Trends

Boomhutten in Drenthe - dé boomhutprovincie van Nederland


donderdag 22 februari 2024

Slapen in een boomhut? Pak dan je spullen en reis af naar Drenthe, dé provincie die inmiddels ook wel de boomhuttenprovincie van Nederland wordt genoemd! In Drenthe staan talloze boomhutten die leuk zijn voor jong en oud. In welke boomhut ga jij slapen?

Boomhutten in Drenthe - dé boomhutprovincie van Nederland
Luxe boomhut in Anderen

Waarom slapen in een boomhut in Drenthe sowieso een goed idee is

Slapen in een boomhut is iets dat je echt eens gedaan moet hebben. Tel daarbij op dat Drenthe een prachtige provincie is om te ontdekken en je hebt dé reden om een boomhut in Drenthe te boeken. Wat dit deel van Nederland extra bijzonder maakt, is dat er heel wat boomhutovernachtingen te vinden zijn. Dat komt zonder twijfel door het televisieprogramma de Boomhut Battle van NPO Zapp. In dit programma gingen ouders met hun kinderen aan de slag om de mooiste en meest originele boomhut te maken.

Die boomhutten zijn inmiddels al een tijdje gebouwd en in de verhuur gegaan. Dat betekent dat jij er kunt overnachten! En geloof ons: het zijn niet zomaar boomhutten, maar hele paleizen van hout. En dat op de allermooiste plekken van Drenthe. Hier ben je altijd in de buurt van mooie natuur, hunebedden, leuke dorpjes en steden en natuurlijk leuke dierentuinen en speeltuinen. Daardoor is er voor iedere leeftijd wel iets te beleven en te bekijken. Hieronder laten we een aantal van de boomhutten in Drenthe zien.

Rust en comfort in deze Drentse boomhut in Anderen

Een van de boomhutten die echt het boeken waard is, is deze luxe boomhut in het Drentse Anderen. Dit houten paleis op hoogte biedt rust en ruimte voor maximaal 6 personen en is ook te gek om lekker met z'n tweetjes te boeken. Je kunt er het hele jaar door goed toeven; de boomhut is in ieder seizoen een plaatje. Hier slaap je op een groene camping met maar liefst 12 hectare bos en natuur.

De boomhut staat aan de rand van de camping zodat je gegarandeerd een rustig en ontspannen verblijf beleeft. Vanuit de boomhut heb je een magisch uitzicht over het omliggende groen, zowel vanaf het terras als vanachter de ramen en de openslaande deuren. Vervelen doe je hier geen enkel moment. Sterker nog: hier wil je nooit meer weg!

Rust en comfort in deze Drentse boomhut in Anderen
Luxe overnachten in Anderen

Boek deze luxe boomhut met jacuzzi in Echten

In het plaatsje Echten vind je nog zo'n pracht van een boomhut: deze luxe boomhut met een jacuzzi! Hier geniet je volop van het uitzicht en natuurlijk de geuren en kleuren van de natuur. Omdat je hier direct onder de kruinen van de bomen slaapt, voelt de natuur heel dichtbij. Weg van alle drukte en echt even genieten met elkaar. Je slaapt hier met 2 tot 6 personen.

De boomhut staat op een rustig vakantiepark waar genoeg te doen is voor jong en oud. Zo zijn er in de boomhut spelletjes te vinden en kun je met een verrekijker uren naar buiten turen. Extra gezellig: binnen staat een pelletkachel voor de koudere dagen en wat nog beter is, is dat er een ruim balkon te vinden is met een jacuzzi! Dat wordt echt even genieten daar in Echten.

Boek deze luxe boomhut met jacuzzi in Echten
Boomhut met jacuzzi in Echten

Verblijf op hoogte in deze bijzondere boomhut in Westerbork

Ben je gek op een stoer interieur wanneer je ergens verblijft? Check dan zeker deze fantastische boomhut in Westerbork. Deze boomhut is namelijk stoer ingericht waarbij er veel gebruik is gemaakt van ruwe en natuurlijke materialen. Je hoeft je nergens druk om te maken, want de boomhut is ingericht als een volledig vakantiehuis op hoogte voor maximaal 6 personen.

Dat betekent dat je er een ruimte woonkamer en keuken vindt, evenals een slaapkamer en een gezellige slaapvliering. De verwarming wordt verzorgd door een knusse pelletkachel, dus koud zal je het hier zeker niet hebben. Wat deze boomhut zo bijzonder maakt, is de locatie in het hart van de Drentse natuur. Naast de camping waarop de boomhut gebouwd is, ligt de Borkerheide waar je heerlijk kunt ontspannen.

Verblijf op hoogte in deze bijzondere boomhut in Westerbork
Boomhut in Westerbork

Boomhut bij de stoerste speeltuin van Drenthe in Grolloo

Wil je rust combineren met een te gekke activiteit? Deze bijzondere boomhut ligt direct aan een klimpark en outdoor belevingspark in Grolloo. Van 1 april tot en met 31 oktober heb je tijdens openingsuren gratis toegang tot de activiteiten van dit park wanneer je in de boomhut verblijft. Dat is voor zowel kinderen als hun ouders een droom die uitkomt! In de boomhut is plek voor maximaal 4 personen.

De boomhut zelf is voorzien van alles dat je nodig hebt voor een geweldig verblijf. Er zijn maar liefst 2 verdiepingen te vinden waarvan de bovenste verdieping over een ruim terras beschikt. Via daar kom je via een balk met klimnet bij de mini-hut met 2 hangmatten waar je eventueel ook in kunt slapen - compleet in thema van het klimpark dus! Kortom: een avontuur voor het hele gezin.

Boomhut bij de stoerste speeltuin van Drenthe in Grolloo
Boomhut bij klimpark

Natuurcabin op hoogte in Dwingeloo

Net even anders dan de andere boomhutten, maar zeker niet minder mooi is deze bijzondere natuurcabin in Dwingeloo. Hier logeer je op hoogte met een uitzonderlijk uitzicht op Nationaal Park Dwingelerveld. Je slaapt hier met maximaal 2 personen, wat je verblijf deze te unieker maakt. De cabin is knus ingericht en uiteraard van alle gemakken voorzien. Dat wordt genieten!

Omdat hier 's nachts geen lichtvervuiling te vinden is, is de sterrenhemel bij helder weer extra goed zichtbaar. Vanaf de cabin kun je heerlijk fietsen en wandelen, hoewel het uiteraard ook heel fijn is om lekker in en rondom de natuurcabin te vertoeven. Goed om te weten: gasten kunnen ter plekke broodjes bestellen voor de volgende ochtend (behalve op zondag).

Natuurcabin op hoogte in Dwingeloo
Natuurcabin in Dwingeloo

Boomhut XXL waar huisdieren ook welkom zijn

Uniek in dit rijtje is de Boomhut XXL in Diever. Niet omdat de boomhut van buitenaf gezien zo anders is, maar om het feit dat huisdieren hier welkom zijn. Hoe leuk is het om je trouwe viervoeter mee te nemen naar een overnachting tussen de bomen? De Boomhut XXL is volledig opgebouwd in Shakespeare stijl. Ook dat maakt de hut net even anders dan de rest. Een plek waar je heel blij van wordt!

De Boomhut XXL heeft plek voor maximaal 4 personen, maar is ook erg knus met z'n tweetjes. Je verblijft hier op een gezellige gezinscamping aan de voet van het Nationale Park Drents Friese Wold. Vanaf je veranda kijk je zelfs uit over dit stuk natuur! Wakker worden met de fluitende vogels naast je en eten in de buitenlucht... Wat wil je nog meer? Deze moet op je bucketlist!

Boomhut XXL waar huisdieren ook welkom zijn
Knusse boomhut in Diever

Ook een Boomhut XXL maar dan in Dwingeloo

Op een andere plek in Drenthe staat ook een Boomhut XXL, namelijk hoog in de lucht op een camping in Dwingeloo. Deze accommodatie mag met recht een boomhut genoemd worden door de enorme hoogte. Wat een plek! Er is daarbij veel ruimte te vinden in de boomhut, waardoor er plek is voor maximaal 7 personen. Hoe gezellig is dat?

Wat deze boomhut extra bijzonder maakt, is dat er meerdere terrasjes te vinden zijn waar je kunt relaxen. Ook kun je de Treehouse boeken in de maanden november tot en met maart, wanneer het bos rustig is en de wilde dieren zich vaker laten zien. Binnen heb je alles dat je nodig hebt: van een televisie tot een inloopdouche en van een koffiezetapparaat tot gratis wifi. 

Ook een Boomhut XXL maar dan in Dwingeloo
Boomhut XXL de Treehouse

Hangende boomtent in Dwingeloo

Twijfel je tussen kamperen en een boomhutovernachting? No worries: in de zogeheten Dom'Up combineer je het beste van 2 werelden! In deze te gekke hangende boomtent in Dwingeloo slaap je in een tent op hoogte. Je kijkt dus alsnog uit over het groen, terwijl je wel gewoon aan het kamperen bent. Hoe bijzonder is dat? Een spannend én ontspannend avontuur in Drenthe!

De boomtent is klein maar fijn en biedt daarom ruimte aan maximaal 2 personen. Het balkon is half overkapt en voorzien van een zitje. Onderaan de tent vind je nog een leefruimte; daar staat een volledig voorziende buitenkeuken, een picknicktafel en privé sanitair. Extra tip: omdat de hangende boomtent hangt, brengt dat de nodige beweging met zich mee. Niet eng, maar wel goed om te weten! Dat maakt het wat ons betreft juist extra uniek.

Hangende boomtent in Dwingeloo
Hangende boomtent

Voor welke boomhut in Drenthe ga jij?

Wat ontzettend veel keuze! Er is voor ieder wel wat wils te vinden wanneer het om boomhutovernachtingen gaat. Bekijk hier ons totale aanbod van boomhutten en laat ons vooral weten welke boomhut jij gaat boeken! Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht