VaarHuis

 • Nederland
 • Friesland
 • Offingawier

Het comfort van een vakantiehuisje met de luxe van een hotel: dat is wat je mag verwachten tijdens een overnachting in een VaarHuis op de Friese meren. En dan word je nog rondgevaren ook, #WijVarenU !

 • 1 tot 6 personen
 • Huisdieren niet toegestaan
 • In de natuur, Op/aan het water
 • Gratis Wifi

Slapen op een VaarHuis in Friesland

Overnachtingen op het water zijn populair in Nederland. En bij VaarHuis Cruises & Vakanties kun je dat wel op een hele originele manier doen: je maakt namelijk een cruise met een varend huis. Maar op de Friese meren vaar je niet zelf, je wordt gevaren, #WijVarenU !
Lees meer
Toon op kaart
VaarHuis

Origineel omdat

 • Geschikt voor zowel kleine als grote gezelschappen
 • Keuze uit twee type boten; VaarHuis of Luxe VaarAppartement
 • Meerdere opstapplaatsen In Friesland
 • Bij meerdaagse Cruise arrangementen wordt je gevaren door de Crew (tevens gastheer) die na het varen van boord gaat. U geniet van 100% privacy

Beschikbaarheid

Voor de beschikbaarheid & actuele prijs van deze accommodatie ga je naar onze partner VaarHuis Vakantie

Ga naar de website

Wat je moet weten

 • Inchecken vanaf 15:00
 • Uitchecken tot 12:00
 • Aantal personen Maximaal 6 personen
 • Huisdieren Niet toegestaan
 • Parkeren Gratis
 • Wifi Gratis, in de vaste HuisHavens o.a. Sneekermeer vakantiepark RCN de Potten en in Akkrum bij Jachthaven Drijfveer
 • Minimum verblijf 2 Nachten
 • Lazy Check-Out Speciaal voor de uitslapers, optimaal van je laatste dag genieten aan boord, bieden wij de mogelijkheid om langer aan boord te verblijven. In plaats van de normale vertrektijd van 12.00 uur, hoeft u pas om 16.00 uur uit te checken! Tarief op aanvraag

Betaalbaar en overzichtelijk

De tarieven zijn niet per VaarHuis maar altijd – per persoon per nacht. De crew past, in overleg met de gasten, het aantal benodigde VaarHuizen hier op aan. Het verblijf is standaard aangemeerd bij een sfeervolle HuisHaven. Daarnaast maak je zelf eventueel een keuze voor een aanvullend vaararrangement. De tarieven gelden t/m zes personen. Bij grotere groepen en/of kinderen tot 12 jaar zijn voordeligere tarieven beschikbaar op aanvraag.

Exclusief in Friesland

Na het inchecken vaart u met de crew en ‘uw’ VaarHuis naar één van onze fraaie locaties aan de Friese Meren. De schipper meert af en gaat van boord zodat u in alle privacy van uw verblijf aan boord kunt genieten. De volgende dag (of ander voor u geschikt moment, op afspraak) komt de crew terug en vaart de schipper u verder. Het tarief is een retourcruise naar diverse locaties, inclusief unieke rondvaart over de Friese Meren en een dagelijks vers bezorgd ontbijt aan boord.

Arrangementen, #WijVarenU !

Naast een overnachting kun je unieke vaararrangementen boeken. Je wordt altijd gevaren door de crew, tevens jullie gastheer. Na het varen gaat de crew van boord, je geniet van 100% privacy en deelt het VaarHuis nooit met andere gasten. Populair bij de gasten is een losse vaartocht maar ook de ontbijt- tapas- of high tea cruises maken je uitje bijzonder.

Er is meer..

Wil je meer avontuur? Boek dan een unieke 3, 5 of 7 daagse Cruise overnachting. Je overnacht met het VaarHuis in de natuur, leuke haven met mooi uitzicht of bij een pittoresk Fries dorpje. Meerdere keren per jaar doen deze schepen ook dienst als varende bruidssuite. De trouwdag ligt meteen ‘op koers’! Vul je ultieme beleving aan. Huur een kano, sup board, sloep of zeilbootje erbij om zelf de omgeving te verkennen en, als je eens niet wilt uiteten, is het gezellig koken en dineren aan boord.

Het VaarHuis

Je moet een paar keer met je ogen knipperen voor je door hebt, dat wat je ziet geen fata morgana is maar een, tja wat is het eigenlijk? “Ey kijk nou, wat tégek! Daar vaart een BungalowBoot, ehm.. een BootHuisje, of wat is het?”. Klopt, in Friesland is een originele overnachting op een varend huisje al jaren bijzonder populair! Het bijzondere is dat het geen ‘huurboot’ is die je zelf mag varen. Je hebt geen vaarbewijs of ervaring nodig. Op de Friese meren wordt er voor je gevaren! #WijVarenU !

