Tips

10 Bijzondere B&B's in Nederland


woensdag 24 augustus 2022

Op zoek naar een bijzondere bed en breakfast in eigen land? Nederland kent talloze prachtige plekjes waar je kunt genieten van een overnachting met ontbijt.

10 Bijzondere B&B's in Nederland

Slapen in een Fokker F27 vliegtuig in Noord-Brabant

In het Noord-Brabantse Hoogerheide staat een wel heel unieke bed en breakfast. Hier logeer je namelijk in een Fokker F27 vliegtuig uit 1961. Dit oude vliegtuig is omgebouwd tot een luxe suite met sauna en eigen terras. Alsof dat nog niet genoeg is, is de koelkast gevuld met mousserende wijnen en allerlei lekkers. Dat klinkt als dé perfecte romantische getaway met z'n tweetjes.

Slapen in een Fokker F27 vliegtuig in Noord-Brabant
Uniek overnachten in een vliegtuig

Romantisch overnachten in een seinpoststelling in IJmuiden

Op zoek naar een speciale accommodatie op hoogte? Check! Boek dan deze voormalige seinpoststelling in IJmuiden voor een onvergetelijk nachtje weg. Vanuit dit eenkamerhotel heb je een magisch uitzicht over het water en de omgeving. Er is plek voor 2 personen en je beschikt over een grote open keuken waar je alle ingrediënten vindt voor een smakelijk ontbijt. Dit plekje móet echt op je bucketlist!

Romantisch overnachten in een seinpoststelling in IJmuiden
Origineel overnachten in IJmuiden

B&B in een knusse Scandinavische POD in Uitwijk

Lekker met z'n tweetjes tot rust komen doe je in deze knusse Scandinavische POD in Uitwijk. De binnenkant van het huisje is klein maar ontzettend knus. Er is een airco aanwezig en op de frissere avonden kun je buiten een vuurtje stoken. Naast de POD staat een houtgestookte hot tub die als een kers op de taart is tijdens je verblijf. Boek een ontbijtje bij je verblijf om het geheel compleet te maken.

B&B in een knusse Scandinavische POD in Uitwijk
Heerlijk overnachten in een POD

Kom overnachten in een suite in een kerktoren

Het kan niet gek genoeg wanneer we het over bijzondere B&B's hebben. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om in een sfeervolle suite in een kerktoren te slapen? In het hart van Arnhem kan het. Deze suite, in een 700 jaar oude kerktoren, is luxe ingericht en geschikt voor 4 personen met 2 slaapkamers en 2 badkamers. En psst... zelfs koning Lodewijk Napoleon heeft hier ooit zijn voetstappen neergezet. Bijzonder toch?

Kom overnachten in een suite in een kerktoren
Uniek overnachten in een kerktoren

Slapen in de Poldermolen in Friesland

In het hoge noorden kun je overnachten in de Poldermolen van meer dan 120 jaar oud. Deze molen bestaat uit een kleurrijke mix tussen oud en nieuw. Het mooiste onderdeel van de accommodatie is dat je vanuit het bed door het glazen plafond zo naar het houten tandwiel van de molen kunt kijken. Zelfs tijdens het douchen heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Dit moet je echt eens zelf beleven!

Slapen in de Poldermolen in Friesland
B&B in een oude molen

Gastenverblijf op een voormalig graanschip in Amsterdam

Ben je op zoek naar een bijzondere B&B in Amsterdam? Wie weet is een of meerdere overnachtingen in een voormalig graanschip wel iets voor jou en je gezelschap. Deze oude boot is in 2016 volledig omgebouwd tot een comfortabel woonschip waar je met 2 personen kunt slapen in het matrozenverblijf. Geniet van een heerlijk ontbijt voordat je op avontuur in de hoofdstad gaat.

Gastenverblijf op een voormalig graanschip in Amsterdam
Graanschip in Amsterdam

Fantastische B&B in een fort

Nederland kent talloze forten; in het Gelderse Vuren kun je er zelfs in overnachten! In dit fort, onderdeel van de voormalige Nieuwe Hollandse Waterlinie, zijn meerdere vertrekken te vinden voor een onvergetelijke overnachting. Alle kamers zijn geschikt voor maximaal 2 personen en beschikken over vloerverwarming en duurzaam ingerichte badkamers. Het ontbijt is apart bij te boeken en meer dan de moeite waard voor een smakelijk begin van de dag.

Fantastische B&B in een fort
Slapen in een fort in Gelderland

Slapen in een pastorie uit de 19e eeuw

Compleet verzorgd overnachten in een bijzondere bed en breakfast op de Veluwe? In deze oude pastorie uit de 19e eeuw in Oldebroek word je compleet in de watten gelegd. Er zijn 5 kamers aanwezig met ieder een eigen bijzondere en romantische inrichting. Tel daarbij op dat je hier in een prachtige omgeving slaapt en je hebt de accommodatie van je dromen.

Slapen in een pastorie uit de 19e eeuw
Unieke accommodatie op de Veluwe

Middeleeuwse vakantie in Archeon Museumpark

Misschien heb je al eens gehoord van het middeleeuwse stadje Gravendam in Archeon. Wist je echter ook dat je hier kunt overnachtenDe locals uit Gravendam ontvangen je hartelijk en vertellen je graag over hun bezigheden, gebruiken en tradities. s' Avonds overnacht je in je eigen middeleeuwse kamer voor maximaal 5 personen. Extra mooi meegenomen: bij je verblijf heb je 2 dagen toegang tot het park.

Middeleeuwse vakantie in Archeon Museumpark
Logeren in het park van Archeon

B&B in een vultrechter in Friesland

Tot slot nog een accommodatie die je nergens anders in Nederland kunt vinden: een vultrechter. In het pittoreske Harlingen staat een oude rode vultrechter voor 2 personen met regendouche en jacuzzi. Vanuit de trechter én de jacuzzi heb je oneindig zicht op de Waddenzee, terwijl je optimaal geniet van alle luxe om je heen. Wanneer je op zoek bent naar een romantische overnachting is dit dé plek in Nederland waar je moet zijn.

B&B in een vultrechter in Friesland
Bijzonder plekje aan de Waddenzee

Meer inspiratie nodig voor je volgende unieke overnachting?

Op zoek naar meer bijzondere overnachtingen? Check dan bijvoorbeeld ons aanbod met tiny houses of unieke wellnesshuisjes voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht