maar dat verder verbouwd is tot volledige vakantiewoning. In het Friese Easterwierrum staat nu een luxe vakantieverblijf, maar ook hier zijn nog originele details, zoals de preekstoel en het exterieur, van de vroegere kerk te zien. In Schettens, idem dito in Friesland, slaap je in een oude kerktoren. Ook het kleinste houten kerkje van Nederland is nu in bedrijf als kerk hotel. Reis je liever wat zuidelijker af? In Noord-Brabant vind je Guesthouse St. Michael, dat zich heeft gevestigd in een Romaans kerkje. Over de grens is de champing-trend eveneens terug te vinden: het luxe hotel Martin's Paterhof in Mechelen is bijvoorbeeld gevestigd in een voormalige kerk. Ook vroegere pastorieën doen tegenwoordig dienst als bijzondere accommodatie. Je vindt ze onder meer in Deventer en Weert.

Slapen in een klooster

Behalve in een kerk, kun je tegenwoordig ook slapen in een klooster! De meeste exemplaren zijn omgetoverd tot een luxe hotel. Ideaal voor een romantisch weekend weg met z’n twee! Zo ontbijt je in Hotel Nassau Breda boven het koor van de kerk, terwijl je uitkijkt op de gebrandschilderde ramen van de neogotische kapel. Kloosterhotel De Soete Moeder ligt in het centrum van Den Bosch en is een waar stukje hemel op aarde, vlakbij de nog wel in gebruik zijnde Sint-Janskathedraal. In Maastricht is een oud Gotisch klooster omgebouwd tot het luxe Kruisherenhotel, een designhotel midden in de stad. Ook in België kunnen ze er wat van: in Leuven vind je Martin’s Klooster, dat is gevestigd in een voormalig 16e-eeuws klooster. Het Godshuis uit de 19e eeuw, een luxe viersterrenhotel in Sint Laureins, is een extra bijzonder exemplaar dankzij haar eigen inhouse wellness-centrum. Datzelfde geldt voor Golden Tulip Hotel De Reiskoffer in Bosschenhoofd, dat een wellnessruimte met sauna, Turks stoombad, whirlpool, douches, een dompeldouche, zonnebank en relaxruimte heeft.