Tipi tent

Tipi tent

Voor wie binnenkort wil gaan kamperen, maar dat liever niet op de gebruikelijke manier wil doen: kies eens voor een tipi! De tent werd van oudsher gebruikt als woning van de indianen in de Verenigde Staten en Canada, maar tegenwoordig poppen ze op steeds meer campings in binnen- en buitenland op als originele overnachtingsplek. De kegelvormige tenten bieden een ideaal verblijf voor het hele gezin en zelfs voor de complete familie, maar zijn tegelijkertijd ook geschikt voor wie zoekt naar een romantische bestemming voor met z’n twee. De tipitent is hot!
Lees meer
Tipi tent

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Type

Toon meer

Ligging

Toon meer

Kenmerken

Toon meer

Nachtprijs

Je kent ‘m misschien nog wel van vroeger: Hiawhata, Disney’s jonge indianenkrijger die altijd graag met de stoere mannen op pad wilde. Weet je nog waar hij in sliep? Je raadt het waarschijnlijk al: een tipi tent! Waar zijn exemplaar enigszins simpel was ingericht, hoef je daar nu niet meer bang voor te zijn: de tenten zijn inmiddels van alle gemakken en ook nog van een hoop luxe voorzien. Behalve als je dat niet wilt: want sober en simpel is tevens mogelijk. Welke variant je ook kiest, een ding is zeker: je gaat een unieke beleving tegemoet!

Wat is een tipi tent?

Een tipi tent is van oorsprong een kegelvormige tent, gemaakt van bizonhuiden of canvas op een houten statief. Bovenin zit een rookgat dat door middel van lijnen open en dicht kan worden gemaakt. De indianen in Noord-Amerika gebruikten ze tot de 20e eeuw, toen ze noodgedwongen in ‘normale’ huizen moesten gaan wonen. Ze zijn makkelijk op te zetten en af te breken, en waren dus ideaal voor de indianen die zich regelmatig verplaatsten. De tipi wordt ook wel eens ‘wigwam’ genoemd, maar dit is feitelijk niet helemaal juist. Het zijn twee verschillende tenten die ook allebei werden gebruikt als woning door de indianen. De wigwam is echter een koepel- of kegelvormige tent, bedekt met rietmatten of boomschors.

In een tipi tent kamperen

Inmiddels doet de tipi tent ook goed dienst als bijzondere accommodatie. Je vindt ze voornamelijk op campings, maar slapen op een onbewoond eiland behoort eveneens tot de mogelijkheden! De moderne tipi tent is over het algemeen gemaakt van canvas, zeildoek of hout en ook veel luxueuzer ingericht dan de originele variant. Zo mag je een comfortabel bed verwachten en is er ook vaak een gezellige eethoek en volledig uitgeruste keuken aanwezig. Sanitair is nooit ver weg. Liever wat meer back to nature? Dat kan ook: er zijn op meerdere plekken juist hele basic tipi tenten te vinden, zodat je het echte oergevoel kunt ervaren. Op sommige camping vind je meerdere tipi’s bij elkaar, ideaal voor als je er met de hele familie of vriendengroep tussenuit wilt.

 

Waar kun je terecht?

In een tipi tent kamperen is mogelijk in zowel Nederland als over de grens. Zo kun je met maar liefst 15 personen terecht in een tipi in Twente. Ook Brabant en de Veluwe behoren tot de opties. Verras je kids eens met een overnachting in een tipi en combineer het gelijk met een bezoek aan Attractiepark Slagharen. Lijkt slapen bij of aan het water je wel wat? Kan ook! Bijvoorbeeld aan het Veluwemeer, in Zeeland, op loopafstand van het strand van Callantsoog en zelfs op een onbewoond eiland. Voor wie iets verder wil rijden: ook in Frankrijk en de Belgische Ardennen kun je in een tipi tent kamperen!