Off-the-grid Slaapwagen in het veld

 • Nederland
 • Noord-Brabant
 • Vlierden
5,0 / 5 (1 beoordeling)

Design slaapwagen “PIET 3.0”: Basic kamperen op een platte wagen bij de boer. Hoog en droog logeren op het veld midden in de natuur. Lekker met 2en helemaal basic weg zijn van de bewoonde wereld zonder andere gasten.

 • 1 tot 2 personen
 • Huisdieren niet toegestaan
 • In de natuur, Bij de boer
 • Geen Wifi

Koop als cadeau

Hier kun je de OrigineelOvernachten cadeaubon inwisselen. Meer informatie

Wil je deze overnachting cadeau doen? Koop een cadeaubon

Off-The-Grid Kunstobject- Slaapwagen Piet "3.0"

Kamperen hoog en droog op een kant en klare oude gerestaureerde platte wagen in een kunstobject. In deze design-slaapwagen wagen kun je lekker met zijn tweeën even helemaal weg zijn van de bewoonde wereld, met je blote voeten door het gras lopen en hoor je in de verte de koeien loeien en kikkers kwaken. s’ Avonds in het pikkedonker en is de sterrenhemel hier heel goed te zien.
Lees meer
Toon op kaart
Schooteindhoeve Off-the-Grid Design Slaapwagen Piet 3.0/ Tiny House

Origineel omdat

 • Basic logeren voor avonturiers
 • Bijzondere slaapwagen ontstaan uit een kunstproject
 • Eco-vriendelijk
 • Off-the-Grid tiny house

Beschikbaarheid

Selecteer een gewenste datum.

Hoe boeken?

Je kunt hier direct reserveren. Er wordt je nog niets in rekening gebracht.


Wat je moet weten

 • Inchecken vanaf 15:00
 • Uitchecken tot 11:00
 • Aantal personen Maximaal 2 personen
 • Huisdieren Niet toegestaan
 • Parkeren Voor aan de weg
 • Wifi geen
 • Minimum verblijf 1 nacht
 • Periode Te reserveren van 1 mei t/m 31 oktober
 • Bagage Het is een klein stukje wandelen vanaf uw parkeerplek (er is een kruiwagen voor uw bagage).

Off the grid basic logeren op het veld midden in een maisveld in de natuur.

Hoe kwam deze wagen tot stand: Foodlab de Peel heeft de volstrekte anonimiteit van voedsel in de regio doorbroken dmv. van het koppelen van 5 boeren aan 5 kunstenaars. Zij zijn hiermee in okt. 2015 gestart op de DDW. Samen dichtten ze de kloof tussen boeren en burgers en werken ze in een broedkamer aan de maatschappelijke transitie van de veehouderij in Brabant. Het Project FoodlabPeel is een gebiedsgericht project van bkkc, ZLTO en het Peelnetwerk onder de vlag van het landelijke programma Agri Meets Design. Dit project heeft gezorgd voor verrassende, creatieve en vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken voor nu en in de toekomst en is afgesloten op de DDW in okt.2016. De vraag die aan de kunstenaar stelden was: ” Hoe kunnen we het onthaasten wat gasten doen op onze boerderij meer verbinden met de veehouderij”. Ontwerper Ester v.d. Wiel uit Rotterdam is hiermee aan de slag gegaan en haar “Schetsen in de toekomst” heeft als eindproduct dit kunstobject in de vorm van een slaapwagen opgeleverd. Samen hebben zij binnen dit gebiedsgerichte kunstproject volgens de familietraditie, een gemengd familiebedrijf voor 2020 ontwikkeld. Op basis van de toekomstplannen van de kinderen zijn toekomstscenario’s geschetst waar de grote schaal van de intensieve melkveehouderij van vader en oudste zoon harmonieus samenwerkt met een reeks van kleinschalige bedrijfstakken van de andere gezinsleden. Door het introduceren van een structurerende infrastructuur, de zichtkoe, het toekomstige mantelzorgbedrijf voor de jongste zoon en een nieuw mobiel gastenverblijf is een leesbaar erf ontstaan. Een blauwdruk dat een handvat biedt voor beslissingen die nu voor de toekomst genomen moeten worden. Om een optimale slaapwagen voor het gemengde bedrijf 2.0 te ontwikkelen is de drie-weg-rotatiekruising methode van de melkveehouder toegepast. Het is een fokmethode waarbij de eigenschappen van verschillende rassen met elkaar gekruisd worden om tot een optimale koe voor een bepaald doeleind te komen. Voor de slaapwagen zijn kruislingen ‘gefokt’ waarbij geselecteerd is op de eigenschappen met betrekking tot de functie slapen, de uiterlijke kenmerken die passen in het agrarische landschap en de eigenschap dat ze autarkisch kunnen functioneren. Een van de kruislingen is PIET 3.0 die past in het nieuwe landschap van het kippenbedrijf van de jongste zoon. Slaapwagen PIET 3.0 is een één op één schets waarin accuraat en gedetailleerd het verleden en de toekomstplannen van het bedrijf uiteengezet worden.

