Boerderij

Boerderij overnachtingen

Leuk, leerzaam en lekker buiten: dat is overnachten bij de boer! Of je nu besluit om voor het kamperen te gaan of op zoek bent naar nog iets uniekers: het kan allemaal. Van back to basic tot aan luxe waar je ‘u’ tegen zegt. Maar wel altijd op de boerderij, tussen de dieren, met een constant aanwezige geur van vers hooi en ver weg van alle dagelijkse beslommeringen. Hoe zou je het vinden om eens te slapen in voormalige hooischuur of plaggenhut? En met een beetje geluk mag je – als je wilt – de boer ook meehelpen bij zijn dagelijkse bezigheden!
Lees meer
Boerderij overnachtingen

Uitgelicht:

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Type

Toon meer

Ligging

Toon meer

Kenmerken

Toon meer

Nachtprijs

Filteren
Sorteer op:
51 overnachtingen gevonden
Filteren
Wanneer je het een beetje goed timet wordt het overnachten bij de boer een ervaring om nooit meer te vergeten. Bijzonder wordt het sowieso, maar als je geluk hebt maak je iets mee dat alleen op de boerderij zou kunnen gebeuren. Wie weet wordt er wel een kalfje of geitje geboren, of worden de schapen precies tijdens jouw verblijf geschoren. Vis je achter het net? Geen nood: je mag vrijwel altijd meehelpen bij de dagelijkse werkzaamheden, en dat is al indrukwekkend genoeg! Zie jij jezelf al koeien melken, of nog unieker, een kameel?

Overnachten bij de boer

Na al het harde werk (of geluier, dat is aan jou) is een ding in ieder geval zeker: je zult slapen als een roos! Maar blijf niet te lang liggen, want ook de ontbijtjes op de boerderij zijn bijzonder. Je bent immers waar de producten zelf vandaan komen: proef bijvoorbeeld de eigen kaas, boter en eieren van de boerderij zelf. Heel erg vers en ook nog eens biologisch! Kunnen jij en/of je kids daarna lekker rondscheuren op de tractor, knuffelen met de geitjes of weer opnieuw een handje meehelpen bij de boer. Of blijf lekker een dagje niksen, het is immers vakantie! Hoe druk of rustig je het ook voor jezelf maakt, een ding is zeker: je bent er echt even helemaal tussenuit. Mocht je de hectiek toch missen: de stad is bijna nooit heel ver weg.

Op welke boerderij kun je blijven slapen? 

Hoe leuk de dieren zijn, wees niet bang dat je ook daadwerkelijk tussen de geiten of koeien moet slapen. Sterker nog, je hoeft vaak niet eens je eigen spullen mee te nemen wanneer je besluit te overnachten op een boerderij. Naast de gewone werkzaamheden gebruiken een aantal eigenaren een deel van hun grond als plek voor een bijzondere accommodatie, mét comfortabele bedden. Dat kan bijvoorbeeld een omgebouwde hooischuur of plaggenhut zijn, maar ook een pipowagen, grondulow, tipi- of safaritent midden op het weiland. Allemaal uitgerust met alle faciliteiten die je je maar kunt wensen: van een compleet uitgeruste keuken en een ruime douche tot aan een fijne woonkamer. Soms is er zelfs een zwembad of sauna aanwezig en heb je beschikking tot een eigen barbecue.

Je kunt onder meer terecht op boerderijen in Drenthe, Overijssel, Groningen, Terschelling en het Groene Hart. Ook aan grote groepen is gedacht. Zo verblijf je in een zogenoemde steltenberg in de Betuwe met maar liefst zeven personen en kun je in Limburg verblijven in een omgebouwde vakwerkboerderij. Genieten met een grote G doe je bij de boer gegarandeerd!