Watertoren

Slapen in een watertoren

Wil jij bijzonder overnachten hoog in de lucht? Kies dan voor een unieke overnachting in een watertoren. Vaak historisch van aard en opgeknapt tot bijzondere (luxe) verblijven.
Lees meer
Slapen in een watertoren

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Type

Toon meer

Collecties

Ligging

Toon meer

Kenmerken

Toon meer

Nachtprijs

Overnachten in een watertoren

Heb je altijd al eens op een bijzondere plek op hoogte willen overnachten? Grijp dan nu je kans en boek een of meerdere nachten in een heuse watertoren! Overnachten in een watertoren is op meerdere plekken in Nederland mogelijk. Hoewel slapen in een tiny house of overnachten in een boomhut óók uniek is, is slapen in een watertoren natuurlijk écht even anders. De kans is zelfs groot dat je misschien nog nooit in een watertoren geweest bent. Moet je je voorstellen hoe tof het is om in zo’n gebouw te overnachten? Onvergetelijk wordt het in ieder geval.

Verdeeld over Nederland vind je een flink aantal watertorens. Waar deze bouwwerken in het verleden werden gebruikt als opslagplek voor water is een deel van de watertorens omgebouwd tot een bijzondere accommodatie. Door de ontwikkeling van allerlei moderne technieken hebben we namelijk geen torens meer nodig om water in op te slaan. In Nederland vind je om en nabij nog zo’n 175 watertorens waarvan ongeveer een kwart nog in gebruik is. In de overige watertorens zijn hotels, bijzondere slaapplekken, woningen en werkplekken gerealiseerd.

Watertorenhotels in Nederland

Wanneer je in een watertoren wilt slapen, heb je dus de keuze uit een watertorenovernachting direct bij de eigenaar of in een hotel. Voor welke variant je ook gaat; je weet in ieder geval zeker dat het bouwwerk een originele watertoren betreft. Meestal is de binnenkant volledig gerenoveerd en ingericht met moderne en comfortabele meubels. Sommige watertorens hebben plek voor groepen, zoals deze grote watertoren in Vlissingen. Hier kun je met maar liefst 16 personen overnachten én genieten van een sauna, grote tuin met BBQ en drie badkamers en vijf toiletten. Wow!

Wat deze slaapplek nou echt uniek maakt is de beleving van een watertoren. Er is er namelijk maar één van in Nederland! Het is zelfs mogelijk om een kijkje te nemen bij het enorme watervat (300.000 liter) en om bovenin op 36 meter hoogte te genieten van het mooie uitzicht. Andere watertorenhotels in Nederland die je niet mag missen zijn onder andere:

Geef een uniek nachtje weg cadeau

Wil jij een bijzondere overnachting cadeau geven? Dat kan met de Origineel Overnachten Cadeaubon. Bepaal zelf de waarde van de cadeaubon en de ontvanger kan deze vervolgens besteden bij alle deelnemende accommodaties.

Geef een uniek nachtje weg cadeau