Vliegtuig & Helikopter

Slapen in een vliegtuig of Helikopter

Slapen in een vliegtuig klinkt voor veel mensen niet echt als muziek in de oren: krappe beenruimte, stoelen die maar amper naar achteren kunnen en laten we het vooral niet hebben over huilende baby's naast je. Voor een beetje luxe (en stilte) in de vorm van een business of first class ticket moet je heel veel neerleggen. Maar wat als we je vertellen dat het ook anders kan? Je maakt dan weliswaar geen echte vlucht, maar je ervaart wél hoe bijzonder het is om op een luxe manier in een vliegtuig te overnachten. Dat wil je een keer geprobeerd hebben!
Lees meer
Slapen in een vliegtuig of Helikopter

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Type

Toon meer

Ligging

Kenmerken

Toon meer

Nachtprijs

Slapen in een vliegtuig

Een nachtje slapen in een vliegtuig staat in eerste instantie misschien niet op je bucketlist, tenzij je business class vliegt. Vliegtuigstoelen in de economy class zijn namelijk niet heel comfortabel - vaak heb je net te weinig beenruimte en last van een snurkende vreemde naast je. Gelukkig is oncomfortabel slapen in een vliegtuig verleden tijd; mits je niet naar de andere kant van de wereld wilt vliegen. Tegenwoordig kun je namelijk in Nederland heerlijk in een vliegtuig overnachten zonder dat je daarvoor een lange reis hoeft af te leggen. Alleen al in ons land vind je een aantal te gekke slaapplekken in een vliegtuig! En psst… daar hoef je echt minder voor te betalen dan voor een business class vliegticket. Ready for take off?

Waarom is een vliegtuigovernachting zo leuk?

Slapen in een vliegtuig op de grond is hartstikke leuk voor jong en oud. Reizigers en avonturiers vinden het bijvoorbeeld te gek om gewoon in eigen land in een vliegtuig te kunnen slapen. Voor de jongsten onder ons is een vliegtuig natuurlijk sowieso al ontzettend spannend én vooral heel leuk. Het maakt dus niet uit hoe oud je bent; slapen in een vliegtuig is een onvergetelijk avontuur. Wil je een vliegtuigovernachting boeken, maar twijfel je nog of het wat voor je is? Denk dan aan de volgende redenen waarom zo’n overnachting zeker op je wishlist moet staan:

  • Een overnachting in een vliegtuig kan op zo’n bijzondere plek eindelijk in volle comfort. De vliegtuigovernachtingen beschikken namelijk gewoon over een comfortabel bed. Dat wordt heel prettig slapen in een vliegtuig!
  • Er zijn vliegtuigovernachtingen beschikbaar voor twee personen én voor zeven personen. Je kunt dus met een heel wisselend gezelschap genieten van zo’n unieke overnachting.
  • Slapen in een vliegtuig is de ideale manier om kinderen te verrassen. Wie kan er nou op jonge leeftijd al zeggen dat hij of zij geslapen heeft in een vliegtuig?
  • Mis je het toch om op hoogte te slapen? Sommige vliegtuigovernachtingen zijn op hoogte gebouwd. Neem bijvoorbeeld deze vliegtuigovernachting in Noord-Holland; Hier moet je met een trappetje naar binnen klimmen, waarna je op een beetje hoogte kunt slapen en genieten.


Bijzonder overnachten in een vliegtuig: waar kan dat?

Voor een bijzondere overnachting in een vliegtuig hoef je Nederland niet uit. Op verschillende plekken in ons land kun je een vliegtuigovernachting boeken. Neem bijvoorbeeld het vliegtuig van De Vreemde Vogel, een groene oase in Zuid-Holland. Hier slaap je met maximaal vier personen (twee volwassenen en twee kids). Deze unieke plek midden in het groen moet echt op je lijstje wanneer je eens in een vliegtuig wilt slapen.

Dat geldt ook voor het Fokker F27 Vliegtuig dat je kunt boeken in Hoogerheide. Dit fraaie oude vliegtuig is omgebouwd tot een luxe suite voor maximaal twee personen. De ingang vind je achter de cockpit, die nog compleet origineel is. Daar ligt een pilotenpet en een jas voor je klaar, waarmee je hele toffe plaatjes kunt schieten. Leuk voor het fotoboek of misschien zelfs voor Instagram. Om je verblijf nog luxer te maken: in het vliegtuig is een sauna aanwezig.

Slapen in een helikopter

Net nu je denkt dat het niet toffer kan, is het óók mogelijk om een helikopter te boeken voor een bijzondere overnachting. Slapen in een vliegtuig is al uniek, laat staan om wakker te worden in een échte helikopter! Voor kinderen is slapen in een helikopter natuurlijk helemaal een droom die uitkomt. En eerlijk is eerlijk: voor hun (groot)ouders en volwassenen in het algemeen stiekem ook wel! Daarnaast zijn er genoeg mensen die vliegangst hebben, maar wel eens willen weten hoe een helikopter er nou van binnen uitziet. Kortom: genoeg redenen om eens in een helikopter te slapen.

Waarom is een helikopterovernachting zo uniek?

Logeren in een helikopter is natuurlijk al een unieke beleving an sich. Zo’n toestel heeft ontzettend veel knopjes, details en andere onderdelen die het vergapen waard zijn. Je mag een helikopterovernachting gerust een once in a lifetime ervaring noemen. Het is namelijk net weer even anders dan slapen in een vliegtuig. De kans is namelijk groot dat je al eens in de lucht in een vliegtuig geslapen hebt. Bij een helikopter is die kans toch kleiner! Een aantal andere redenen waarom een helikopterovernachting zo uniek is:

  • Slapen in een helikopter is leuk voor kinderen, maar ook ideaal voor met z’n tweetjes. Hoe romantisch is het om samen te overnachten in zo’n stoer toestel?
  • In sommige helikopters kun je slapen met vijf of zes personen. Je kunt er dus écht met het hele gezin terecht.
  • Bij een helikopterovernachting krijg je een goed inkijkje in hoe het is om een helikopter te besturen. In de meeste gevallen is de originele cockpit namelijk nog gewoon aanwezig.
  • Waan je als een echte piloot van een helikopter en ga op de foto in een pilotenjas én met pilotenpet. In een aantal helikopterovernachtingen vind je dergelijke gear om leuke foto’s mee te maken.
  • Slapen in een helikopter is een voordelige manier om kennis te maken met een heli. Het kost namelijk aanzienlijk minder dan wanneer je een echte helikopter voor een vlucht boekt.

Bijzonder overnachten in een helikopter, waar kan dat?

In Nederland vind je diverse prachtige plekken waar je een helikopterovernachting kunt boeken. De meeste helikopters om in te slapen vind je op een camping en/of in een natuurgebied. Vanaf je bijzondere slaapplek wandel je dus zo het groen in! Zoek je met kinderen een geschikte helikopterovernachting? Steel dan de harten van je kids door deze helikopter op glamping Jan Klaassen Dromenland in Gelderland te boeken. Naast het feit dat je hier met vijf personen in een echte helikopter kunt slapen hebben jullie onbeperkt toegang tot het naastgelegen kinderpretpark. Dat wordt een onvergetelijke vakantie voor het hele gezin!

Slapen in een helikopter kan ook in Overijssel: op een vakantiepark in Vollenhove vind je deze MI2 helikopter waar je met twee personen kunt overnachten. Deze oranje eyecatcher is de ideale accommodatie voor een vader-kind-weekend of een moeder-kind-weekend! De helikopter heeft de luxe van een trekkershut en beschikt dus over alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke ervaring. Het is zelfs een avontuur om er te komen: je moet namelijk met een veerpont door het water de slaapplek te bereiken! Wil je er liever even met z’n tweetjes tussenuit? Boek dan deze originele Lynx helikopter in Noord-Holland voor twee personen. Dit exemplaar heeft zelfs een rol in een film gehad! Optimaal decadent genieten dus.

Geef een bijzondere overnachting cadeau

Wil jij een bijzondere overnachting cadeau geven? Dat kan met de Origineel Overnachten Cadeaubon. Bepaal zelf de waarde van de cadeaubon en de ontvanger kan deze vervolgens besteden bij alle deelnemende accommodaties.

Geef een bijzondere overnachting cadeau