Molenaarswoning aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen op een boogscheut van Maastricht

 • België
 • Limburg
 • Lanaken

In onze molenaarswoning kabbelt de beek onder het raam voorbij, authenticiteit zonder in te boeten aan comfort. Genieten kan van hottub, barrelsauna, een duik in de natuurvijver midden in de natuur op maar 7 km van Maastricht.

 • 2 tot 4 personen
 • Huisdieren niet toegestaan
 • In het bos, In de natuur, Op/aan het water
 • Gratis Wifi

Koop als cadeau

Wil je deze overnachting cadeau doen? Koop een cadeaubon

Molenaarswoning aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen op een boogscheut van Maastricht

Vlakbij huis, ver weg van de wereld. Vanuit dit bijzondere vakantiehuis kijk je uit over het Nationaal Park Hoge Kempen met een oppervlakte van 5,700 ha & 7,000 plant -en diersoorten. De ontspanningsmogelijkheden op ons domein staan in het teken van vertragen. De hottub en barrelsauna zijn hout gestookt. Het hout is afkomstig van beheer op het eigen molendomein. Dobberen op het vlot of een paar baantjes zwemmen kan in de molenvijver die wordt gevoed door bronnen op ons perceel. De molenaarswoning is in 2018 volledig gerestaureerd met zoveel mogelijk respect voor authentieke elementen zonder in te boeten aan comfort.
Lees meer
Toon op kaart
BVBA Veerle Geraerts - Watermolen

Origineel omdat

 • Je rechtstreeks in het Nationaal Park Hoge Kempen stapt vanaf het molendomein
 • Je zonder verlies van comfort verblijft in authentiek erfgoed en zo ook bijdraagt aan het behoudt ervan
 • Je herbront bij een duik in de natuurvijver en het langzaam stoken van hottub en barrelsauna met hout uit eigen beheer
 • Je volledig kan opgaan in de natuur en slechts op 7km van het stadhuis van Maastricht zit

Beschikbaarheid

Selecteer een gewenste datum.

Hoe boeken?

Je kunt hier direct reserveren. Er wordt je nog niets in rekening gebracht.


Wat je moet weten

 • Inchecken vanaf 16:00
 • Uitchecken tot 10:30
 • Aantal personen Maximaal 4 personen
 • Huisdieren Niet toegestaan
 • Parkeren Gratis
 • Wifi Gratis
 • Minimum verblijf 3 nachten

De Watermolen

De watermolen werd gebouwd rond 1830 en was actief tot 1950. De geschiedenis van de watermolen leest als een roman met een hoofdrol voor de dames die als weduwe, enige erfgename, ... het heft in handen moesten nemen. In 2013 kwam deze rol toe aan de huidige eigenaresse. De verbouwingen startten in 2015 en werden medio 2018 afgerond. De watermolen is beschermd erfgoed en heeft een unieke ligging te midden van het groen en op een boogscheut van een levendige stad als Maastricht. Voor wie op zoek is naar rust en verbinding met zichzelf, zijn omgeving en dierbaren is dit het ideale adres. Jij draagt met jouw verblijf mee aan het behoud van dit stukje erfgoed, zo werken we samen aan een andere wereld: trager, authentieker, ... bewuster.

Omgeving

Het molendomein sluit aan op het Nationaal Park Hoge Kempen. Vanuit onze weides loop je een erkende Premium-Wander-Route van 12km op. Ga je liever voor een ander traject? Volg het pad in de andere richting en na 1 km kom je aan bij Poort Pietersheim. Een wandeling van 5 km brengt je bij het grafelijk "stadje" Oud-Rekem in 2008 uitgeroepen tot "Het mooiste dorp van Vlaanderen" en tevens het vertrekpunt voor prachtige wandelingen langs de oevers van de Maas door het Rivierpark Maasvallei. Bezoek de waterburcht van Pietersheim te voet of neem op 700 m van onze deur de bus naar Maastricht of Maasmechelen Village. Voor het beheer van ons perceel worden we geholpen door Manx Loagthan schapen die zorgen voor natuurlijke begrazing van de dijken. Heerlijk genieten van de natuur kan op 1 van de zithoekjes rond de vijver. Boerenpaard Louise doet zich tegoed aan onze weilanden, wil je er met de koets op uit? Vraag naar de mogelijkheden.


Prijs inclusief

De prijs is inclusief een basis hoeveelheid hout voor gebruik hottub en barrelsauna. Extra hout is tegen extra vergoeding ter plaatse verkrijgbaar.

Bijkomende kosten

Schoonmaakkosten Per verblijf
€ 45,-
Bedlinnen Per persoon
€ 7,50
Bed-, bad- en keukenlinnen
Toeristenbelasting Per persoon per nacht
€ 2,-

Annuleringsvoorwaarden

Je boekt direct bij de eigenaar van deze accommodatie. Na (aan)betaling gelden onderstaande annuleringsvoorwaarden van de verhuurder:

- Bij annulering binnen 24 uur na boeken heb je recht op volledige restitutie van het boekingsbedrag.
- Bij annulering tot de 42ste dag voor aanvang van het verblijf bedragen de annuleringskosten 30% van de reissom, vermeerderd met de boekingskosten.
- Bij annulering vanaf de 42ste tot de 28ste dag voor aanvang van het verblijf bedragen de annuleringskosten 60% van de reissom, vermeerderd met de boekingskosten.
- Bij annulering vanaf de 28ste dag tot de eerste verblijfsdag bedragen de annuleringskosten 90% van de reissom, vermeerderd met de boekingskosten.
- Bij annulering op de eerste verblijfsdag of later bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom, vermeerderd met de boekingskosten.


Deze accommodatie vind je in de collecties:


Molenaarswoning aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen op een boogscheut van Maastricht

 • België
 • Limburg
 • Lanaken
vanaf € 145,- per nacht

Beschikbaarheid

Selecteer een gewenste datum.

Hoe boeken?

Je kunt hier direct reserveren. Er wordt je nog niets in rekening gebracht.

Snelcode: 1814

Ook origineel: