Kampeervlot

 • Nederland
 • Noord-Brabant
 • De Heen

Slapen op het water, genieten van de rust. Rustig dobberend, ver weg van alle drukte. Je geniet van de vogels om je heen en van het wiegende riet. De zon zag je nog nooit zo mooi onder gaan. Dat is nog eens origineel overnachten!

 • 1 tot 4 personen
 • Huisdieren toegestaan
 • In de natuur, Op/aan het water
 • Geen Wifi

Slapen op een vlot

Op de grens van Noord-Brabant en Zeeland ligt het plaatsje de Heen, klein maar fijn en bekend uit de streekromans over Merijntje Gijzen. Hier ligt de bakermat van de kampeervlotten. In 1998 introduceerde Jos Akkermans, oprichter van recreatiebedrijf Akkermans, dit concept en werd hiermee genomineerd voor de Nationale Toerismeprijs. De kampeervlotten in De Heen liggen verscholen in het riet van de Steenbergse Vliet en zijn alleen te bereiken met de bijgeleverde Canadese kano. De vlotten liggen onderling op grote afstand van elkaar aan de oever van de rivier. Je hebt een heerlijk uitzicht over het water en ziet hier een daar een bootje passeren en eendjes langs zwemmen. Bij het vertrekpunt komt je direct al het monumentale sluizencomplex Beneden Sas tegen. Deze sluis is opgenomen op de monumentenlijst van de Europese Unie en een plaatje om te zien. Beklim de Bunkertreppe en geniet van het prachtige uitzicht over de omgeving. Als je het sluisje oversteekt kun je vogels en Schotse Hooglanders gaan spotten in het bijzondere natuurgebied de Dintelse Gorzen. Ook vissers kunnen uitstekend terecht op deze kampeervlot locatie. Discovery Channel maakte op deze locatie zelfs een snoekbaars special. De kampeervlotten van De Heen liggen in het meest waterrijke deel van de Brabantse Wal, een bijzonder plekje in Nederland waar Brabant Zeeland kust, een landschap van Allure dat het verkennen meer dan waard is. Een gebied met unieke natuur, bijzondere monumenten en culturele evenementen. De Zeeuwse kust met haar mooie brede zandstranden is vanaf hier goed bereikbaar.
Lees meer
Toon op kaart
Akkermans - Kampeervlot - De Heen

Origineel omdat

 • Bijzonder overnachten op een Kampeervlot
 • Het concept ‘overnachten op een kampeervlot’ kreeg de Nationale Toerismeprijs
 • Inclusief Canadese kano en kampeeruitrusting
 • Midden in de natuur en volop privacy

Beschikbaarheid

We hebben geen live beschikbaarheid van deze accommodatie. Informeer bij de verhuurder voor specifieke data.

Hoe boeken?

De beschikbaarheid & prijs is op aanvraag. Neem hiervoor contact op met de verhuurder


Wat je moet weten

 • Inchecken vanaf 14:30
 • Uitchecken tot 11:00
 • Aantal personen Maximaal 4 personen
 • Huisdieren Toegestaan
 • Parkeren Gratis
 • Wifi Niet aanwezig
 • Minimum verblijf 1 nacht

Het Kampeervlot

Idyllisch gelegen kampeervlotten bij het monumentaal sluizencomplex Beneden Sas. Midden op de Steenbergse Vliet met natuurgebied de Dintelse Gorzen, de historische stad Bergen op Zoom en recreatie op de Brabantse Wal op een steenworp afstand. Je overnacht op een 25 vierkante meter groot vlot met daarop een duurzaam gebouwde houten hut. De vlotten liggen verscholen in het riet ven liggen op geruime afstand van elkaar, zodat je echt in alle rust kunt genieten. Je krijgt een volledige kampeeruitrusting mee in de kano die ter beschikking wordt gesteld. Zelf moet je voor een slaapzak, pannen, borden en bestek zorgen. Let wel op dat je niet teveel meeneemt. Alles moet per kano worden vervoerd want de hutten zijn niet over land te bereiken. Het kampeervlot is gemaakt voor maximaal vier volwassenen. Een gezin van twee volwassenen en drie jonge kinderen kunnen eveneens zonder problemen op één vlot overnachten. Als je een kampeervlotovernachting boekt is een Canadese kano bij je verblijf inbegrepen. Een Canadese kano is zo groot dat je er met 3 tot 4 volwassenen comfortabel in kunt zitten. De kano, die ook groot genoeg is om je bagage in te vervoeren, krijg je mee vanaf het vertrekpunt en kun je gedurende je verblijf gebruiken om je te verplaatsen en op avontuur te gaan in de omgeving. Op alle locaties is er een receptie waar je kunt inchecken en praktische informatie meekrijgt over je kampeervlotavontuur. Of je nu gaat voor Marnemoende, De Wissen of De Heen, overal zijn er volop recreatiemogelijkheden en is er altijd horeca in de buurt als je bijvoorbeeld een hapje wilt gaan eten. Vaak kun je ter plaatse ook fluistersloepen, sup boards of andere kanotypes huren. Op je vlot waan je je alleen op de wereld, maar zoek je vertier, dan zul je het zeker vinden!

