Safaritent

Safaritenten

Safaritent huren in Nederland, België of daarbuiten? De meest bijzondere tenten; Safaritenten aan zee, safaritent bij de boer, Boomtent of luxe villatent. Een overzicht!
Lees meer
Safaritenten

Uitgelicht:

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Toon meer

Type

Toon meer

Ligging

Toon meer

Kenmerken

Toon meer

Nachtprijs

Filteren
Sorteer op:
91 overnachtingen gevonden
Filteren

Safaritenten blijven onverminderd populair onder kampeerders. Logisch natuurlijk want tijdens een kampeervakantie in een safaritent combineer je het beste van wel drie werelden:

 • Slapen in een tent; slapen onder tentdoek.
 • Campingleven; het heerlijke buitengevoel van de camping
 • Comfort; een luxe tent met het comfort van een vakantiehuisje

Wil jij ook genieten van een kampeervakantie in zo'n stoere safaritent? Lees dan ter voorbereiding hieronder onze Gids voor safaritenten zodat jij volledig op de hoogte bent van alle ins en outs rondom deze manier van kamperen.

De Safaritent gids bestaat uit:

 • Wat is een safaritent eigenlijk?
 • De geschiedenis van de safaritent. Waar komt de naam vandaan?
 • Soorten safaritenten. Welk type tent past bij mij?
 • Wat zijn eigenlijk de voordelen van kamperen in een safaritent?
 • Zijn er ook nadelen?
 • Waar staan safaritenten in Nederland?
 • Zijn er ook safaritent campings?
 • Ik wil een safaritent huren. Waar moet ik op letten?
 • Wat hebben een safaritent en Glamping met elkaar te maken?

   

  Wat is een safaritent eigenlijk?

  Een safaritent is een grotere tent dan de tent of vouwwagen die je kent van de camping en die je zelf meeneemt in of achter je auto. De tent is al voor je opgezet en staat bij aankomst voor je klaar. De tent is ook robuuster dan een doorsnee tent. Dat komt doordat er gebruik wordt gemaakt van houten palen en een stevig, canvas tentdoek. De inrichting lijkt op die van een kleine bungalow of chalet. De meeste safaritenten hebben een (houten) veranda met tuinmeubilair of loungestoelen, een zitgedeelte binnen met keuken en een of twee of zelfs meer slaapkamers met echte bedden erin. De luxere exemplaren hebben zelfs eigen privé sanitair met een toilet, wastafel en een douche.

   

   

  De geschiedenis van de safaritent. En waar komt de naam vandaan?

  De safaritent vindt haar oorsprong, zoals de naam al doet vermoeden, in Afrika. De eerste tenten verschenen hier in de Serengeti streek, een streek die het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia beslaat. Hier gebruikten jagers een voorloper van de huidige tenten als onderkomen om op groot wild te jagen. De naam safari betekent letterlijk 'op reis' en omdat de jagers zich met regelmaat verplaatsten komt daar de naam van de tent vandaan. De eerste tenten in Afrika werden naast safaritent ook wel Serengetitent genoemd, naar de streek waar ze als eerste verschenen.

  De oorspronkelijke jagerstenten vormden de inspiratie voor de safaritenten zoals we deze nu kennen. De eerste moderne tenten werden geplaatst in Afrikaanse wildparken voor de toeristen aldaar en vandaar waaide deze vorm van luxe kamperen (ook wel Glamping genoemd) over naar Europa. Tegenwoordig vind je op campings door heel Europa deze bijzondere tenten. Bron: Wikipedia

   

  Soorten safaritenten. Welk type tent past bij mij?

  Welk type safaritent past bij mij? Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten safaritenten. Van Safaritent XL, Safaritent XXL, Safarilodges tot Villatent. Maar welk type tent past eigenlijk bij het beste bij jou? Er zijn eigenlijk drie dingen waar je rekening mee moet houden bij de keuze voor een safaritent:

   

  • De grootte van de safaritent
  • Het sanitair
  • De ligging van de safaritent

   

  De grootte van de safaritent

  De grootte van de tent is een belangrijk criterium bij de keuze van de ideale tent. Zoals hierboven aangegeven zijn er veel verschillende soorten tenten. Van klein tot heel groot. Deze grootte is in veel gevallen af te lezen aan de maat die in de naam is verwerkt. Het werkt eigenlijk net als bij kledingmaten. Vrijwel alle safaritenten zijn geschikt voor minimaal 4 personen. De naam zal dan gewoonweg ‘Safaritent’ zijn. Een enkeling is kleiner, voor maximaal 2 personen. Deze herken je aan de naam Safaritent XS of Safaricottage (als dan niet met XS). Een safaritent XL gaat tot 6 personen en safaritent XXL tot wel 8 personen. Er zijn zelf safaritenten voor 12 personen. Bekijk hier een safaritent voor 12 personen.

   

  Sanitair

  Het tweede waar je op moet letten bij het huren van een safaritent is het sanitair. Veel safaritenten hebben eigen sanitaire voorzieningen in de tent. Meestal bestaat deze uit een toilet, wasbak en eenvoudige douche. Maar dat hebben niet alle tenten. Er zijn ook safaritenten die geen eigen sanitair hebben. Het toilet en douche bevinden zich dan in een gezamenlijk sanitairgebouw op de camping of vakantiepark. Een tussenvorm bestaat ook. De sanitaire voorzieningen bevinden zich dan niet in de tent maar in een sanitairhok naast je safaritent. Deze zijn dan wel privé voor je eigen gezelschap. Goed opletten dus bij het boeken hoe het met het sanitair zit.

   

  De ligging van de safaritent

  Het derde en laatste punt van aandacht is de ligging. Zoek je een safaritent op een camping of vakantiepark zodat je profiteert van alle aanwezige faciliteiten zoals een zwembad, speeltuin en animatie? Of zoek je juist de rust en stilte van een safaritent op een afgelegen plek? Of gaat jouw hart sneller kloppen van het boerenleven en doe jij niets liever dan kamperen bij de boer? Op veel boerderijen in Nederland, België en daarbuiten vind je ook stoere safaritenten bij de boer. Baseer je keuze tenslotte op de geografische ligging. Zoek jij een safaritent aan zee, een safaritent op de Veluwe, in het bos of een safaritent in de Belgische Ardennen? Het is allemaal mogelijk!

   

  Tip! Bijzondere tenten

  Naast een bijzondere kampeervakantie in een Safaritent kun je ook kiezen voor een originele variant. Ga bijvoorbeeld kamperen in een Yurt, Tipi tent, Tuinkas, Indiase Radja tent, Woodlodge of Zeecontainer.

   

  Wat zijn eigenlijk de voordelen van kamperen in een safaritent?

  Wat is nou het voordeel van kamperen in een safaritent? Het belangrijkste voordeel is natuurlijk het comfort. Het comfort van een safaritent bestaat uit:

   

  • De ruimte; een safaritent is veel groter dan een standaard tent. Je kunt altijd gewoon rechtop staan.
  • De inrichting; het comfort van een vakantiehuisje. Safaritenten hebben een houten vloer in plaats van een tentzeiltje op het gras. Daarnaast heb je de beschikking over een woongedeelte, keuken en slaapkamers.
  • De robuustheid; door de stevige bouw met houten palen en dik canvast tentdoek heeft slecht en koud weer veel minder vat op het comfort binnen.
  • Eigen sanitair; veel safaritenten hebben eigen sanitair (wc, wastafel en douche). Je hoeft dus niet met je wc rol onder je arm over de camping.
  • Slapen in een echt bed. In een safaritent slaap je in een echt bed en niet op een luchtbed of veldbedje. Voor de kids is er vaak een stapelbed aanwezig en er zijn zelfs safaritenten met een bedstede.
  • De keuken. Safaritenten beschikken over een eigen (eenvoudige) keuken met gasstel, koelkast en spoelbak.
  • De safaritent staat bij aankomst voor je klaar. Je hoeft dus niet na een lange en vermoeiende reis nog uren in de weer met tentpalen, tentdoek en haringen.
  • Ook bij slecht weer is het prima vertoeven in een safaritent. Door het dikke tentdoek, de knusse inrichting, de houten vloer en de ruimte is het ook bij slechter weer prettig in de tent.

  Zijn er ook nadelen?

  Nadelen aan een safaritent zijn er eigenlijk nauwelijks. Houd jij echter van het oorspronkelijke primitieve kamperen, koken op een gasstelletje, zelf je eigen tent opzetten of rondtrekken met tent en fiets dan is een safaritent uiteraard niet de beste keuze. Ook de prijs is een punt van aandacht. De kosten voor een comfortabele kampeervakantie in een safaritent is hoger dan het huren van een kampeerplek waar je met je eigen tent, vouwwagen of caravan terecht kan. Kom je met een eigen kampeermiddel dan ben je ook vaak flexibel in het uitzoeken van jouw ideale stek op de camping. De safaritenten staan op vaste plekken en daarmee heb je uiteraard geen keuze om onder die ene boom te staan of pal aan het riviertje. Al zijn er natuurlijk ook meer dan genoeg campings waar de safaritenten prachtig zijn gelegen.

   

  Waar staan safaritenten in Nederland?

