Trends

De Boomhut Battle: alles wat je moet weten over dit leuke tv-programma


woensdag 12 augustus 2020

Heb je altijd al eens een eigen boomhut met alles erop en eraan willen hebben? Een uniek plekje waar je lekker zelf in kunt slapen, waar de kinderen in kunnen spelen of dat je eventueel kunt verhuren? Deze enthousiaste families in ieder geval wel! Zij gaan het avontuur aan in De Boomhut Battle.

De Boomhut Battle: alles wat je moet weten over dit leuke tv-programma
Winnaar De Boomhut Battle 2019

Wat is De Boomhut Battle precies?

Onbekende Nederlanders doen ook dit jaar weer mee aan het televisieprogramma De Boomhut Battle van NPO Zapp. In De Boomhut Battle gaan vier teams de wedstrijd aan: wie van hen bouwt de mooiste, beste en meest originele boomhut van heel Drenthe? De teams zijn niet zomaar groepen mensen; het zijn kinderen - de captains - die met hun ouders een week de tijd krijgen om een complete boomhut te bouwen. Zij krijgen punten tijdens het proces en worden aan het eind beoordeeld door niemand minder dan Peer Meijs, dé boomhutexpert van Nederland. Het team met de meeste punten wint!

Wat is De Boomhut Battle precies?
Boomhut op Vakantiepark Drouwenerzand

Voor wie is De Boomhut Battle bedoeld?

Het programma is te zien op NPO Zapp, een televisiezender voor kinderen. Dat betekent overigens niet dat De Boomhut Battle alleen voor kids bedoeld is. Sterker nog: het is juist hartstikke leuk om er met het hele gezin of zelfs met een groep vrienden naar te kijken. Het bouwen van een boomhut is anno 2020 namelijk hartstikke populair. We zien steeds vaker bijzondere boomhutten in en buiten Nederland die in de verhuur gaan voor een unieke overnachting. Misschien vind jij het ook wel tof om een boomhut te (laten) bouwen. In dat geval is De Boomhut Battle meer dan geschikt.

De Boomhut Battle 2019: dit was de winnaar

De Boomhut Battle is niets nieuws; vorig jaar streden verschillende families mee voor de prijs om de beste boomhut te hebben. Met een eindscore van maar liefst een 9,3 won de familie Groen met hun boomhut op Camping d'Olde Kamp. Deze prachtige Boomhut XXL is te vinden in Ansen en is tegenwoordig te boeken. Geloof ons: hier wil je slapen! Je slaapt hier tussen de toppen van de bomen en hebt een vrij uitzicht over een groen gebied. Het bijzondere van deze boomhut is dat de stijl volledig geïnspireerd is op de o zo bekende Drentse plaggenhut. Dat zorgde voor een extra hoge score voor deze welverdiende winnaar.

De Boomhut Battle 2019: dit was de winnaar
Boomhut XXL op Camping d'Olde Kamp

Boomhutten boeken van De Boomhut Battle: Landgoed Tolhek

Net als de Boomhut XXL op Camping d’Olde Kamp zijn de boomhutten van de andere deelnemers te boeken. Op Landgoed Tolhek in Anderen vind je bijvoorbeeld deze luxe boomhut die eerder in de categorie boompaleis valt. Hoewel het vakantiehuis op hoogte van hout gemaakt is, ervaar je hier echte rust en optimale luxe. Omdat de boomhut aan de rand van een camping op een landgoed van 12 hectare staat is het hier Genieten met de grote G. Er zijn meerdere verdiepingen aanwezig en je slaapt hier met maximaal 6 personen.

Boomhutten boeken van De Boomhut Battle: Landgoed Tolhek
Boomhut bij Landgoed Tolhek

Boomhutten boeken van De Boomhut Battle: Drouwenerzand

In Drouwen boek je een van de grootste boomhutten van heel Europa: op Vakantiepark Drouwenerzand vind je deze absolute parel. Ondanks dat deze accommodatie op een vakantiepark te vinden is, ervaar je hier ontzettend veel privacy. Je hebt een heel stukje bos helemaal voor jezelf! De boomhut is ingericht voor maximaal 6 personen en is van alle gemakken voorzien. Met meerdere verdiepingen is er in ieder geval ruimte genoeg! Geniet op je eigen buitenterras, kijk ‘s avonds een filmpje op de flatscreen tv of ga erop uit. In de buurt van Drouwen is van alles te ontdekken en te beleven. Ga een dagje naar Wildlands Zoo Emmen of bezoek de hunebedden waar het gebied zo om bekend staat.

Boomhutten boeken van De Boomhut Battle: Drouwenerzand
Boomhut bij Vakantiepark Drouwenerzand

De Boomhut Battle 2020: wanneer kan ik het zien?

Het nieuwe seizoen van De Boomhut Battle is vanaf zaterdag 15 augustus op NPO Zapp te zien. Het programma is vanaf 19:25 te bekijken - en natuurlijk achteraf online nog terug te zien. De Boomhut Battle wordt gepresenteerd door Anne Appelo, een Nederlandse zangeres en presentatrice. Je kunt haar onder andere kennen als presentatrice van Kinderen voor Kinderen (NPO Zapp en BNN). Kijk je mee?

Meer inspiratie voor slapen in een boomhut?

In en buiten Nederland vind je nog veel meer te gekke boomhutovernachtingen waar je kunt slapen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze boomhut met glijbaan in Noord-Brabant? Of kom met het hele gezin naar deze luxe Tree House Sweden en geniet van een vakantie in Zweden! Er is voor ieder wat wils te vinden.

Meer inspiratie voor slapen in een boomhut?
Slaap bij Tree House Sweden

Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontdekkingen

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht