Tipi tent

Tipi tent

Voor wie binnenkort wil gaan kamperen, maar dat liever niet op de gebruikelijke manier wil doen: kies eens voor een tipi! De tent werd van oudsher gebruikt als woning van de indianen in de Verenigde Staten en Canada, maar tegenwoordig poppen ze op steeds meer campings in binnen- en buitenland op als originele overnachtingsplek. De kegelvormige tenten bieden een ideaal verblijf voor het hele gezin en zelfs voor de complete familie, maar zijn tegelijkertijd ook geschikt voor wie zoekt naar een romantische bestemming voor met z’n twee. De tipitent is hot!
Lees meer
Tipi tent

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Type

Toon meer

Ligging

Toon meer

Kenmerken

Toon meer

Nachtprijs

Filteren
Sorteer op:
41 overnachtingen gevonden
Filteren

Je kent ‘m misschien nog wel van vroeger: Hiawhata, Disney’s jonge indianenkrijger die altijd graag met de stoere mannen op pad wilde. Weet je nog waar hij in sliep? Je raadt het waarschijnlijk al: een tipi tent! Waar zijn exemplaar enigszins simpel was ingericht, hoef je daar nu niet meer bang voor te zijn: de tenten zijn inmiddels van alle gemakken en ook nog van een hoop luxe voorzien. Behalve als je dat niet wilt: want sober en simpel is tevens mogelijk. Welke variant je ook kiest, een ding is zeker: je gaat een unieke beleving tegemoet!

 

Een Tipi huren


Slapen in een tent is nóg leuker wanneer het een bijzondere tent is. Steeds vaker kiezen mensen voor unieke overnachtingen op een camping of vakantiepark. Daar vind je vaak volop keuze in verschillende soorten tenten, zoals een Yurt of een Tipi tent. Overnachten in een Tipi tent is leuk voor het hele gezin en ook hartstikke tof wanneer je met je partner, zus of vriend op een bijzondere manier wil overnachten.


Wat is een Tipi tent eigenlijk?

Grote kans dat je wel weet wat een Tipi tent is, maar misschien heb je even een opfrisser nodig. Van oorsprong is een Tipi tent een kegelvormige tent die door de indianen werd gebruikt als woning. Je hebt vast wel eens zo’n tent in een film of serie gezien of misschien ben je er al eens eentje in het echt tegengekomen. Een Tipi tent wordt gemaakt van bizonhuiden of canvas en heeft als basis een houten statief. Bovenin de tent zit een rookgat dat met behulp van lijnen geopend en gesloten kan worden.

Vandaag de dag heeft een Tipi tent verschillende soorten uiterlijk. Zo is zo’n tent in Nederland over het algemeen niet van bizonhuiden gemaakt, maar vrijwel altijd van canvas, zeildoek of een ander luxe materiaal. Ook hebben de Tipi tenten in Nederland maar af en toe een rookgat. Met ons klimaat is het wel zo prettig dat het ‘dak’ van de Tipi tent gewoon goed afgesloten is. In een Tipi tent vind je meestal een complete inrichting met heerlijke bedden en soms zelfs een keukentje! Per accommodatie en/of plek verschilt het hoe luxe zo’n tent is.

De geschiedenis van de Tipi tent. En waar komt de naam vandaan?

De Tipi tent gaat al heel wat jaren mee. Tipi’s worden al duizenden jaren door diverse nomadenstammen over de hele wereld gebruikt. Het zijn voornamelijk de indianen in Noord-Amerika waardoor de tipi bekendheid heeft gekregen. Het woord ‘Tipi’ komt zelfs uit de taal van Lakota, een inheems Amerikaans volk uit het noorden van Amerika. Zij woonden in Tipi’s totdat ze sinds de 20e eeuw hun manier van leven moesten aanpassen. De meeste stammen wonen momenteel in gewone huizen.

Je kunt een originele Tipi altijd herkennen aan de materialen waarmee de kegelvormige tent is opgebouwd. In het geval van een Tipi tent zijn dit altijd dierenhuiden of canvas. Dit soort stoffen konden gemakkelijk worden afgebouwd op het moment dat de indianen naar een andere plek moesten verhuizen. Deze tenten waren toentertijd sober ingericht en zijn qua inrichting niet te vergelijken met de meeste Tipi tenten die je nu kunt huren.

Tipi tent of Wigwam?

Wanneer je op zoek bent naar een Tipi tent om te huren, is er een kans dat je het woord Wigwam tegenkomt. Veel mensen denken dat een Tipi en een Wigwam exact dezelfde tenten zijn. Dat is niet helemaal waar. Waar een Tipi tent opgebouwd is uit dierenhuiden of canvas zien we dat de Wigwam gemaakt werd van palen en boomschors. Het woord is een verbastering van wiigiwaam, dat van het Algonkische Ojibwe-woord voor wiigwaas afstamt.

De Tipi tenten werden voornamelijk gebruikt door nomadische volken in het noorden van Amerika; de Wigwams werden juist gebruikt door volken in het oosten van van Amerika en Canada. Het waren voornamelijk de Algonkin, Mi'kmaq en Ojibweg die de Wigwam als woning hadden. Tegenwoordig worden de woorden Tipi en Wigwam dus nogal eens door elkaar gehaald. Hoewel de basis van beide tenten hetzelfde is, werd er toch echt gebruikt gemaakt van andere materialen.

Waar kan ik kamperen in een Tipi tent?

Op verschillende plekken in Nederland kun je kamperen in een Tipi tent. Hoe leuk is het om met je kids op pad te gaan en te slapen in zo’n tent? Of om samen met je partner te genieten van een romantische overnachting in een Tipi tent? Boek bijvoorbeeld een of meerdere nachtjes in de zogeheten Sunfield Tipi, een ontzettend sfeervolle plek in het noorden van Limburg. Deze tipi staat op een terrein met meerdere unieke accommodaties, maar daar merk je niet veel van. Je hebt hier echt de ruimte voor jezelf! Of ontdek het karakter van een overnachting in een Tipi in deze te gekke Tipi tent tussen de bomen in Gelderland.

Ben je op zoek naar een unieke Tipi tent waar je met het hele gezin terecht kunt? Dan zijn de Tipi tenten op dit recreatiepark in Eersel echt iets voor jullie! Naast een aantal kleurrijke tenten vind je hier namelijk een overdekt water- en zandspeelparadijs. Terwijl de ouders heerlijk relaxen op hun eigen veranda met een vuurplaats en BBQ kunnen de kinderen zich daar uren vermaken. Wat ook een echte aanrader is, zijn de Wigwam Indianententen bij Slagharen. Deze tenten zijn luxe ingericht en eerder te vergelijken met een soort tiny house. En extra leuk: je loopt hier zo het pretpark in!

Ik wil een Tipi tent huren. Waar moet ik op letten?

Een Tipi tent huren is dus leuk voor verschillende leeftijden. Er zijn wel wat zaken waar je op kunt letten wanneer je op zoek bent naar een fijne Tipi tent. Kijk in je zoektocht bijvoorbeeld naar de volgende vragen zodat je altijd een Tipi tent vindt die écht een goede match is.
  • Voor hoeveel personen is de Tipi tent geschikt?
  • Waar staat de Tipi tent: op een vakantiepark, camping of bij een particulier?
  • Mag de hond mee naar de Tipi tent?
  • Beschikt de accommodatie over bedlinnen of moet je dat zelf meenemen?
  • Is er WiFi aanwezig bij of in de Tipi tent?
  • Kun je met het openbaar vervoer naar de Tipi tent?
  • Mag je gratis parkeren bij of in de buurt van de Tipi tent?
  • Is er een keukentje of kitchenette aanwezig in de Tipi tent?
  • Is de Tipi tent goed te bereiken voor mensen die slecht ter been zijn?
  • Wat is er te doen in de omgeving van de Tipi tent?

Geef een unieke overnachting cadeau

Wil jij een bijzondere overnachting cadeau geven? Dat kan met de Origineel Overnachten Cadeaubon. Bepaal zelf de waarde van de cadeaubon en de ontvanger kan deze vervolgens besteden bij alle deelnemende accommodaties.

Geef een unieke overnachting cadeau