  Safaritenten in Nederland vind je tegenwoordig op tal van plekken. Van bijzondere en kindvriendelijke vakantieparken tot verborgen plekken in de natuur waar je geniet van rust en ruimte. Hieronder een overzicht:

  Safaritenten aan de kust

  Ben je op zoek naar een safaritent op het strand? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Op het strand kamperen in een safaritent is helaas (nog) niet mogelijk. Het is vanzelfsprekend wel mogelijk om vlakbij de zee kamperen in een safaritent. Er zijn safaritenten die net achter de duinen liggen, op loopafstand van het strand. Bekijk hier een selectie van safaritenten aan de kust. En wat dacht je van deze safaritent op Texel. Hier staan een aantal luxe exemplaren in de duinen.

   

  Safaritenten bij de boer

  Kamperen bij de boer is nog altijd steeds populair. En wat is ‘not to like’. Je kampeert op een kleinschalig boerenbedrijf, ziet de boer en boerin in actie, bent omringd door natuur en natuurlijk alle dieren op de boerderij. Vaak mag je helpen met voeren en verzorgen van de dieren. Supertof! Tegenwoordig vind je op veel boerderijcampings safaritenten. Hiermee combineer je het bijzondere boerenleven met het comfort van een luxe (tent)verblijf. Ideaal! Een aanbieder in Nederland en België waar je een safaritent op de boerderij kan huren is Farmcamps. Check hier ons overzicht met alle safaritenten bij de boer.

   

  Safaritent in het bos

  Ben je op zoek naar een safaritent in bos? Dan kun je in de meeste gevallen terecht op de Veluwe. Hier zijn een aantal vakantieparken die midden in de natuur van de Veluwe zijn gelegen en safaritenten aanbieden op hun parken. Het voordeel van een locatie in het bos is dat deze plekken veelal wat kleinschaliger zijn. En wat is er fijner om zo vanuit je safaritent het bos in te lopen. Kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken met het bouwen van hutten terwijl volwassenen de safaritent gebruiken als basis voor mooie wandelingen over de bospaadjes.

  Bekijk hier ons aanbod met safaritenten in het bos

   

  Tip! Safaritent op het water

  Naast de safaritentlocaties zoals hierboven beschreven in het bos, aan het strand of bij de boer hebben we ook nog een heel bijzonder exemplaar in ons assortiment. In het Brabantse Eersel kun je namelijk kamperen in een safaritent op het water. Hoe bijzonder is dat?!

   

  Zijn er ook safaritentcampings?

  Echte safaritentcampings in Nederland bestaan niet. Onder een safaritentcamping verstaan we dan in dit geval een camping die alleen maar bestaat uit safaritenten (zoals er bijvoorbeeld wel een pipowagencamping bestaat in Nederland). Er zijn echter wel heel veel campings in Nederland, België en daarbuiten die safaritenten aanbieden. Vaak zijn deze safaritenten gelegen op een apart veldje van de camping waar deze type tenten bij elkaar zijn geplaatst. Soms gaat het om een enkele safaritent die op een camping wordt aangeboden. Een aantal grotere aanbieders van safaritenten in Nederland zijn:

   

  Safaritenten bij Landal

  Landal Greenparks ken je waarschijnlijk het beste van de verhuur van bungalows maar wist je eigenlijk dat Landal op een aantal parken ook safaritenten verhuurt? Zo kun je terecht op de Veluwe (op park Coldenhove en Rabbit Hill), vind je safaritenten in de duinen op Sluftervallei en staan er in Duitsland safaritenten in Warsberg.

  Bekijk hier de safaritenten op Landal Coldenhove
  Bekijk hier de safaritenten op Landal Rabbit Hill
  Bekijk hier de safaritenten op Landal Sluftervallei
  Bekijk hier de safaritenten op Landal Warsberg

   

  Safaritenten op de Roompot

  De Roompot heeft de afgelopen jaren ook veel geïnvesteerd in safaritenten op haar parken. Inmiddels zijn er op tientallen parken deze luxe tenten te vinden. Kom kamperen in de natuur of op één van de strandparken in Zeeland. Een overzicht van de parken waar je kunt kamperen in een safaritent bij de Roompot vind je hier.

   

  Safaritenten op de Beekse Bergen

  Bij de Beekse Bergen komen de safaritenten of Serengetitent (zie geschiedenis) natuurlijk helemaal goed tot zijn recht. Op Vakantiepark Beekse Bergen staan een paar bijzondere exemplaren; een Big Five Safaritent, Safaritent Livingstone of Villa Maji wat een soort combinatie tussen een huisje en safaritent is. En ook op het nieuwe Safari Resort op de Beekse Bergen staan diverse safaritenten. Het bijzondere van deze tenten is dat ze pal aan de savanne en het water liggen. In deze tenten beleef je echt het ultieme safarigevoel want vanuit je tent kijk je zo op de wilde dieren. Comfortabel op safari in eigen land!

  Bekijk hier de verschillende safaritenten op Vakantiepark Beekse Bergen
  Bekijk hier de safaritenten op Safari Resort Beekse Bergen

   

  Safaritenten op de Beerze Bulten

  De Beerze Bulten is een 5-sterren vakantiepark en familiecamping in Overijssel. Deze camping is ideaal voor kinderen. Kids hebben toegang tot het indoor speelparadijs, een Giga Konijnenhol en prachtig zwemparadijs. In de vakanties is er iedere dag een uitgebreid animatieprogramma en gave shows en musicals. Op de camping kun je kamperen in diverse soorten safaritenten. Van Summer lodge, Vecht Glamping Lodge, Youpi Lodge of Sun lodge.

  Bekijk hier alle safaritenten op de Beerze Bulten

   

  Ik wil een safaritent huren. Waar moet ik op letten?

  Wil jij een safaritent huren? Dan ben jij op zoek naar comfortabele kampeervakantie? Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het zoeken naar een geschikte safaritent? Let voordat je een safaritent gaat boeken in ieder geval op de onderstaande zaken:

  Voor hoeveel personen in de safaritent geschikt?
  Safaritenten zijn er in veel vormen en maten. Van safarilodges tot safaritenten XS, XL, XXL enzovoorts. De benamingen van de verschillende tenten wordt door aanbieders door elkaar gebruikt dus let goed op welke tent je boekt. Afhankelijk van het aantal personen waarmee je op vakantie gaat kies je de meest geschikte tent. Er zijn safaritenten voor 2 tot wel 12 personen.

  De indeling van de slaapruimtes in de safaritent
  Let ook goed op de indeling. Met name die van de slaapruimtes. Hoeveel slaapkamers zijn er in de tent? Bevat de kinderkamer losse 1-persoonsbedden of een stapelbed. Sommige safaritenten hebben zelfs een bedstee waarin je kan slapen.

  Hoe zit het met het sanitair
  Veel safaritenten hebben eigen sanitair (douche, toilet, wastafel) maar niet allemaal. Let dus goed op of de safaritent van jou keuze eigen sanitaire voorzieningen heeft als je dit graag wil. Er zijn ook tenten waar je wel privé sanitair hebt maar dat deze zich bevindt in een aparte ruimte die naast de tent staat. Je moet dan naar buiten voor het toilet of de douche maar je hebt deze faciliteiten uiteraard wel voor jezelf. Er zijn ook safaritenten die geen eigen sanitair in of om de tent hebben. Je bent op deze locaties dan aangewezen op de gezamenlijke sanitair gebouwen. Check dus goed hoe het met de sanitaire voorzieningen zit bij de safaritent van je keuze. Vraag het desnoods goed na bij de aanbieder van de safaritent.

  De locatie van de safaritent
  Het laatste waar je op moet letten is de ligging van de safaritent. Ben je op zoek naar een safaritent die op een vakantiepark of camping staat of juist niet. Wil je in de buurt van de zee kamperen, in het bos of bij de boer? Safaritenten staan op talrijke plekken in Nederland, België en daarbuiten. Bedenk voor jezelf dus vooraf goed naar welke regio je toe wil gaan. En welke faciliteiten jij belangrijk vindt op de locatie van jou keuze. Moet er een zwembad zijn? Een speeltuin? Animatie? Of zoek jij juist een locatie die het vooral moet hebben van de rust en ruimte? De keuze is aan jou!

   

  Wat hebben een safaritent en Glamping eigenlijk met elkaar te maken?

  Als je op zoek gaat naar een safaritent om te kamperen dan zul je ook heel vaak de term ‘glamping’ tegenkomen. Glamping is een samenstelling tussen glamour en camping. Luxe kamperen dus eigenlijk. Glamping wint nog steeds aan populariteit omdat het eigenlijk het beste van twee werelden combineert; het buitenleven op een camping met de comfort en luxe van een vakantiehuisje. Safaritenten zijn het grootste uithangbord van de glamping trend. Een safaritent is immers een soort vakantiehuisje maar dan met tentdoek om je heen. Zo heb je het gevoel van kamperen, profiteer je van de faciliteiten en het buitenleven van de camping en slaap je toch comfortabel en knus in een echte tent. Met echte bedden, eigen sanitair, een keuken, houten vloer en voldoende ruimte om je kampeervakantie ook bij minder weer bijzonder aangenaam te maken. Dat is dus de belangrijkste reden waarom je de term glamping dus heel vaak gaat tegenkomen bij het zoeken naar een safaritent.