De Slaapwagen

In de wagen bevindt zich een bed met daarop een 2 persoonsmatras met matrasbeschermer. Via het originele melktrapje klim je in de wagen. Je ligt dus lekker hoog en droog voor als er eens een muisje of egeltje op bezoek zou komen. Eveneens zijn er stoelen, een tafel en een tafellampje. Buiten de wagen bevindt zich een vuurkorf met barbeque mogelijkheid en driepoot met ketel. Kussen, slaapzak of dekbedovertrek, bed- bad- en huishoudlinnen en toiletartikelen breng je zelf mee, evenals overige kampeerspullen. Er is geen verwarming en op het lampje op tafel na geen licht of stroom, dit hoort niet bij deze wijze van kamperen, vinden wij. Back to basic dus en dat geeft rust en ruimte. Je krijgt van ons een fijn plekje op het land met mooi uitzicht. Je bent hier even helemaal weg van de wereld. Met de loeiende koeien op de achtergrond kijkend naar de sterrenhemel. Wat heb je nog meer nodig?

Inbegrepen

2 persoons-matras met matrasbeschermer - Voor binnen en buiten: krukjes/tafel en 2 ligstoelen met kussens - Lampjes op zonne-energie tafellampen -Vuurkorf met barbeque-mogelijkheid(als de overheid het toestaat ivm. de droogte), bbq tang - Wasgelegenheid met koud water/warm waterbak die op warmt door de zon - Eco-toilet -Watertankjes met water - Zonne-collectortje voor opladen van de mobiel - Picknickmand met emaille kopjes, bordjes, bestek, bbq-gaatjes pan, broodplank, broodmes, fluitketel. Brandblusser/ ehbo-doos, paraplu en picknickkleed.

Zelf meenemen

Overige kampeerspullen - Kookstelletje (niet electrisch) - Bed- bad- en huishoudlinnen en toiletartikelen -Kussens inclusief slopen en slaapzak of dekbed met overtrek (of ter plaatse te huur) - Laarzen/wandelschoenen/ kleding etc. -Zaklamp - Picknickkleed - Etenswaren, drank, persoonlijke verzorgingsproducten.

Filosofie

Geen tijd hebben: dat is een van de ervaringen van onze tijd. Je hebt de kloktijd en innerlijke tijd. M.b.t. tot het laatste hechten wij belang aan het verkennen van rust, verveling, aandacht en wachten; ervaringen die sinds de Oudheid als belangrijke voorwaarden voor het denken en de creativiteit werden beschouwd, maar in het huidige economische leven nog weinig waardering krijgen. Daarom ontstond bij ons het idee voor off-the-grid wagen. Een plek geheel voor jouw als gast alleen, weg van de massa, in de natuur. Ideaal om te herstellen, op te laden, en vooral te genieten, alleen door hier te zijn. Het zijn vaak de kleine dingen die het hem doen. Je bent hier lekker veel in de buitenlucht, tijd voor verwondering over al het moois wat de aarde ons biedt. Wij gunnen onze gasten dat men weer tot rust komt in harmonie met zichzelf en met de natuur. Dus even geen gehaast, geen overvolle agenda, geen sociale verplichtingen of een race van hot naar her. Even niet teveel indrukken van buitenaf zodat je weer “tijd en ruimte”krijgt om ideeën van uit jezelf te laten opbloeien. Onder rust verstaan wij ook stilte; zo belangrijk en gezond. Stilte vinden wij de perfecte therapie tegen stress, je kan je beter concentreren en dus ook beter focussen: Je geest komt door stilte letterlijk tot rust. Keer terug naar de geluiden, de geuren en aardse genoegens door te logeren op deze unieke locatie als een vrije “nomade”.

Omgeving

Deze locatie heeft zelf een heus oorlogsmuseum(op afspraak te bezoeken tegen betaling). In de omgeving van de Schooteindhoeve vind je het Bikkelsbos en de Brouwhuissche heide, beide maken deel uit van natuurgebied De Peel waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. in de buurt vind u ook KidsPlaza kinderspeelpaleis Helmond of Attractiepark Toverland in Sevenum. De cultuur historische dorp Griendtsveen en Helenaveen.


Prijs inclusief

INBEGREPEN:
2 persoons-matras met matrasbeschermer - Voor binnen en buiten: krukjes/tafel en 2 ligstoelen met kussens - Lampjes op zonne-energie tafellampen -Vuurkorf met barbeque-mogelijkheid(als de overheid het toestaat ivm. de droogte), bbq tang - Wasgelegenheid met koud water/warm waterbak die op warmt door de zon - Eco-toilet -Watertankjes met water - Zonne-collectortje voor opladen van de mobiel - Picknickmand met emaille kopjes, bordjes, bestek, bbq-gaatjes pan, broodplank, broodmes, fluitketel. Brandblusser/ ehbo-doos, paraplu en picknickkleed.

ZELF MEENEMEN:
Overige kampeerspullen - Kookstelletje (niet electrisch) - Bed- bad- en huishoudlinnen en toiletartikelen -Kussens inclusief slopen en slaapzak of dekbed met overtrek (of ter plaatse te huur) - Laarzen/wandelschoenen/ kleding etc. -Zaklamp - Picknickkleed - Etenswaren, drank, persoonlijke verzorgingsproducten.

Bijkomende kosten

Toeristenbelasting Per persoon per nacht
€ 2,50

Optioneel bij te boeken

Bedlinnen Per verblijf
€ 10,-
2 Kussenslopen, 2-persoonsonderlaken en 2 -persoons dekbedovertrek.
Haardhout Per stuk
€ 7,50
Mand met hout

Reviews

5,0 / 5
Originaliteit 5,0
Ligging 5,0
Interieur 5,0
Hygiëne 5,0
Contact met de verhuurder 5,0
Joep Verbleef in juli 2022
5,0

Hele leuke ervaring voor wie basic en origineel wil overnachten. Ideaal voor een ‘heisessie’ inclusief mooie wandelingen door de Peel.

Originaliteit 5,0
Ligging 5,0
Interieur 5,0
Hygiëne 5,0
Contact met de verhuurder 5,0
Lees meer Lees minder
Reactie van verhuurder

Beste Joep. Wat attent om nog een review te plaatsen. Heel fijn. Bedankt. Hanneke.

Annuleringsvoorwaarden

Je boekt direct bij de eigenaar van deze accommodatie. Na (aan)betaling gelden onderstaande annuleringsvoorwaarden van de verhuurder:

Bij annulering van weken en midweken in het seizoen (zie hieronder), korter dan twee maanden vóór de verhuurdatum wordt 50% van het huurbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen één maand voor de verhuurdatum is het volledige huurbedrag verschuldigd ongeacht de lengte van je verblijf (dus ook al bij 1 nacht).

Onder het seizoen wordt verstaan: 1 april t/m 29 oktober plus 18 december t/m 10 januari. Bij annulering buiten het seizoen wordt 25 euro administratiekosten in rekening gebracht bij annulering binnen 1 week.


Deze accommodatie vind je in de collecties:


Off-the-grid Slaapwagen in het veld

 • Nederland
 • Noord-Brabant
 • Vlierden
5,0 / 5 (1 beoordeling)
vanaf € 60,- per nacht

Beschikbaarheid

Selecteer een gewenste datum.

Hoe boeken?

Je kunt hier direct reserveren. Er wordt je nog niets in rekening gebracht.

Snelcode: 0880

Ook origineel: