Loading...

Bijzonder overnachten in een Iglo van stro

Hayema Heerd Oldehove (Groningen)

Nostalgisch, romantisch, sprookjesachtig en stoer! Dat is Slapen in een Iglo van Stro. Voor verliefden, verloofden, gehuwden en gezinnen. Bij Hayema Heerd in Groningen mag je slapen in een groot bed opgemaakt met een dik pak stro, onder een luxe dekbed met fraai linnengoed en veel kussens. “Prikt dat stro dan niet?” Nee hoor, want op dat stro ligt een comfortabel zacht matrasje. ‘s Morgens bezorgen ze een heerlijk en gezond ontbijt, met allerlei verse producten uit de regio. Ze krijgen wel eens vragen of ze ook een stro-bed voor mensen thuis kunnen maken. Snap je dat? Wij wel!

Slapen in stro met zicht op de sterren

Bijzonder overnachten, je één voelen met de natuur in deze unieke en uiterst knusse iglo’s gebouwd van stro. Waar de Inuit vroeger hun bijzondere bouwkunst toonden met blokken ijs, hebben ze dat bij Hayema Heerd een beetje afgekeken en zijn ze gaan bouwen met stropakken. De ronde bouwvorm is uniek in z’n eenvoud, maar o zo sterk en doeltreffend. De ronde ruimte biedt een gevoel van intimiteit en gastvrijheid. Weer en wind worden buiten gehouden, binnen is het lekker warm en knus bij een klein kacheltje. In de nok een grote glazen koepel waardoor je ‘s nachts bij helder weer de sterren kunt bewonderen en in het voorjaar zie je de eerste vogels overvliegen. Iedere stro-iglo is volledig ingericht met opgemaakte strobedden, een eethoek, elektra, verwarming en een klein koelkastje. Er zijn twee iglo’s geschikt voor twee tot vier personen (één tweepersoonsbed plus twee losse eenpersoonsbedden) en één iglo voor twee personen.

Met mooi weer lekker buiten ontbijten doe je aan de eigen picknicktafel. Met het fraaie uitzicht over de weidse Groningse landerijen ligt de wereld voor even geheel aan je voeten. Op kleine afstand is het sanitair (‘s winters verwarmd) en een aparte blokhut waar je koffie/thee kunt zetten en kunt koken.

Alle voorzieningen zijn aanwezig. Kinderen zijn ook gek op de stro-iglo’s, vooral omdat ze zo vanuit hun iglo de trampoline op kunnen springen of lekker kunnen schommelen.

Durf jij de kou te trotseren wanneer het buiten guur en koud is? Eén ding is zeker: wie niet schrikt van een beetje kou wacht een bijzonder winters avontuur. In de stro-iglo’s snort een klein kacheltje. De dikke wanden van stro zorgen er voor dat de kou en wind buiten blijft. En voor de eventuele hoge nood is er altijd nog de ouderwetse porseleinen po. Het bed van stro en de donzen of wollen dekbedden houden je ‘s nachts lekker warm.

Origineel overnachten:

Prijs vanaf € 95,00 per nacht (minimaal twee personen). Bij meer dan één overnachting krijg je korting op de overige nachten. Kinderen tot 16 jaar ontvangen bij twee of meer overnachtingen de zgn. kindervakantiekorting van 50%.

Bezoek website

Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest