Historisch gebouw

Historische gebouwen

Of je je nu even wilt wanen in de middeleeuwen of liever terug naar de 19e eeuw gaat, historisch overnachten staat garant voor een onvergetelijke belevenis. Heb je bijvoorbeeld al eens een nachtje geslapen in een eeuwenoud kasteel, een historische vestingtoren, omgebouwde plaggenhut of oude werfkelder in het centrum van Utrecht? Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje voor met z’n twee of juist naar een originele en leerzame ervaring met het hele gezin; hieronder vind je de meeste bijzondere opties voor een historische overnachting!
Lees meer
Historische gebouwen

Uitgelicht:

Uitgebreid zoeken

Aankomst & vertrek

Aantal personen

Land

Toon meer

Type

Toon meer

Ligging

Toon meer

Kenmerken

Toon meer

Nachtprijs

Filteren
Sorteer op:
190 overnachtingen gevonden
Filteren

Historisch overnachten

Heb je altijd al willen weten hoe het is om in een kasteel te wonen? Of zou je wel eens in een oude kerk willen slapen? In en buiten Nederland vind je enkele bijzondere accommodaties waar historisch overnachten centraal staat. Historisch overnachten staat hoe dan ook altijd voor een onvergetelijke ervaring - in wat voor een oud gebouw of hotel je ook slaapt. Boek jij een nachtje in een voormalig weeshuis in Amsterdam of ga je toch voor slapen in een historisch gebouw in België?

Slapen in erfgoed

Wat historisch overnachten zo speciaal maakt, is het feit dat je negen van de tien keer in een monumentaal pand slaapt. Dat betekent dus dat je slaapt in officieel erfgoed! Alleen dat is al de moeite en het geld waard om een historische overnachting te boeken. Er valt zoveel te ontdekken en te bekijken tijdens zo’n overnachting. Je kijkt je ogen uit! Bij het ene erfgoed slaap je in een gebouw uit de middeleeuwen terwijl op een andere plek juist de 19e eeuw centraal staat. Het is maar net wat je interessant vindt.

Historisch overnachten is op die manier leuk voor jong en oud. Zowel kinderen als volwassenen kunnen op een unieke manier kennis maken met de geschiedenis van een gebouw en streek. Natuurlijk is een overnachting in een voormalig klooster of een prachtig historisch hotel ook meer dan romantisch te noemen. Lekker met z’n tweetjes erop uit; genieten van de combinatie van historie en een moderne tijd. Wat wil je nog meer? Onze tip? Boek een historische overnachting met heerlijk ligbad of in het midden van een bos. Op en top romantiek.

Historische hotels in Nederland

Nederland kent een aantal prachtige plekken waar je terecht kunt voor historisch overnachten. Wat dacht je van de talloze historische hotels in Nederland? Bij een hotel weet je bijna altijd zeker dat je lekker in de watten wordt gelegd. Dat is in ieder geval het geval bij Hotel Kasteel de Vanenburg aan de rand van de Veluwe. Zowel het gebouw als de locatie zorgt ervoor dat je je in een sprookje waant. Het kasteel wordt namelijk omringd met een indrukwekkend landgoed uit de 17e eeuw. Vanaf je luxe kamer geniet je volop van uitzicht op dit magische groen. Dus zo voelt het om in een kasteel te leven. Wat een genot!

Wat ook absoluut op je bucketlist moet staan is dit Abdijhotel in Limburg. In het knusse Kerkrade vind je Abdij Rolduc, een historische plek die garant staat voor een bijzondere ervaring. Dit grote historische hotel beschikt over maar liefst 160 kamers en tóch ervaar je hier rust en ontspanning. Wat extra leuk is om te weten, is dat dit gebouw op de lijst van UNESCO-monumenten staat. De abdij is meer dan 900 jaar oud en door de jaren heen gerenoveerd tot de unieke locatie die het nu is. Absoluut het bezoeken waard.

Historische hotels in België

Ook België beschikt over een aantal mooie historische hotels waar je één of meerdere nachten kunt logeren. België kent ontzettend veel oude plekken waar gebouwen intact gebleven zijn of waar historische bouwwerken gerenoveerd zijn tot moderne slaapplekken. In het gezellige Mechelen vind je bijvoorbeeld een oude bierbrouwerij waar Hotel Brouwerij Het Anker in gevestigd is. In dit toffe bouwwerk vind je dus een hotel én een bierbrouwerij. Na het tappen van je eigen biertje rol je zo je bed in; ideaal! Daarnaast is het de ideale uitvalsbasis om Mechelen te ontdekken.

Dat België niet vies is van hotels in opvallende historische gebouwen zien we ook in Gent waar 1898 The Post hotel te vinden is. Dit hotel vind je in een voormalig postkantoor waar je gegarandeerd van de ene verbazing in de andere valt. Op deze te gekke plek ga je even terug in de tijd zonder dat je daarbij hoeft in te leveren op luxe en comfort. Het historische gebouw beschikt namelijk nog grotendeels over de oorspronkelijke bouwstijl en antieke meubels. Omdat het hotel in het hart van Gent te vinden is, is het een fantastische plek om de stad te leren kennen.

Ik wil een historische overnachting boeken. Waar moet ik op letten?

Historisch overnachten: staat het inmiddels op je bucketlist? Dat snappen we helemaal! Wanneer je van plan bent om een historische overnachting te boeken is er een aantal zaken waar je op kunt letten. Op die manier ben je goed voorbereid op historisch overnachten en weet je bijvoorbeeld wat je mee moet nemen én wat je kunt verwachten van een plek. Let op de volgende vragen bij het boeken van een historische accommodatie.
  • Wat is de locatie van de historische overnachting: in de natuur of in een stad?
  • Met hoeveel mensen kun je overnachten in de historische accommodatie?
  • Is de historische overnachting leuk voor kinderen? Zo ja, wat is er te doen voor kinderen?
  • Is de locatie te bereiken met het openbaar vervoer? Of is er een parkeerplek aanwezig voor een auto?
  • Hoe zit het met de faciliteiten van de historische accommodatie? Is er een keuken aanwezig?
  • Kun je één nacht slapen in de historische accommodatie? Of moet je meerdere nachten boeken?
  • Is er WiFi aanwezig bij de historische overnachting?
  • Is de historische accommodatie bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn?
  • Wat is er te doen in de omgeving van de historische accommodatie?

Geef een bijzondere overnachting cadeau

Wil jij een bijzondere overnachting cadeau geven? Dat kan met de Origineel Overnachten Cadeaubon. Bepaal zelf de waarde van de cadeaubon en de ontvanger kan deze vervolgens besteden bij alle deelnemende accommodaties.

Geef een bijzondere overnachting cadeau