Trein & Tram

Slapen in een Trein of Tram

Bijzonder overnachten in een Trein of tram. Op verschillende plekken verspreid in Nederland vind je oude treinen en Trams waar je een nachtje of langer kunt spenderen. 
Lees meer
Slapen in een Trein of Tram

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Type

Toon meer

Collecties

Ligging

Kenmerken

Nachtprijs

Slapen in een trein

Tegenwoordig kun je vanuit Nederland meerdere slaaptreinen pakken om naar verre oorden te reizen. Slapen in een trein is op die manier niet alleen uniek; het brengt je ook nog eens op nieuwe plekken waar je nog nooit geweest bent. Wanneer je altijd al eens hebt willen weten hoe het is om te logeren in een trein, maar niet per se de behoefte hebt om naar het buitenland te reizen, is dit je kans. In Nederland vind je namelijk meerdere plekken waar je kunt slapen in een trein of in een tram die gewoon op zijn plek blijft staan!

“Maak dromen werkelijkheid en boek een of meerdere nachten in een trein of tram voor een fantastische en vooral onvergetelijke ervaring”

 
Deze voormalige vervoermiddelen zijn uit de running gehaald en worden nu ingezet als bijzondere accommodatie. Bijzonder is het zeker, want hoe tof is het om wakker te worden in je eigen coupé? Of om een compleet ingerichte trein voor jezelf te hebben? Maak dromen werkelijkheid en boek een of meerdere nachten in een trein of tram voor een fantastische en vooral onvergetelijke ervaring. Slapen in een trein is leuk voor het hele gezin en kan ook perfect als grappig vrienden- of vriendinnenuitje of zelfs als een romantische getaway met z’n tweetjes.

 

Overnachten in een treinwagon

Nu vraag je je waarschijnlijk af waar je zoal kunt slapen in een trein. Op verschillende plekken verspreid in Nederland vind je oude treinen en wagons waar je een nachtje of langer kunt spenderen. Neem bijvoorbeeld deze kleurrijke trein in Mexicaans thema. Je vindt deze trein in Hoogwoud, een dorpje in Noord-Holland. Deze wagon is omgebouwd tot een extreem luxe verblijf voor maximaal 4 personen. Naast twee heerlijke tweepersoonsbedden, een smart tv en een ingerichte keuken kun je hier namelijk gebruik maken van je eigen bubbelbad én privé DAF-terras bovenop de trein. Dat is nog eens bijzondere overnachten!

Bij Amsterdam Sloterdijk kun je ook slapen in een voormalige trein. Daar staat een opvallende trein met een aantal slaaprijtuigen dat tot een paar jaar geleden onderdeel was van de nachttrein tussen Rome en Zürich. Vandaag de dag boek je hier je eigen coupé waarin je nog steeds op het spoor slaapt! In deze trein is namelijk een gezellig hostel te vinden met maar liefst 132 bedden verdeeld over 44 compartimenten. De slaaprijtuigen zijn nog origineel, dus je logeert hier in bedden die écht bij de trein horen. Liever niet ín een trein slapen, maar wel in een kamer met treinthema? Check dan zeker deze treinkamer in het hart van Utrecht.

 

Overnachten in een tram

Het zijn niet alleen treinen die je kunt boeken als ‘stilstaand vervoermiddel’. In Nederland zijn ook voormalige trams te boeken als volwaardige overnachting. Zo staat wederom in het Noord-Hollandse Hoogwoud deze fraaie Franse tram die afkomstig is uit het Amsterdam Openbaar Vervoersmuseum. De tram is volledig in Frans thema ingericht wat ervoor zorgt dat het een kleurrijk en vooral origineel geheel is. Je slaapt hier met maximaal 2 personen met uitzicht op het groen. Op hetzelfde terrein staat ook een heuse Italiaanse tram, een tram die in volledig Italiaans thema is ingericht. Bij beide trams zijn de bedden al opgemaakt en kun je gebruik maken van smart tv, keukentje met oven en een eigen badkamertje.

In Dreumel in Gelderland vind je een prachtige authentieke paardentram die omgebouwd is tot een knus verblijf voor 2 personen. De tram is net zo mooi als de locatie: midden in een privébos en op loopafstand van een klein meer. Er liggen kano’s en een roeibootje voor je klaar om in de vroege ochtend of avond bevers te spotten die rondom het meer leven. Tot slot willen we je nog kennis laten maken met deze mooie retro tram die in Wieringerwerf te vinden is, een dorpje in Noord-Holland. Deze oer-Hollandse tram heeft ooit in Rotterdam gereden; tegenwoordig kun je er met maximaal 6 personen in overnachten. Deze wederom prachtige locatie in de natuur is een droom voor zowel volwassenen als kinderen.

Geef een uniek nachtje weg cadeau

Wil jij een bijzondere overnachting cadeau geven? Dat kan met de Origineel Overnachten Cadeaubon. Bepaal zelf de waarde van de cadeaubon en de ontvanger kan deze vervolgens besteden bij alle deelnemende accommodaties.

Geef een uniek nachtje weg cadeau