Slapen op de Steenbergse Vliet

Op de grens van Noord-Brabant en Zeeland ligt het plaatsje de Heen, klein maar fijn en bekend uit de streekromans over Merijntje Gijzen. Hier ligt de bakermat van de kampeervlotten. In 1998 introduceerde Jos Akkermans, oprichter van recreatiebedrijf Akkermans, dit concept en werd hiermee genomineerd voor de Nationale Toerismeprijs. De kampeervlotten in De Heen liggen verscholen in het riet van de Steenbergse Vliet en zijn alleen te bereiken met de kano. De vlotten liggen onderling op grote afstand van elkaar aan de oever van de rivier. Je hebt een heerlijk uitzicht over het water en ziet hier een daar een bootje passeren en eendjes langs zwemmen.

In de omgeving

Bij het vertrekpunt komt je direct al het monumentale sluizencomplex Beneden Sas tegen. Deze sluis is opgenomen op de monumentenlijst van de Europese Unie en een plaatje om te zien. Beklim de Bunkertreppe en geniet van het prachtige uitzicht over de omgeving. Als je het sluisje oversteekt kun je vogels en Schotse Hooglanders gaan spotten in het bijzondere natuurgebied de Dintelse Gorzen. Ook vissers kunnen uitstekend terecht op deze kampeervlot locatie. Discovery Channel maakte op deze locatie zelfs een snoekbaars special. De kampeervlotten van De Heen liggen in het meest waterrijke deel van de Brabantse Wal, een bijzonder plekje in Nederland waar Brabant Zeeland kust, een landschap van Allure dat het verkennen meer dan waard is. Een gebied met unieke natuur, bijzondere monumenten en culturele evenementen. De Zeeuwse kust met haar mooie brede zandstranden is vanaf hier goed bereikbaar.

Horeca- en recreatietips

Een greep uit de mogelijkheden: Bezoek markiezenstad Bergen op Zoom met haar prachtige historische centrum en 800 monumenten, onlangs verkozen tot Beste binnenstad van Nederland. Bourgondische steden als Antwerpen en Breda zijn in circa 30 minuten te bereiken. Op 1,5 km ligt Akkermans Golf, een mooie par 3 golfbaan met driving range en oefengreens. Deze golfbaan staat in de top 3 van Nederland’s beste 9 holes banen (met 18 afslagplaatsen). Escape room Bunker Escape op het terrein van recreatiebedrijf Akkermans, gesitueerd in een bunker uit WOII. Een echte sensatie! Huur een sloep, sup of fiets bij Akkermans en verken zo de omgeving. Ga op piratenavontuur met Treasure Island Adventure Golf of Treasure Island Adventure Doolhof. Bij het pittoreske restaurant Beneden Sas kun je terecht voor een heerlijke lunch of diner of gewoon genieten op het terras met uitzicht op de monumentale sluis. Wandelen en fietsen door uitgestrekte polders, langs het water, door bossen of langs monumenten en historische plaatsen. Er zijn vele mooie routes beschikbaar! Alle informatie over deze mooie regio en meer doe-tips vind je op de website van VVV Brabantse Wal.


Kampeervlot

 • Nederland
 • Noord-Brabant
 • De Heen
vanaf € 112,- per nacht Prijs uitleg

Beschikbaarheid

We hebben geen live beschikbaarheid van deze accommodatie. Informeer bij de verhuurder voor specifieke data.

Hoe boeken?

De beschikbaarheid & prijs is op aanvraag. Neem hiervoor contact op met de verhuurder

Snelcode: 0219

Ook origineel: