Loading...

Tips voor een romantisch weekendje weg

Verliefd, verloofd of getrouwd? Wil je je partner eens op een bijzonder nachtje weg trakteren? Dan wil je vast iets heel speciaals geven? We hebben wat bijzondere locaties voor je op een rijtje gezet. Een gewoon hotel doet je niets meer als je eenmaal in een van deze hotels een nachtje hebt doorgebracht. Onvergetelijk, origineel en gewoon weer eens heel iets anders dan anders. En heel erg leuk om cadeau te doen!

Extraordinaire & Spectaculair

Tussen Apeldoorn en Deventer ligt het kleine vliegveldje Teuge en hier staat een compleet vliegtuig waar je de nacht in kunt doorbrengen. Je hebt dan het hele toestel voor jullie alleen. Van binnen is het vliegtuig natuurlijk volledig aangepast en beschikt het over een bubbelbad, infrarood sauna en comfortabel Kingsize bed. Een luxe privé jet voor een nacht [ TIP 1 ]!

Nachtje in een vuurtoren
Het vliegtuig staat gewoon aan de grond maar zoek je het liever hogerop boek dan een nachtje in de Vuurtoren van Harlingen [ TIP 2 ]. Het is de enige Vuurtoren in Nederland waarin je kunt overnachten. Ook hier heb je de gehele toren voor jezelf. En een spectaculair uitzicht vanuit je bed zit natuurlijk in de prijs inbegrepen.

Hobbitwoning in Castricum
Voor een sprookjesachtige overnachting moet je in Castricum (Noord-Holland) zijn. Vlakbij zee vind je hier, half verscholen onder een heuvel, een echte Hobbitwoning [ TIP 3 ]. Slapen in de schoot van Moeder Aarde.

Samen staren naar de sterren

Niks romantischer dan met z’n tweeën te staren naar de sterren. We hebben 2 locaties voor je gevonden waar je met je geliefde de hele nacht naar de hemel kan turen. In het Overijsselse Lattrop Brekelkamp staat De Sterrenkubus [ TIP 4 ]. Een romantisch houten huisje met een ‘raam naar de sterrenhemel’. Een telescoop staat in je kamer.

In België vind je deze ‘Luchtbel’ [ TIP 5 ]. Een doorzichtige ronde tent aan de rand van het bos. Robuust, romantisch en luxe. Geschikt voor 2 personen.

Romantische overnachting

‘Gettaway’ voor twee

Wil je met z’n tweetjes even he-le-maal weg boek dan eens een nachtje op dit Kampeervlot [ TIP 6 ]. Verscholen in het riet en alleen per kano te bereiken. In de Biesbosch drijft een bijzondere Ecolodge [ TIP 7 ]. Een drijvende hotelkamer midden in de natuur. En zoek je het liever wat hogerop dan is deze Boomsuite misschien iets voor jou. Een luxe hotelkamer boven in de boom [ TIP 8 ]. Ze staan in Flevoland.

Lekker nestelen

In België vonden we dit boshuisje. Middenin de natuur en vlakbij de mountainbike hoofdstad van België (Houffalize). Het mooie aan dit huisje is dat je slaapt in een nest. Aan het plafond van dit boshuisje is een echt Vogelnest [ TIP 9 ] gemaakt. En hierin bevindt zich je bed. Na een lange boswandeling kruip je dicht tegen elkaar in jullie eigen liefdesnestje.

En zo’n liefdesnestje staat ook in Vlaardingen. Bij De Vreemde Vogel [ TIP 10 ] verhuren ze Vogelhuisjes. Een trendy onderkomen in de vorm van een nestkastje. Romantisch!

Romantisch liefdesnestje

Bijzonder romantisch!

Aan de rand van het centrum van Utrecht vind je Badhu [ TIP 11 ]. Een hotel (en restaurant) wat helemaal geïnspireerd is op een Arabische Hammam. Het hotelletjes heeft 8 tweepersoonskamers in Oosterse stijl. Elke kamer heeft één aparte kleur.

Hotel in Arabische sfeer

Verscholen in het groen van het Roermondse stadspark ligt het kleinste kasteeltje van Nederland [ TIP 12 ]; Kasteeltje Hattem. In de voormalige koetshuizen van dit kasteel zijn 8 comfortabele hotelsuites gecreëerd.

Romantisch hotel in Amsterdam

Lloyd Hotel in Amsterdam


In Amsterdam vind je een uniek 1 tot 5 sterrenhotel [ TIP 13 ]. Kies zelf je eigen luxe en comfort tussen de één en de vijf sterren in het kunstzinnige Lloyd Hotel. Je bent verzekerd van een bijzondere kamer. Alle kamers zijn namelijk ingericht door meer dan veertig Nederlandse kunstenaars en designers.


Wist je dat je ook op de Euromast kunt overnachten [ TIP 14 ]? Er bevinden zich twee exclusieve suites boven de brasserie, gelegen aan de uitkijkplatforms op ruim honderd meter hoogte. In beide suites heerst de charme en romantiek van de jaren 60. Een fles Champagne staat klaar, tot 1 uur ‘s nachts is er roomservice . En van 10 uur ‘s avonds tot 10 uur ‘s ochtends is het grootste en hoogstgelegen balkon van Rotterdam exclusief voor jullie.

En nog veel meer…

Op OrigineelOvernachten.nl vind je nog veel meer bijzondere plekjes om te overnachten. We hebben meer dan 100 bijzondere overnachtingen voor je verzameld.

Pin It on Pinterest