Vaararrangementen

Vaararrangement: - € 39,75 p.p. 1-2 personen - € 26,50 p.p. 3 personen - € 21,50 p.p. 4-5 personen - € 17,50 p.p. vanaf 6 personen - tarief kinderen in overleg. - losse privé rondvaart met uw VaarHuis, ± 60 minuten - vaartijd is op aanvraag aanpasbaar | Populair, de Cruise arrangementen: - € 485,- All-in voor twee personen, 3-daags - € 795,- All-in voor twee personen, 5-daags - vanaf € 980,- All-in voor twee personen, 7-daags - tarief kinderen of grotere gezelschappen op aanvraag

Het ultieme vakantiegevoel óp de Friese Meren

Romantisch, actief, avontuurlijk of zomaar even een ‘Zen’ moment. Je hebt het al door, bij VaarHuis Cruises & Vakanties ervaar je een originele overnachting ‘op maat’, naar eigen wens ingevuld. Heb je een eigen idee of aanvullende wensen, laat het de crew weten. Wolkom yn Fryslân!

Hotelkamerboot

Het VaarHuis is wel het bekendste varende ’Tiny House’. Al geïntroduceerd in 2003, deze 1ste generatie werd toen een Flark genoemd. Het ScheepsHuisje, zo wordt de 2e generatie ook wel genoemd, trekt jaarlijks veel nog altijd veel bekijks op het water. Met de sierlijke vlag wapperend op het voordek is het een varende bezienswaardigheid. Van buiten oogt dit complete appartement op het water als een eenvoudig onderkomen. Maar eenmaal binnen zijn de gasten al snel onder de indruk van de ruimte, luxe en design. Deze ‘Tiny HouseBoot’ heeft de mobiliteit van een motorjacht en het comfort van een vakantiehuisje met de luxe van een hotel. Het knusse interieur van deze ‘Hotelkamerboot’ doet zeer ruimtelijk aan vanwege de prachtige lichtinval vanuit de dakramen, vides en openslaande deuren.

Specificaties

Het verblijf aan boord is vooral uniek omdat je samen met je partner of gezelschap met z’n allen slaapt in het VaarHuis en niet apart in bijvoorbeeld een losse hotelkamer. Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt (hotel linnen) en is er bij elke vorm van verblijf een ‘VaarHuis startpakket’ inclusief luxe handdoeken & zeepjes. Extra krijgt je een aantal cupjes Nespresso koffie, thee, suiker/creamer, aantal blokjes haardhout, vaatwasblokje, toiletpapier, vuilniszakje, vaat-, thee- en een handdoekje. Geniet (naast cv) van de sfeervolle houthaard, een eigen luxe badkamer met ruime douche en toilet, complete keuken met combi-oven, koelkast, vaatwasser en een Nespresso koffiemachine.

Het ultieme vakantiegevoel óp de Friese Meren

Er even tussen uit, wakker worden op het water, onthaasten, genieten… dat is méér dan een overnachting. Uniek, je bent al vanaf één nacht welkom aan boord met zowel kleine als grotere gezelschappen. Reserveer short stay, een ontspannen hotelwaardige overnachting. Of boek long stay, een comfortabele vakantie op het water.

HuisHavens – De Friese Meren

Sneekermeer, vakantiepark RCN de Potten | Joure | Langweer | Broek | Akkrum & Terherne, dat zijn de fraaie HuisHavens waar uw complete vakantiegevoel begint, allemaal schitterend gelegen in het watersporthart van Fryslân. Bij een boekingsaanvraag kunt u een voorkeur aangeven. Afhankelijk van uw arrangement en beschikbaarheid in de haven, weet u altijd vooraf waar u aan boord wordt ontvangen. Vraag de crew naar de details van de diverse locaties, gevarieerde keus, voor ieder wat wils!

Origineel overnachten

Voor kinderen tot 12 jaar, langer vakantie verblijf, long stay of bij groepen zijn speciale tarieven op aanvraag. Huishaven logies | doordeweeks Ma t/m Do: € 69,50 per persoon per nacht op basis van logies. Huishaven logies arrangement | weekend Vr t/m Zo: € 79,50 per persoon per nacht op basis van logies | meerdaags tarief op aanvraag!


VaarHuis

 • Nederland
 • Friesland
 • Offingawier
vanaf € 185,- per nacht

Beschikbaarheid

Voor de beschikbaarheid & actuele prijs van deze accommodatie ga je naar onze partner VaarHuis Vakantie

Ga naar de website
Snelcode: 0361

Ook origineel: