Werfkelder

Overnachten in een Werfkelder

In met name Utrecht vind je pal aan de Oudegracht bijzondere werfkelders voor een unieke overnachting. Het voordeel van overnachten in een werfkelder is dat je in het centrum van de stad slaapt, maar tegelijkertijd ook geniet van alle rust aan het water. 
Lees meer
Overnachten in een Werfkelder

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Type

Ligging

Kenmerken

Nachtprijs

Utrecht is een populaire bestemming voor een stedentrip. En ook voor een bijzondere overnachting leent de Domstad zich perfect. Utrecht kent namelijk talloze werfkelders aan de gracht. In een paar van die werfkelders kun jij overnachten. Hoe uniek is dat?!

Wat is een werfkelder?

Voordat je een overnachting in een werfkelder boekt, is het wellicht leuk om wat meer te lezen over de historie van de werfkelder. Een werfkelder is van oorsprong een opslagplaats die vrijwel altijd onder het straatniveau ligt. In de werfkelders werden vroeger goederen gelost vanaf het water; meestal een rivier, kanaal, een haven of een gracht. Utrecht staat bekend om haar karakteristieke werfkelders aan de Oudegracht maar wist je dat je oo in andere steden in Nederland werfkelders vindt? Onder andere in Leiden, Leeuwarden en Maastricht wordt het straatbeeld direct aan het water gekenmerkt met werfkelders.

Overnachten in een werfkelder in Utrecht

In Utrecht dienen de werfkelders tegenwoordig als woning, horeca én dus ook als bijzondere hotelkamer. Hoe uniek is het om een keer zo'n werfkelder helemaal voor jullie zelf te hebben? Het voordeel van slapen in een werfkelder is dat je in het hart van de stad bent, maar tegelijkertijd ook geniet van alle rust aan het water.

Geef een bijzondere overnachting cadeau

Wil jij een bijzondere overnachting cadeau geven? Dat kan met de Origineel Overnachten Cadeaubon. Bepaal zelf de waarde van de cadeaubon en de ontvanger kan deze vervolgens besteden bij alle deelnemende accommodaties.

Geef een bijzondere overnachting cadeau