Vlot

Slapen op een Vlot

In Nederland en België vind je verschillende locaties waar je een vlot kunt huren voor een bijzondere overnachting. Het ene vlot ligt verankerd op een vaste plek, terwijl je een ander vlot mee mag nemen voor een belevenis op het water. Kies zelf je mate van avontuur en huur een vlot voor een onvergetelijke overnachting!

Lees meer
Slapen op een Vlot

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Type

Toon meer

Ligging

Kenmerken

Toon meer

Nachtprijs

Filteren
Sorteer op:
25 overnachtingen gevonden
Filteren

Slapen op een vlot

Wakker worden op het water kan op verschillende manieren worden ingevuld. De meeste mensen denken hierbij meteen aan een bootje, een watervilla of een andere accommodatie die op het water staat. Wist je dat je ook kunt slapen op een vlot? In Nederland vind je verschillende locaties waar je een vlot kunt huren voor een bijzondere overnachting. Het ene vlot ligt verankerd op een vaste plek, terwijl je een ander vlot mee mag nemen voor een belevenis op het water. Kies zelf je mate van avontuur en huur een vlot voor een onvergetelijke overnachting!

Waarom is vlotkamperen zo leuk?

Bij slapen op een vlot moet je denken aan een houten vlot waar een tent op staat. In die tent is meestal plek voor twee personen en soms voor vier personen of meer. Slapen doe je op een luchtbed, een veldbedje of een matje. Je kunt het dus heel goed vergelijken met kamperen, maar dan op het water! In Nederland zijn er vooral veel vlotten te vinden waar je op kunt kamperen. Sommige vlotten beschikken over een houten huisje met een simpele inrichting. In het buitenland, zoals Frankrijk en België, vind je volledige tiny houses op een vlot. Die vlotten zijn meestal iets luxer, maar vaak staat back to basic nog steeds centraal. Dat is wel zo passend voor een overnachting in de natuur.

“Wie weet spot je wel wild vanaf je vlot zoals een hert of een vos.”


Bijzonder slapen op een vlot is juist leuk, omdat het weer heel anders is dan de meeste unieke accommodaties waar je misschien geweest bent. Slapen in een pipowagen of logeren in een tiny house is te gek, maar dergelijke slaapplekken vind je over het algemeen vaker dan een kampeervlot. Daarnaast geeft vlotkamperen je een heel vrij gevoel; je bent meestal midden in de natuur waar stilte regeert. Wie weet spot je wel wild vanaf je vlot zoals een hert of een vos! Wanneer je een vlot huurt waarmee je ook kunt varen, ben je natuurlijk helemaal vrij om te gaan en varen waar je wilt. Op die manier ontdek je een bepaald natuurgebied ook nog eens op een wel heel speciale manier; vanaf je eigen vlot op het water.

Op welke locaties kan ik slapen op een vlot?

In Nederland vind je verschillende plekken waar je een vlot kunt huren. Zo heb je talloze mogelijkheden om op een vlot te slapen in het waterrijke Noord-Holland. Neem bijvoorbeeld dit Kampeervlot in Uitdam, een zelfgebouwd vlot dat van alle gemakken voorzien is. Dit vlot beschikt over een motortje waarmee jij het magische Waterland kunt ontdekken. Slapen doe je waar jij wilt - heb je onderweg een mooi plekje gezien waar je je anker uit kunt gooien? Dan kan het maar zo zijn dat dat je slaapplek wordt voor de nacht. Hoe bijzonder is dat? In Weesp vind je een Floating Lodge, een vlot dat op een groen plekje in een sloepenhaven ligt. Hoewel je dit vlot niet mee kunt nemen voor een rondje varen, is het alsnog een fraaie plek om te slapen. Op dit vlot is zelfs een bed aanwezig!

Friesland mag natuurlijk niet ontbreken wanneer we het hebben over overnachtingen op het water. Als er één provincie is waar veel water te vinden is dan is het wel Friesland. Het zal je dan ook niet verrassen dat je ook daar heerlijk kunt overnachten op een vlot. Op dit knusse vlot in Easterein is het romantisch genieten van een houten huisje op het water. Met een comfortabel bed, een elektrisch kacheltje en de mogelijkheid om te koken hoef je hier nergens aan te denken. Het vlot ligt verankerd maar kan worden gelicht om de groene omgeving te ontdekken. Op die manier heb je the best of both worlds wanneer het om slapen op een vlot gaat.

Ik wil kamperen op een vlot. Waar moet ik op letten?

Slapen op een vlot brengt de nodige voorbereiding met zich mee, vooral omdat de meeste vlotten niet bij een camping of vakantiepark horen. Kijk voordat je vertrekt goed wat er inbegrepen bij het vlot zit, zodat je precies weet wat je wel of niet mee moet nemen. Hierbij kun je jezelf de volgende vragen stellen:

 

 • Wat is er aanwezig in het vlot om te slapen? Moet ik een kussen en/of slaapzak meenemen?
 • Kan ik zitten op het vlot of in de tent? Of moet ik stoeltjes meenemen?
 • Zijn er mogelijkheden om te koken op het vlot? Zijn er borden, pannen en bestek aanwezig?
 • Waar ligt het vlot? Wat is er te doen in de omgeving?
 • Is er een toiletemmer aanwezig of een andere mogelijkheid om naar de wc te kunnen?
 • Wil ik op een vlot slapen dat ergens vast ligt of wil ik een vlot meenemen op een avontuur op het water?
 • Kan ik de vlotovernachting met de auto of met het openbaar vervoer bereiken?
 • Voor hoeveel personen is het vlot geschikt?
 • Mag mijn hond mee op het vlot?
 • Is er verlichting aanwezig op het vlot?
 • Is er een manier om jezelf te verwarmen op het vlot?


Naast bovenstaande vragen is er een aantal handige tips dat je op kunt volgen voor het slapen op een vlot. Met deze tips zorg jij ervoor dat je overnachting op het vlot onvergetelijk wordt!

 

 • Neem spray of crème mee om muggen te weren, omdat je bij een vlotovernachting altijd in de buurt van water bent.
 • Wil je bereikbaar zijn of foto’s kunnen maken met je telefoon? Neem dan een powerbank mee. Vlotten die je zelf kunt besturen, beschikken meestal niet over stroom.
 • Doe vooraf boodschappen zodat je het vlot niet meer af hoeft voor eten en drinken.
 • Neem een jas en/of vest mee. In de avond kan het op het water behoorlijk fris zijn. Laagjes helpen om je goed warm te houden.

Geef een unieke overnachting cadeau

Wil jij een bijzondere overnachting cadeau geven? Dat kan met de Origineel Overnachten Cadeaubon. Bepaal zelf de waarde van de cadeaubon en de ontvanger kan deze vervolgens besteden bij alle deelnemende accommodaties.

Geef een unieke overnachting cadeau